Stavba F5j větroně

Více
11 roky 6 měsíce nazpět #14063 napsal Wasa
Odpověď od Wasa na téma Stavba F5j větroně
Do pozornosti dávam vznik a zálet nového konštrukčného "špeciálu" F5J BOLERO od Paľa Lisháka, dosiahol pri rozpätí 3m, plošné zaťaženie cca 15g/dm2! Podrobnosti viď nižšie:

www.rivamodels.sk/PPP/F5magNEW/F5mag144.html

www.facebook.com/palo47svk

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
11 roky 6 měsíce nazpět #14065 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Stavba F5j větroně
Tak jsem toho "drobečka" dal poprvé dohromady :)

Příloha nebyla nalezena.

Akorát to tedy vypadá, že i když je trubka zkrácená o 10 čísel (trup má teď stejné rozměry jako ten co použil Milan Mačinga) a křídlo je na kozlíku posunuté dozadu jak jen to šlo, stejně potřebujeme v čumáku dost brutální dovážení - takže motor asi nakonec půjde tenhle . A i s ním poleze letová váha lehce přes 1500g - ne o moc, ale o pár desítek gramů přeci jen ano, s lehčím motorem už by muselo do gondoly navíc i olovo. Hold je přece jen na tohle rozpětí a hlavně váhu ocasu krátká.

Více
11 roky 6 měsíce nazpět #14066 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Stavba F5j větroně
Petře respekt !! luxusní stroj !

Více
11 roky 6 měsíce nazpět #14068 napsal TomHlavinka
Odpověď od TomHlavinka na téma Stavba F5j větroně
Když to bude mít 1500-1600g tak je to pořád dost dobrý!! sice je to tak o 200g víc než jsme předpokládal, ale vzhledem k pevnosti draku, Oracoveru, 6ti servům, a plánované výbavě je to dobrej výsledek. V roce 2012 kdy jsem lítal více F5J tak éro o hmotnosti 1500g bylo z říše snů. Raději dej větší aku než motor...

Více
11 roky 6 měsíce nazpět - 11 roky 6 měsíce nazpět #14069 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Stavba F5j větroně
Díky, Alešku, snad to bude lítat natolik dobře, aby to dejchalo na záda Boreasu :D :D

Jinak větší aku.... jde o to, že motor je ze všech komponent nejvíce vepředu a tak má jeho váha na vyvážení největší vliv... Takže by měl být co nejtěžší (příklad: buď můžu dovážit motorem 180g, nebo baterkama 220g.... prostě tím, že jsou baterie blíž k těžišti, musely by být těžší než potřebná váha dále od těžiště). Proto tak velký motor - potřebuju prostě co největší váhu ve špici a vše, co bude za motorem, pak může být o to lehčí (na druhou stranu - apoň bude mít motor výkonovou rezervu až na půdu). Ale neboj, i tak je počítáno s tříčlánkem o kapacitě okolo 1550mAh ;)

Mimo jiné - je krásné, jak ses rozvojem technologií a samotné kategorie mění názory - tím že jsem o stavbě F5J prolezl v poslední době kde co, tak jsem narazil (nejen tady) i na 2-3 roky staré příspěvky, kdy ještě bylo všeobecné povědomí, že tlačit váhu u F5J pod 1600g je nesmysl a že honba za minimální hmotností za tyhle hranice je blbost :cheer: No, a jak se nám to hezky vyvíjí ;)
Poslední úprava: 11 roky 6 měsíce nazpět

Více
11 roky 6 měsíce nazpět #14070 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Stavba F5j větroně
Petře, když už to máš složené a asi změřené, můžeš prosím napsat - hloubka křídla u kořene, vzdálenost náběžka motorová přepážka?
Uvažoval jsem o téhle gondole, ale opravdu vypadá kratší než jsem doufal...

Vygenerováno za 0.462 sekund