- Obdržená poděkování: 0
Obecné tlachání o RCEV
12 roky 2 měsíce nazpět - 12 roky 2 měsíce nazpět #12042
napsal mab
Obecné tlachání o RCEV vytvořeno mab
Admin : rozpůleno z
stoupak.cz/forum/dulezite/8343-spoluprac...t=10&start=200#12041
Ohledně RCEO je to jak píše Ondřej v článku. Já začal létat s větroněm loni (a vůbec létat chvíli před tím) Byl jsem pozván na RCEO soutěž a s velkým sebezapřením a strachem? omg soutěž! jsem nakonec souhlasil a přijel.
A potom znova a znova, je to jednoduché pro začátek a hlavně velká pohoda kolem.
Zkusil jsem i F5J, zrovna asi klidné Přáslavice loni v září, ale to už jsem byl díky Očkům a kamarádům z nich totálně v pohodě
Ohledně RCEO je to jak píše Ondřej v článku. Já začal létat s větroněm loni (a vůbec létat chvíli před tím) Byl jsem pozván na RCEO soutěž a s velkým sebezapřením a strachem? omg soutěž! jsem nakonec souhlasil a přijel.
A potom znova a znova, je to jednoduché pro začátek a hlavně velká pohoda kolem.
Zkusil jsem i F5J, zrovna asi klidné Přáslavice loni v září, ale to už jsem byl díky Očkům a kamarádům z nich totálně v pohodě
Poslední úprava: 12 roky 2 měsíce nazpět
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
12 roky 2 měsíce nazpět #12043
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Obecné tlachání o RCEV
všude je pohoda a klid, jde jen o to, co očekáváš od létání.
k nám třeba do RCEK/V přešlo dost lidí nesoutěžáků právě proto, že s náma byla děsná pohoda a relax z toho, jak se vznášíš v termice (u RCEO mi třeba to strašně chybí)
Ale jó, říkám každé má svoje.
k nám třeba do RCEK/V přešlo dost lidí nesoutěžáků právě proto, že s náma byla děsná pohoda a relax z toho, jak se vznášíš v termice (u RCEO mi třeba to strašně chybí)
Ale jó, říkám každé má svoje.
12 roky 2 měsíce nazpět #12044
napsal mab
Odpověď od mab na téma Obecné tlachání o RCEV
No když už jsem se tak rozepsal off topic, tak dodám, že v tom mám docela jasno.
Očka protože uvidím "staré" známé. A fakt hodně se mi líbí F3J a to od startu až na to nešťastné přistání. Nevadí mi "zapíchnout éro" ale ten časový limit co se nesmí přelétat a z toho někdy vyplývající velká rána o zem (to samé F5J), takže letos určitě zkusím RCV2.
Obecně se mi víc líbí bezmotorové kategorie, protože tam to FAKT neokecáš![:) :)]()
Co se týká tebou propagovaných 100" (stopalcovek RCEV) tak celá myšlenka a pravidla jsou super, jen éra příliš malá. To co mám teď nevyhovuje pravidlům a co plánuju jako další, bude určitě přes 3m.
Očka protože uvidím "staré" známé. A fakt hodně se mi líbí F3J a to od startu až na to nešťastné přistání. Nevadí mi "zapíchnout éro" ale ten časový limit co se nesmí přelétat a z toho někdy vyplývající velká rána o zem (to samé F5J), takže letos určitě zkusím RCV2.
Obecně se mi víc líbí bezmotorové kategorie, protože tam to FAKT neokecáš
Co se týká tebou propagovaných 100" (stopalcovek RCEV) tak celá myšlenka a pravidla jsou super, jen éra příliš malá. To co mám teď nevyhovuje pravidlům a co plánuju jako další, bude určitě přes 3m.
12 roky 2 měsíce nazpět #12045
napsal sgames
Trošku offtopic, pravda.
Tak každý nemá rád velké a dražší éra.
Hele tady to řešit nebudem
zaplevelím si vlastní thread o stoupáku
Tak každý nemá rád velké a dražší éra.
Hele tady to řešit nebudem
zaplevelím si vlastní thread o stoupáku Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
12 roky 2 měsíce nazpět #12046
napsal mab
Odpověď od mab na téma Obecné tlachání o RCEV
Rád ti v tom zaplevelení pomůžu.
O 100" jsem uvažoval, soutěže nedaleko (do 140km) i když viditelnost éra díky velikosti horší, zase může být levnější. Jen jsem zase u toho, já jsem LÍTAČ a LÍTAČ, fakt mě baví lítat a když doopravdy fouká tak si nakročím dopředu a trochu se nakloním
, ale stavět nerad. Ať už je to laminování, broušení lepení a podobné dělám s nejvyšším odporem a z donucení. No a kde teď sehnat stopalcové, slepené klidně i osazené termické éro. To už je jednodušší najít omlácený F3J kompozit.
O 100" jsem uvažoval, soutěže nedaleko (do 140km) i když viditelnost éra díky velikosti horší, zase může být levnější. Jen jsem zase u toho, já jsem LÍTAČ a LÍTAČ, fakt mě baví lítat a když doopravdy fouká tak si nakročím dopředu a trochu se nakloním
12 roky 2 měsíce nazpět #12047
napsal sgames
hele já to přesunu ![:) :)]()
A pokračujem :
mno díki hranici 200 metrů ted vidí éro i slepec téměř. Kdo umí najde bublinu i okolo sebe. s F5J se létá na mne dost krutě daleko, až se mi "z toho stahují půlky" jak se říká.
Kde sehnat olítané stopalcové ? tento rok těžko někde, ikdyž kdyby ses zeptal tak já mám doma asi 6 daidalů, a kluci okolo mne jsou na tom velmi velmi podobně. Každý rok se díky "malé" pořizovací ceně kupuje vesměs nový stroj. Sice to je třeba jen 2,3 ale na první rok stačí i to.
Mimochodem já stavěl naposledy házedlo na základní škole
Ti co mě znají se teď usmívají pod vousem páč ví jaký jsem stavěč
a letec ? jsem z lítání nemocný, lítal bych jako ty, neboť "těžko na cvičišti, lehko na bojišti"
A pokračujem :
mno díki hranici 200 metrů ted vidí éro i slepec téměř. Kdo umí najde bublinu i okolo sebe. s F5J se létá na mne dost krutě daleko, až se mi "z toho stahují půlky" jak se říká.
Kde sehnat olítané stopalcové ? tento rok těžko někde, ikdyž kdyby ses zeptal tak já mám doma asi 6 daidalů, a kluci okolo mne jsou na tom velmi velmi podobně. Každý rok se díky "malé" pořizovací ceně kupuje vesměs nový stroj. Sice to je třeba jen 2,3 ale na první rok stačí i to.
Mimochodem já stavěl naposledy házedlo na základní škole
a letec ? jsem z lítání nemocný, lítal bych jako ty, neboť "těžko na cvičišti, lehko na bojišti" Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
Vygenerováno za 0.294 sekund