- Obdržená poděkování: 0
Nový stroj F5J
- Bohuslav Reichard
- Autor
- Expert
-
Méně
Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8190
napsal Bohuslav Reichard
Nový stroj F5J vytvořeno Bohuslav Reichard
Prohlížel jsem si fotky z Plzně a tam byla variace na Cirrus s větší směrovkou.Protože je to móda tak jsem se přizpůsobil a na novém modelu
-Cirrus už to nebude-je směrovka na můj vkus óbrovská.300mm asi.Je navíc dutá a připravená na montáž mikroserv.Serva můžou být samozřejmě
i v trupu[attachment=1:rg39ahw7]<!-- ia1 -->DSC_0035.JPG<!-- ia1 -->[/attachment:rg39ahw7][attachment=1:rg39ahw7]<!-- ia1 -->DSC_0035.JPG<!-- ia1 -->[/attachment:rg39ahw7]
-Cirrus už to nebude-je směrovka na můj vkus óbrovská.300mm asi.Je navíc dutá a připravená na montáž mikroserv.Serva můžou být samozřejmě
i v trupu[attachment=1:rg39ahw7]<!-- ia1 -->DSC_0035.JPG<!-- ia1 -->[/attachment:rg39ahw7][attachment=1:rg39ahw7]<!-- ia1 -->DSC_0035.JPG<!-- ia1 -->[/attachment:rg39ahw7]
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8191
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Nový stroj F5J
Není od věci připomenout, že Martin s tím prapůvodním Cirrusem recenzovaným v RCM šel v Plzni do finále z třetího místa - další ukázka toho, že Cirrus opravdu létá slušně a vedle kompozitů se neztratí. A to měl ještě výškovku slepenou izolepou po srážce za letu s celokompozitovým SuperStarlight ![:D :D]()
Ve finále byl sice poslední po technickém problému, ale to s letadlem nesouvisí...

Ve finále byl sice poslední po technickém problému, ale to s letadlem nesouvisí...
- Mirek Kotula
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8192
napsal Mirek Kotula
Odpověď od Mirek Kotula na téma Nový stroj F5J
Když uvážím, že jsem s Daidalosem nalétal na speciály F5J v Plzni dvě tisícovky a do finále jsem se nedostal pro poruchu ve třetím kole, tak jsem vám pěkně zatápěl, ŽE?
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8193
napsal Tomas Hruby
Jistě
Plzeň sice byla trochu specifická, ale zdaleka to nebylo poprvé, kdy na soutěži pobral tisícovku "malý model"... Já sám měl 2x1000, jednou jsem o litr přišel chybou při přistání, jinak by to bylo hodně jasné (i s nulou za přistání 955b), ale také se mi podařilo jednou totálně spadnout, vlastně ani nevím, co jsem v tom kole udělal špatně
Nakonec byl ten základ a do jisté míry i finále hodně o vyrovnanosti...
Ale nechme Plzeň, zpátky k Cirrusu - podle mě létá opravdu slušně. Pan Reichard hodně poslouchá připomínky jak ode mne, tak i dalších uživatelů a dnešní verze se docela vzdaluje od původní podoby a dovolím si říct, že je o dost lepší - nová gondola, upravená pevnost křídla, teď i vylepšení ocasních ploch... Myslím si, že až si vše sedne, tak to bude v příštím roce skutečně plnohodnotná "zbraň", přirozeně ale záleží na tom, kdo s tím bude létat :lol:
Ale nechme Plzeň, zpátky k Cirrusu - podle mě létá opravdu slušně. Pan Reichard hodně poslouchá připomínky jak ode mne, tak i dalších uživatelů a dnešní verze se docela vzdaluje od původní podoby a dovolím si říct, že je o dost lepší - nová gondola, upravená pevnost křídla, teď i vylepšení ocasních ploch... Myslím si, že až si vše sedne, tak to bude v příštím roce skutečně plnohodnotná "zbraň", přirozeně ale záleží na tom, kdo s tím bude létat :lol:
- Mirek Kotula
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8194
napsal Mirek Kotula
Odpověď od Mirek Kotula na téma Nový stroj F5J
Tím chceš naznačit Tome, že v Plzni létali méně zdatní piloti a proto ty dvě tisícovky nemají takovou vypovídající hodnotu? Né Tome, jednu tisícovku, ale dvě tisícovky. A jsou plnohodnotné. A piloti byli kvalitní.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8195
napsal Tomas Hruby
Trochu nechápu, kam tím míříš. Podle mě byla Plzeň specifická hlavně počasím, na jednu stranu bylo proti jiným letošním soutěžím dost málo letů ve stylu termického hledání někde u země či do dálky, na druhou stranu se ale leccos odlétalo "ve vlnce" nad svahem. Tohle není o zpochybnění pilotů, naopak se mi pár věcí líbilo a třeba druhý finálový let Petra Duška mě docela "vyškolil" a beru to jako poučení do budoucna
Vygenerováno za 0.317 sekund