- Obdržená poděkování: 1
Diferenciace a mix SOP při různých rychlostech.
12 roky 3 měsíce nazpět #11808
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Diferenciace a mix SOP při různých rychlo.
my dva jsme ti napsali jak to mame, verim ze se pridaji i ostatni (kteri treba tak casto nediskutuji) zeano kluci ? kdo se hlasi ? nekdo by mohl ze
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
12 roky 3 měsíce nazpět #11810
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Re: Diferenciace a mix SOP při různých rychlo.
- jiri kotrba
- Skoro bůh
-
Méně
Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11811
napsal jiri kotrba
Odpověď od jiri kotrba na téma Re: Diferenciace a mix SOP při různých rychlo.
Když ale teď zrovna není co nastavovat ( křídlo ) :
- serva Dymond D47 a D60 ........ " vyprodáno "
a není co spojovat
- konektory Deans ......................." vyprodáno "
P.S. A to nám začala o dva měsíce dříve sezona.
- serva Dymond D47 a D60 ........ " vyprodáno "
a není co spojovat
- konektory Deans ......................." vyprodáno "
P.S. A to nám začala o dva měsíce dříve sezona.
12 roky 3 měsíce nazpět #11812
napsal mab
Tomáše jsem létat viděl a k tomu snad jen, že on a někteří další máte infra vidění![:) :)]()
Z praktických mám zkušenost že na mém pike perfect nevidím rozdíl když jdou klapky souhlasně s výchylkou křidélek (dle doporučení výrobce) nebo když se klapky při pohybu křidélek nehýbou.
Takže jsem klapky do křidélek vypnul.
Dále při mixu směrovky do křidélek (100%] se mi zdají reakce příliš divoké a tak raději mix nezapínám a hýbu oběma páčkami ručně. Jiná procenta jsem nezkoušel.
Výše uvedené jsem sledoval a vysledoval za pouhou jednu krásnou sezonu (loňskou).
Odpověď od mab na téma Re: Diferenciace a mix SOP při různých rychlo.
Aleš Krátký napsal: my dva jsme ti napsali jak to mame, verim ze se pridaji i ostatni (kteri treba tak casto nediskutuji) zeano kluci ? kdo se hlasi ? nekdo by mohl ze
Tomáše jsem létat viděl a k tomu snad jen, že on a někteří další máte infra vidění
Z praktických mám zkušenost že na mém pike perfect nevidím rozdíl když jdou klapky souhlasně s výchylkou křidélek (dle doporučení výrobce) nebo když se klapky při pohybu křidélek nehýbou.
Takže jsem klapky do křidélek vypnul.
Dále při mixu směrovky do křidélek (100%] se mi zdají reakce příliš divoké a tak raději mix nezapínám a hýbu oběma páčkami ručně. Jiná procenta jsem nezkoušel.
Výše uvedené jsem sledoval a vysledoval za pouhou jednu krásnou sezonu (loňskou).
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11818
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Re: Diferenciace a mix SOP při různých rychlo.
Tyhle věci nechci na Stoupak michat, ale byl jsem vyzvan.
Serv je dost. Na konektorech se pracuje uz nejmin dva mesice, verim, ze konecne budou a v obrovskem množství, jinak to neslo.
Serv je dost. Na konektorech se pracuje uz nejmin dva mesice, verim, ze konecne budou a v obrovskem množství, jinak to neslo.
- Milan Chalupník
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11869
napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Re: Diferenciace a mix SOP při různých rychlo.
Dnes bylo nádherně a docela mě zajímala diferenciace i na mém Perfectu, protože jsem měl v tomto nastavení ještě vůči éru dluh. Na Futabě T12 se přímo v menu nabízí měnit si diferenciaci za letu, jakýmkoliv volitelným ovladačem v jakémkoliv rozsahu a to třeba ještě po křivce. Od původního zhruba 100% nahoru a 50% dolů jsem měl možnost měnit od 100% nahoru a 0%dolů k jednomu dorazu až po 30%nahoru a 100% dolů ke druhému dorazu ovladače. Po již zmiňovaném pokusu vypnutí mixu křidélka-směrovka, docílení malé rychlosti obdobné pro čuchání termiky a mávání křidélky se dalo sice krásně docílit stavu, že trup letěl po přímce a pouze se éro klonilo vlevo a vpravo bez vychylování z přímého letu, ALE diferenciace byla skoro 100% nahoru a takřka nic dolů. Když se k tomuto nastavení přidá mix Kř.-Směr. tak se při praktickém kroužení éro šíleně propadá do zatáčky. Zjevně v praxi nepoužitelné, snad nikdo bez použití směrovky nekrouží, buď si ji přimixujeme, nebo ti lepší si ji tam dávají ručně. Nakonec jsem v mém případě dospěl ke stavu, že pro nejméně ztrátové zatočení pro kroužení je potřeba docílit optimální velikosti mixu Kř.-Směr. a diferenciace někde mezi 100/50 až 100/30 (původní stav), podle toho kolik směrovky a výškovky je použito, aby se zatáčka jevila pohledově co nejekonomičtější. Také je dobré si vyzkoušet, zda-li je v praxi stejná diferenciace při plných výchylkách a při třeba čtvrtinových. Když budou páky serv nelineárně napákované, může být výsledek malých výchylek jiný než plných.
Vygenerováno za 0.372 sekund