Eurocup pravidla 2013 - ČR RCEK Pravidla 2013

Více
14 roky 1 týden nazpět #7360 napsal sgames
opravdu se pohybujeme na soutezi nekde okolo 25-35 vterinama motoru.ale to je jedno. napr ted v polance se motorovalo bezne okolo 50ti a pozdeji snad i k minute jako v RCEK :)
vse zalezi na podminkach v tu danou chvili

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 1 týden nazpět #7361 napsal pavol polonec
fuj minutu vrcat s motorom :) , jeden kamarat (nezaujaty touto kategoriou) mi napisal zaujimavu otazku po precitani tohoto dlheho vlakna:

citujem: "Myslím, že je třeba rozhodnout, co má být cílem závodu. V čem má být pilot nejlepší."
;)

Více
14 roky 1 týden nazpět #7362 napsal Jan Kubica
Celkem bych souhlasil, že ZATÍM nemá moc smyslu zavádět novou malou výškoměrovou kategorii (zejména když ještě nemáme ani tu velkou). Šikovný pilot se může prosadit i s malým modelem, ale jen za určitých podmínek (v Americe zavedli novou modlidbičku - "pane bože, ať mě nepřelítá někdo s Radianem" :) ). Také si ale myslím, že malá kategorie nakonec vznikne sama od sebe, protože ideální podmínky nebudou vždy a výkonnostní skok mezi velkým a malým modelem je obrovský.

Hlavní důvody pro malou kategorii bych viděl takto:
- pravidla F5J omezují rozpětí na 4m, to znamená že špička bude létat 4m modely,
- rozdíl mezi menším modelem a "plnokrevníkem" je v penězích obrovský, v nárocích na údržbu, přepravu a přechovávání modelu pořád ještě značný, lidí, kteří budou ochotni a schopni udržovat špičkový model F5J je a bude řádově méně než "základny",
- F5J pravidla jsou mezinárodní, jsou určena špičkovým pilotům a proto nemusí brát zřetel na "plebs", pokud budou národní pravidla, budou moci být přizpůsobena (nebo přizpůsobována) pružněji.

A teď k té definici modelu. Mně se moc malé modely nelíbí, protože létají "jako mastný papír", rozdíl mezi kilovým Castorem a šedesátidekovým Virem (abych zůstal u svých modelů) je propastný, alespoň co se schopnosti prohledávat vellý prostor v malé výšce týká.

Pokud bude zavedena maximální hmotnost, jak navrhuje Tomáš, bude to zase tlak na speciály a tudíž i jistou exkluzivitu kategorie. Pokud by omezení hmotnosti nebylo a lehké modely by byly o tolik vyhodnější, určitě by se prosadily samy. Ale vzhledem k tomu, že ve výškoměrech nejde tolik o stoupavost, ale spíše o dolet (pronikavost, chcete-li), dost o tom pochybuji.

Pokud bych tedy měl říci, jak by pravidla měla vypadat, tak jako F5J s omezením pouze rozpětí na 2.5 m nebo 100 palců (co zní lépe F5J-2.5 nebo F5J-100?), bez omezení hmotnosti.

K existujícím pravidlům F5J už se také nashromáždilo dost připomínek, ty by se daly v národních pravidlech zohlednit.

A pravidla RCEK a RCEJ bych nechal spát, ve sportovním řádu je spousta "mrtvých" kategorií, podle mě stačí pro začátek vyhlásit soutěž F5J s tím, že menší modely budou klasifikovány zvlášť (pokud to není proti něčemu, ale zdá se mi že ne).

H.

PS: je to OT :)

Více
14 roky 1 týden nazpět #7363 napsal Jan Kubica

pavol polonec napsal: fuj minutu vrcat s motorom :) , jeden kamarat (nezaujaty touto kategoriou) mi napisal zaujimavu otazku po precitani tohoto dlheho vlakna:

citujem: "Myslím, že je třeba rozhodnout, co má být cílem závodu. V čem má být pilot nejlepší."
;)

Cílem RCEK je nastoupat za stejný nebo kratší čas výše než soupeři a potom už jen přesně přistát (jako bys to Palo nevěděl :lol: ). H.

Více
14 roky 1 týden nazpět #7364 napsal sgames
když jsi po 50ti vteřinach ve 4 minutě dole tak to je bohužel o motoru.zvlaste kdyz fouka 8m/s

Více
14 roky 1 týden nazpět #7365 napsal pavol polonec

Aleš Krátký napsal: když jsi po 50ti vteřinach ve 4 minutě dole tak to je bohužel o motoru.zvlaste kdyz fouka 8m/s

no a co? dalsi bude motorovat 1,5min naleti(napada) 5min a o to ,ze dlhsie vrcal bude lepsi? aha :shock:

Vygenerováno za 0.431 sekund