- Obdržená poděkování: 0
Stavba F5j větroně
11 roky 7 měsíce nazpět #13927
napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Stavba F5j větroně
Teoreticky by dle chytrých tabulek při té velikosti směrovky, jakou mám já, a výchylce max. 15° stačilo servo s tahem 1kg do rychlosti letu cca. 45 km/h ( cca 13m/s), aby zvládlo přeprat sílu vzduchu. Což na kroužení v termice stačí, ale na výškovku a sestupy z termiky bych už měl asi strach....
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- TomHlavinka
- Skoro bůh
-
Méně
Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13928
napsal TomHlavinka
Odpověď od TomHlavinka na téma Stavba F5j větroně
Vyškovka vypadá dost dobře!! Podle použitých nosníků to musí být beton!! 42g je myslím super výsledek.
Škoda, že jsi neudělal D-box i na uších třeba jen z 0,8mm balzy. Nejde o pevnost, ale o dodržení profilu. Takto vzniknou škaredé prověsy folie mezi žebry. Obdivuju rychlost stavby...
Škoda, že jsi neudělal D-box i na uších třeba jen z 0,8mm balzy. Nejde o pevnost, ale o dodržení profilu. Takto vzniknou škaredé prověsy folie mezi žebry. Obdivuju rychlost stavby...
11 roky 7 měsíce nazpět - 11 roky 7 měsíce nazpět #13929
napsal draceq
Pohrával jsem si s tou myšlenkou, ale bohužel až v době, kdy byly žebra wingletů zalepena na místě a ubrat na nich přesně 0,8mm, aby se tam dal šoupnout D-box a zároveň byl dodržen profil už dost dobře nešlo - resp. bylo by to hodně složité a náročné.... tak jsem se na to vybod ![:P :P]()
Výškovka má i náběžku vylepšenou uhlíkovým rovingem a je fakt, že by toho mohla vydržet opravdu dost :lol: Doufejme
Výškovka má i náběžku vylepšenou uhlíkovým rovingem a je fakt, že by toho mohla vydržet opravdu dost :lol: Doufejme
Poslední úprava: 11 roky 7 měsíce nazpět
- Bohumil Janák
- Expert
-
Méně
Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13931
napsal Bohumil Janák
Podle vyobrazení to vypadá,že panty na křídlech mají křidélka i klapky ze spodní strany.
U klapek to tak dělám,ale křidélka jsem měl pant vždy na hoře.Mají ty panty oba ve spod?
Boban
Odpověď od Bohumil Janák na téma Stavba F5j větroně
Tomáš Hlavinka napsal: Záleží jaký systém zátěže budeš používat. Šlo by to vyřešit zalepením lehké skleněné (kevlarové) trubky vnitřní průměr třeba 12-16mm a na její vnější stěnu pak přilepit plastové vedení pro lanka. Do této trubky by se pak ládovaly železné válečky.
f3j.in.ua/en/maxa-family.html?#tab2
Podle vyobrazení to vypadá,že panty na křídlech mají křidélka i klapky ze spodní strany.
U klapek to tak dělám,ale křidélka jsem měl pant vždy na hoře.Mají ty panty oba ve spod?
Boban
11 roky 7 měsíce nazpět - 11 roky 7 měsíce nazpět #13933
napsal draceq
Jo, běžně se to tak dělá (klapky pant dole a křidélka nahoře), vzhledem k tomu, jaké jsou výchylky u těchto kormidel nahoru a dolů - je-li větší výchylka dolů, je lepší pant dole, aby nemusel být v křídle tak velký výřez a naopak. Ovšem u kompozitů je to jinak - jednou jsem to taky s kýmsi probíral a tuším že z výrobních důvodů se vždy volí zavěšení po celé délce křídla na jedné straně - obvykle dole (kvůli klapkám, přeci jen mají větší výchylku než křidélka). Jaké jsou přesně ty výrobní důvody, se musí vyjádřit někdo od fochu.
Poslední úprava: 11 roky 7 měsíce nazpět
- Bohumil Janák
- Expert
-
Méně
Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13934
napsal Bohumil Janák
Odpověď od Bohumil Janák na téma Stavba F5j větroně
Já osobně bych to viděl v poloze ovládací páky vůči pantu.Na tom schématu mají klapky i křidélka páku na hoře.
Tak si myslím,že proto ty panty ve spod.Chystám si nové křídla,tak zvažuji varianty.
Bob
Tak si myslím,že proto ty panty ve spod.Chystám si nové křídla,tak zvažuji varianty.
Bob
Vygenerováno za 0.206 sekund