- Obdržená poděkování: 0
Re: Altis V4
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Petr Kurjan napsal: Za půl roku je prodej V3 ukončen a na trhu zůstal jen drahý model V4 s displejem. A terminály ke starému typu už se taky nedělají. Pro načtení dat a nastavení sice mohu použít PC, ale i ten program po několika aktualizacích přestane s mojí verzí výškoměru fungovat - ještě že mám na disku schovaný i ten starý program... OK, asi je to jen chyba programu, ale i to ukazuje na přístup výrobce.
Vracím se k starému restu - slíbil jsem, že napíšu své zkušenosti s Altisem V3 s nejnovějšími verzemi sw. A opravdu mohu potvrdit, že není žádný problém - zcela nejnovější verze AFM 3.2.2 funguje s Altisem V3 s fw5.2 i 2.3 naprosto bez potíží, nějak není co dodat. PC je VMW image s Windows 7 Ent 64bit .
Takže opravdu je v tomto ohledu kritika výrobce lichá, bude to nějaký zádrhel na PC. Hypoteticky pak samozřejmě mohl být bug v nějaké "meziverzi", která mne minula, ve které V3 měl problém, ale upgrade by to vyřešil. Tvrzení, že jde o nějakou záměrnou "nepodporu" je ale zkrátka nepravdivé...
Co si pamatuji, tak nové verze AFM nechodily s Altisy V3 s historickými firmwary 1.x, ale ty už by dnes stejně nikdo používat neměl ani na RCEV o F5J nemluvě. Upgrade přes firmware updater na 2.x nebo 5.x tohle přirozeně napraví. Tohle je ale již starý problém, který si vybavuji ještě před nástupem V4, nepředpokládám, že by u Petra šlo o toto.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
Buď rád, že to bylo na zemi (podívej se na opravu ALTISe viz. předchozí stránka).Při této závadě v modelu F5J by tato závada stála cca 25 000 ,- KčMartin Veleba napsal: Tak jsem dnes na soutěži .... kabinu otevřel a začal vycházet kouř. Plusový konektor byl položený na mínusovém kabelu přívodu do Altisu a na několika místech byl natavený!!!!!!! Tak hledám logické vysvětlení..... Nechce se mi věřit, že by přes izolaci došlo ke zkratu...... to by izolace vypadala jinak. Soubory z Altisu samozřejmě nejdou otevřít a altis po připojení na baterii svítí slabě a nebo problikává. Provádí Aerobtec servis nebo ho mám rovnou vyhodit??
- Martin Veleba
- Expert
-
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Opravený ALTIS 4 (stará verze) hlásí po připojení na PC (maneger 3.2.2)
"Chyba při načítání. Soubor nebo adresář je poškozen a není čitelný"
Následuje další hláška
"Hodnota 0 není platnou hodnotou pro argument Value.Hodnota Value musí být v rozsahu od 'Minimum' do 'Maximum'.
Název parametru : Value"
Tak nevím zda přeci jen nebude lepší volba pro F5J JETI MVario2 Ex
P.S. už jen pro skvělou servisní podporu JETIho