Diferenciace a mix SOP při různých rychlostech.

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11801 napsal TomHlavinka
No debata se přesunula dost jinde. Ohledně vzepětí je to éro od éra, to je bezdebat.
Pamatuju, kdy mi jeden z špičkových pilotů F3J říkal, že když lítal se Snakem sháněl spojky na nejmenší možné vzepětí, pak přesedlal na Perfecta a lítal zase naopak ty největší..... Teď má Perfectiona a tam s tím neudlá nic!! :lol:
Zvětšování vzepětí a SOP je pozorovatelný už hodně dlouhou dobu, určitě nejde o módní vlnu !!

Zpět k tématu: Může někdo z Vás pilotů napsat poznatky při seřizování svého éra.
Jde o diferenciace + mix SOP a mixování klapky do křidélek??

Zanechme neměřitelných pocitů z létání...
Určitě si tuto debatu přečte i nějaký začátečník, kterému to může pomoct...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 3 měsíce nazpět - 12 roky 3 měsíce nazpět #11802 napsal draceq

Tomáš Hlavinka napsal: Může někdo z Vás pilotů napsat poznatky při seřizování svého éra.
...

Počkej, nezdá se ti, že tyhle dvě věty jdou tak trochu proti sobě? :) Jak jinak než pocitem z letového projevu můžu za běžných podmínek hodnotit správnost daného seřízení :)

A bohužel, stejně jako u toho vzepětí - ono je to vždycky o konkrétním letadle, konkrétním pilotovi a, i když to nechceš slyšet, o jeho konkrétním pocitu z projevu toho letadla... těžko sem někdo flákne hodnoty s tím, že takhle je to správné... maximálně ti napíše, že takhle to má on, a vyhovuje mu to proto, že dle něj se to letadlo chová tak a tak... a jsme zase u toho pocitu :)

Takže údaje DIF 35% (což ovšem samo o sobě nic neznamená, je to hodnota ve vysílači, chod křidélek je díky mechanice a postavení serv 6mm dolů, 15 mm nahoru, takže mechanická diferenciace je cca 60%, jestli to počítám správně), mix AIL-SOP 50% (vypínatelný, nepoužívám pořád) a mix AIL-FLP 15% se zdůvodněním, že tohle se chová podle mého tak, jak bych si to představoval, ti jsou stejně platné jako mrtvému zimník :) Mě vyhovují, ale u jiného pilota, neřkuli jiného letadla, to bude úplně jinak.... No a proč jsem došel zrovna k těmhle hodnotám - bohužel to je opět jen subjektivní pocit, že takhle to letadlo dělá to co má.

Téměř všichni napsali, že zkusili, upravili, a podle pocitu nechali, změnili či zrušili.... každý jinak....
Takže postup, jak přijít na správné nastavení konkrétního letadla, je bohužel asi jediný, a už ho o dvě stránky zpátky napsal Ivan Hořejší - pár desítek testovacích hodin v luftě. Tady bohužel asi nic lepšího nevymyslíme.... a jestli jo, tak Aleš začne šít bludišťáky :D

A pokud by to tedy někoho zajímalo, tak v číslech zabalených do openTx formátu vypadá nastavení daného letadla takhle :) :

Příloha nebyla nalezena.

Poslední úprava: 12 roky 3 měsíce nazpět

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11803 napsal sgames
Tak ja přidám taky

Div mam 80% (křidélko vlevo plně dolů = 20% nahoře na druhem křídle). Mám to z toho důvodu, že mi to tak připadlo nejlepší :)

mixy off, do řízení mi nesmí nic kecat.
alt-flp off, nepřineslo mi to nic extra, zdálo se mi, že to letadlo jen brzdí, neboť u kořene křídla to už stejně žádný otáčivý (kroutící?) moment neudělá.

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11804 napsal Petr Dušek

Petr Koláska napsal: ...chod křidélek je díky mechanice a postavení serv 6mm nahoru, 15 mm dolů

Tady jsi asi přehodil strany - nahoru a dolů??

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11806 napsal draceq
Jo, už jsem tak zblbý, že si pletu i strany :) Opraveno, díky za upozornění.

Více
12 roky 3 měsíce nazpět - 12 roky 3 měsíce nazpět #11807 napsal TomHlavinka

Petr Koláska napsal:

Tomáš Hlavinka napsal: Může někdo z Vás pilotů napsat poznatky při seřizování svého éra.
...

Počkej, nezdá se ti, že tyhle dvě věty jdou tak trochu proti sobě? :) Jak jinak než pocitem z letového projevu můžu za běžných podmínek hodnotit správnost daného seřízení :)

Jistě víš jak jsem to myslel. Když někdo napíše "no ono je to vlastně pokaždé úplně jiný a nejdůležitější je jaký z toho máš pocit, tak se vlastně nic nedovíš!!!!
Když pak někdo naopak napíše mám tolik dif, mixy takové a takové. to vypnuté a to zase zapnuté, tak si člověk udělá aspoň trochu přehled

Kdybych chtěl slyšet plané nesmyslné kecy pořád dokola napíšu to na rcmanii,.Na stoupáku vím, že se bavím s piloty né debatéry a je nějaká možnost dostat se k použitelným informacím co mají hlavu a patu...
Poslední úprava: 12 roky 3 měsíce nazpět

Vygenerováno za 0.449 sekund