Obecné tlachání o RCEV

Více
6 roky 8 měsíce nazpět #22240 napsal TomHlavinka
Odpověď od TomHlavinka na téma Obecné tlachání o RCEV
I mě překvapil zájem a souhlasím s tím co píše Tomáš.

Soutěž v přistání to ještě zdaleka není! Když nefouká vůbec a nebo foukne do zad výška není zázračná, nalítat 6min z 30-50m s takovým modelem není samosebou! Třeba na jaře v Žilině to soutěž v přistávání teda nebyla, uvidíme zítra v Havlíčkově Brodě. Bude to takové další porovnání se "zahraničními stroji"

rcmania.cz/viewtopic.php?f=23&t=85667

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
6 roky 8 měsíce nazpět #22241 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Obecné tlachání o RCEV
Ahoj Tome, četl jsem pravidla (boduje se po 20 cm) a nějaké reportáže, takže jsem si z toho udělal výše uvedený závěr :-) , možná nesprávný, to ukáže čas. Jinak špičkové modely se dostávají s vahou těsně nad 300 g (11 uncí), to už také každý nepostaví.

To mé éro bude pro radost, s elektromotorem :-) . Jinak KIWI moc pěkné (pěkná) a držím palce na HB. H.

Více
6 roky 8 měsíce nazpět #22242 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Obecné tlachání o RCEV
Zaprvé pro Aleše - asi dozrává čas na nějakou rubriku RES a hlavně to bude chtít seknout - můj první příspěvek sem k stopalcovkám patřil, ale ta následná debata už je čistě, předem díky.

Pro Honzu - ono to s těmi výkony není tak horké, za silnějšího větru se to horší, ale ideální není ani nějaký "olej s variablem", kdy tu a tam startuješ za "bezvětří spíš zezadu", to pak jdou výšky hodně dolů. Za ideálního počasí to jistě o čase a přistání bude, ale tahle situace nebude zas tak častá jako u elekter.
Budu-li za "přistávací soutěž" pokládat akci, kde má plné časy alespoň půlka pilotů a mezi nimi je to o přistání, tak jestliže u RCEO/N to máš prakticky u 100% akcí, tak u RCV2 (a RCEP) to už klesne tak na 75-80% a u RES si myslím, že to možná nebude ani 50% soutěží. A nepíšu jen teorii, mám za sebou s RES (bez brzd) více akcí na naší národní RCVS a snad jen jednou jsem měl všechna maxima a ztratil až přistáním. Nedělejme si iluze, jsou to jen dvoumetrovky, které nemají takový rozsah oblétaného prostoru ani ve srovnání se stopalcovkami (o F5J nemluvě) a ještě s velkým vlivem startu na gumě, který nejde zdaleka vždy ideálně.

Více
6 roky 8 měsíce nazpět #22243 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Obecné tlachání o RCEV
Tomáši, máš určitě pravdu, ale i tak je mi to jedno, já už bez vrtulky nedám ani ránu (tedy snad jen obrazně).Jsem skalní "výškoměr". Sleduji i ostatní termické kategorie, čímž se ovšem pouze utvrzuji v tom, že nic jiného létat nechci (možná zatím).

Zpátky k RCEV: zítra jsou dvě RCEV soutěže, 1 RCEP, k tomu tedy ještě někde RES. Není to skvělé?

Jsme regionální, v každé oblasti se létá něco jiného, mezi větroňáři a vrtulkáři je pořád ještě asi příkop, ale pořád je to 60+ lidí, kteří v jeden den soutěží v termickém létání. Mně to přijde moc dobře.

A ještě jedna akademická - má v RCEV 2.5m RES šanci proti vakuovce? Když si odmyslíme pilota, jen čistě technicky. Mně se zdá, že ne. H.

Více
6 roky 8 měsíce nazpět #22244 napsal Semrad
Odpověď od Semrad na téma Obecné tlachání o RCEV
Ta poslexní otázka by mě taky zajímala. Vážně uvažuji o stavbě konstrukční stopalcovky a tak by mě důvody pro a proti zajímaly. Hlavně od pilotů, co to létají dlouho.

Více
6 roky 8 měsíce nazpět #22249 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Obecné tlachání o RCEV
Těžko říct, ono se to blbě porovnává už proto, že je hodně těžké najít skvělého pilota, který se zároveň chce bavit stavbou. Tyhle dvě věci jdou bohužel dost proti sobě, pilot se skvělým stane spíš na letišti tréningem a na soutěžích než v dílně. Ve výsledku si ti lepší radši koupí něco hotového (což je u RCEV dnes vesměs vakuovka) a soustředí se na létání a je pak dost těžké ne-li nemožné rozlišit, zda vyhrávají proto, že jsou vakuovky lepší anebo je to o rukou.

Co mám postřehy ještě z doby RCEJ a RCEK (a částečně z gumiprakových RCH), tak bych řekl, že se výkonnost zase tolik neliší. Kompozity (ať už vakuovky nebo do forem) mají obvykle menší odpor a lepší pronikavost proti větru, ale na druhé straně opadání se liší minimálně, letové vlastnosti také atd. V některých koncepcích může být konstrukční model i lepší, třeba při laborování s menší štíhlostí a větší plochou je nárůst hmotnosti u kompozitu rychlejší než u klasiky atd.

Pokud tě stavba baví, tak to zkus, můžeš být i docela příjemně překvapený.

Vygenerováno za 1.177 sekund