RCEV 2014 - Schváleno

Více
12 roky 7 měsíce nazpět #11243 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: RCEV 2014 - Schváleno
Pokud si nejsem jistý,tak snad spuštění motoru může hlídat casomeric? Jak se to prosim te do teď hlidalo v rcek? Jsem opět na mobilu tak nemůžu pravidla procitat pro přesné znění....

Odesláno z mého GT-I8190 pomocí Tapatalk

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 7 měsíce nazpět - 12 roky 7 měsíce nazpět #11244 napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Re: RCEV 2014 - Schváleno

Petr Dušek napsal:

Aleš Krátký napsal: Pokud vím,vyskomer po zapnutí motoru ukazuje nulu a tím pádem je dokazování křišťálově čisté a jasné...

Mezi prvním a druhým pokusem ale žádná kontrola výškoměru není, resetuješ výškoměr a letíš znovu, jestli výškoměr ukazoval nulu nikdo neví... Navíc v pravidlech ani není uvedeno, co má výškoměr ukazovat po restartu motoru.

Takže uvedu příklad, přistanu v třetí minutě, motor jsem znovu nezapnul a výškoměr ukazuje "- - -,-" (to znamená žádná zobrazená výška), mám nárok na druhý pokus??

Odpovím podruhé, pokud časoměřič zapnutí motoru během prvního pokusu nezaznamenal (nezpozoroval) a tobě je jedno, že porušuješ pravidla, tak samozřejmě "můžeš" odstartovat k druhému pokusu daného letu. Pokud jsi motor během letu nezapnul tak jen tady zkoušíš, kolik kdo vydrží...
Poslední úprava: 12 roky 7 měsíce nazpět

Více
12 roky 7 měsíce nazpět #11245 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Re: RCEV 2014 - Schváleno
Nepodsouvej mi prosím to co jsem nenapsal, o žádném porušení pravidel nebyla řeč, jasně jsem napsal že motor jsem nezapnul. Výškoměr např. kvůli rušení či výpadku signálu neukazuje výšku, mohu odstartovat k druhému pokusu?? Dotaz se týká odstavce 9.6.8.3.3.i)

Více
12 roky 7 měsíce nazpět - 12 roky 7 měsíce nazpět #11246 napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Re: RCEV 2014 - Schváleno

Petr Dušek napsal: Nepodsouvej mi prosím to co jsem nenapsal, o žádném porušení pravidel nebyla řeč, jasně jsem napsal že motor jsem nezapnul. Výškoměr např. kvůli rušení či výpadku signálu neukazuje výšku, mohu odstartovat k druhému pokusu?? Dotaz se týká odstavce 9.6.8.3.3.i)

9.6.8.3.3.i se týká situace po ukončení letu. Mezi jednotlivými pokusy se výškoměr nezkoumá.

edit.AK
Poslední úprava: 12 roky 7 měsíce nazpět

Více
12 roky 7 měsíce nazpět #11247 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: RCEV 2014 - Schváleno
Jen krátce k opakovanému zapnutí motoru :

Celé je to myšleno tak, že vystartuju, letím a pokud jsem někde nad vesnici, kde někoho můžu zabít a vím, že prostě nedoletím a dostal bych i tak nulu za let, tak si pustím motor a doletím na letiště. Tím pro toto kolo končí nulou a celým letadlem + 0 mrtvol atp.

Může ale nastat druhá situce a to, že vystartuju , letím, ve třetí minutě jsem někde v 10ti metrech, DOPLACHTÍM (neboli nepustím si motor) na letiště a můžu letět znova.

Citace bodu 9.6.8.5.2 c) je "V jednom letu (Letadlo je ve vzduchu = letí = je to jeho LET) je povoleno pouze jedno zapnutí motoru. Pokud se z jakéhokoliv důvodu (návratu na letiště, nebo
nouzové situace) použije druhé zapnutí motoru, za let se zapisuje nula a soutěžící již nemá možnost opakovat let. "

Je tedy naprosto jasná a správná. Viz ty dva zmiňované příklady nahoře.

Více
12 roky 7 měsíce nazpět #11248 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Re: RCEV 2014 - Schváleno
A propos - k té chybě výškoměru, když už ji Petr zmínil - pokud výškoměr v důsledku chyby ukáže po letu -.---, je za let nula. Automaticky. Za správnou funkci a instalaci výškoměru odpovídá soutěžící.

Sice je to tvrdé vůči možnému promile nezaviněných chyb (elektronika je jen elektronika a i výškoměr může i přes všechna dodržení postupů zblbnout), ale když vypadne signál a letadlo havaruje, taky není nárok na nějaké opravy.

Vygenerováno za 0.349 sekund