Eurocup pravidla 2013 - ČR RCEK Pravidla 2013

Více
14 roky 2 týdny nazpět #7240 napsal sgames
motor jsem mel v ruce, a letali jsme spolu, a jsme tři očití svědkove.To je ale jedno.

Ta tvoje varianta je skvělá, ale NEŘEŠÍ problém toho, že budou upřednosťnování lidé, kteří si umí převinout (nebo draze koupit) motor a to na úkor pilotního umění.

pevně danná tabulka prostě veškeré tyto praktiky vymítí.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 2 týdny nazpět #7241 napsal Petr Dušek
Jen upřesnění, není zde nějaká moje varianta, ale návrh z Eurocupu, který se mi zdá rozumný.

Více
14 roky 2 týdny nazpět #7242 napsal sgames
ok promiň, máš pravdu.
každopádně ty "vady na kráse" prostě má

Více
14 roky 2 týdny nazpět #7243 napsal Jan Kubica
- Podle stávajících pravidel stejně motor omezený není, protože nikdo není schopen říci, co je běžně dostupný motor a co je neupravovaný motor (alespoň dle této diskuse), takže vypuštěním těchto ustanovení se vůbec nic nezmění.

- Docela by mě zajímalo, na čem někdo založí svůj protest, že mu letadlo stoupá pomaleji než druhému. Představuji si tu hádku a přijde mi taková situace neřešitelná.

- Zavedení seznamu povolených motorů podle mě povede do pekel ještě spolehlivěji než uvolnění, pokud to k něčemu má být, tak na tom seznamu nesmí být víc než jeden motor.

- Pokud se chce omezit výkon, proč neomezit rovnou výkon? Klešťák už není nedostupné zboží.

Skoro ve všech živých kategoriích platí, že se tvůrcům "vymkla" z rukou. A-dvojky střílí z 50 m šňůry nad 100 metrů, F3-jéčka vlekají dvě "gorily" za 2 sekundy atd., to je vše na hony vzdálené původním záměrům. Ale ty kategorie žijí a proto se vyvíjejí. To je přírodní zákon - kde je život, tam je vývoj a konkurence. Pokud se povede stav nějakým způsobem zakonzervovat (třeba seznamem povolených motorů), možná se na louce sejde pár pánů a zavzpomínají si, ale hlavní proud půjde jinudy.

A hlavně se nemohu zbavit dojmu (z této diskuse), že: "pravidla jsou v pořádku, pokud vyhrávám já, pokud se někdo dostane přede mě, je třeba změnit pravidla".
H.

Více
14 roky 2 týdny nazpět #7244 napsal sgames
a proč tedy umřely svářečky ? protože to neomezovali a tak se z toho stala obludná věc.
Pokud chcete absolutní spravedlnost, udělejte z toho FAI F5J-outrunner a je to ne?

tady jde o udržení systému zhruba stejné stoupavosti (a ne o to kdo vyhráva nebo né). a to bez omezení nepůjde si myslím já.

Více
14 roky 2 týdny nazpět #7245 napsal Radim Barč

Jan Kubica napsal:
A hlavně se nemohu zbavit dojmu (z této diskuse), že: "pravidla jsou v pořádku, pokud vyhrávám já, pokud se někdo dostane přede mě, je třeba změnit pravidla".
H.

Já mám zase pocit, že se snažíme pravidla neměnit a ano, udržet současný stav ve výkonech motorů.
To, že když nebudu muset každý den přemýšlet o novém motoru (v nadsázce), má být impuls pro postupný skon kategorie?
Zatím se nás "konzerv" schází dost.

Vygenerováno za 0.215 sekund