Jeti DC-16 a signál - kontrola nad modelem

Více
8 roky 4 měsíce nazpět #19803 napsal Enjoy
Opravdu ty serva ... po nekolika cyklech se očistily potenciometry a začlo to chodit.
Jinak názor, že je něco na 90% stejné je správný, ale právě tech 10% je rozdíl.
Přirovnám to k tomu čemu rozumím (alespoň si myslím : - ). Kotel Vaillant a Protherm jsou také na 90% stejné, ale Vaillant má díly mosazné a Protherm je "vysokopevnostní kopozit" - čti plast.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
8 roky 4 měsíce nazpět #19805 napsal Beseda
10% může nakonec být cena modelu. Na kolik si ceníte své letedla? Já na hodně a levné-"nespolehlivé" serva mi zato nestojí. Pokud by chodili od začátku dobře, neváhal bych. Ale jakákoli chybička v provozu mi říká, dej je do menšího modelu a do F5J kup lepší. Je pravda, že další půl hodinové testování, proběhlo bez jakéhokoli problému. Fungují.
Aby nakonec levné sorvo, nebylo to nejdražší...

Více
8 roky 4 měsíce nazpět #19807 napsal Tomas Hruby

Pavel Svoboda napsal: Opravdu ty serva ... po nekolika cyklech se očistily potenciometry a začlo to chodit.
Jinak názor, že je něco na 90% stejné je správný, ale právě tech 10% je rozdíl.

Když já to spíš myslel tak, že jsem tak na 90% přesvědčen o tom, že ta serva jsou stejná úplně (ze stejné linky atd).
Nebylo to míněno tak, že je stejných 90% dílů a 10% odlišných, šlo o tu pravděpodobnost celkové shody (a uznávám, že jsem to napsal nejasně).

Ad očištění potenciometrů - tohle zrovna jako chybu nevidím, to už se mi stalo u tak široké plejády serv, že to beru jako víceméně normální. Je to typické po zimě, když model pár měsíců leží - celkem často se po prvním jarním zapnutí některá serva chovají "divně", ale stačí s nimi trochu zacvičit a jsou OK. Asi nějaká oxidace dráhy potenciometru či podobný "špek" :-(

Více
8 roky 4 měsíce nazpět #19808 napsal Enjoy
On ten Protherm se také vyrábí na stejné lince jako Vaillant ... : - )

Více
8 roky 4 měsíce nazpět #19809 napsal Tomas Hruby
Jenže Protherm je celkem jednoznačně předkládaný jako levnější varianta od stejného koncernu - mám ho doma a nikdo to při pořízení neskrýval ani netvrdil, že by byl úplně identický... Totální offopic - rodiče mají "značkový" Vailant stejné cenové kategorie a jeví se proti mému Prothermu jako daleko problematičtější, takže spoléhat se nedá fakt na nic :-(

Ale zpět k servům, výše uvedené nemá se situací debatovanou v tomto threadu tak moc společného, tady jsme u případu, kdy se výrobek vyskytuje pod více značkami, kde je jedna braná za "značkovější" a druhá spíš jako "noname", nicméně ani u té lepší varianty se nedá mluvit o vlastní výrobě a diskutabilní je i vývoj, vše je OEM. A skutečně se mi nezdá, že by tu byl nějaký prokazatelný rozdíl, přijde mi, že Corona 843MG a Hyperion DS09AMD fungují fakticky stejně. Na křidélka F5J přijatelné obě varianty, naopak klapky podle mé zkušenosti moc nezvládají ani jedny...

Více
8 roky 4 měsíce nazpět #19810 napsal Enjoy
Trenére - uhodil jsem řebíček na hlavičku ? Ty máš asi větší štěstí (na servis).
Nešlo vůbec o kotle ! Jen jsem chtěl říc to, že co vypadá stejně nemusí být stejné.

Vygenerováno za 0.210 sekund