- Obdržená poděkování: 0
Stavba F5j větroně
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 4 měsíce nazpět #16084
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Stavba F5j větroně
Mno ... je to jeste mnohem slozitejsi, ty Ampery ktere se udavaji, jsou hooodne orientacni hodnota. Ale jinak to bohuzel nejde, je to komplikovane a pro nas normalni lidi nemeritelne..
.
Kdysi jsem meril proud na servech vrtulniku (to se dalo na stole) pomoci Eagletree sondy pro mereni proudu do serva, ale moc se jsem toho taky nenameril. Rychlost vzorkovani jsem mel 0,1 sec a to je prej moc ...
Ty proudove spicky jsou obrovske ale velmi kratke a maji je na svedomi hlavne rozbehy a zastaveni servomotoru.
Doporucuji clanky od Ing. Cerneho, ktere mame na webu.
Ja tedy pouzivam obyc metodu - zkousku ohnem: na zemi kvedlam se vsemi servy a osahavam BEC. Klidne se muze hrat, polovodice dnes vydrzi dost. Ale hlavne by nemel vypadnout prijimac.
Kdyz ta serva ridi "jen" clovek, celkem nejsou problemy. Ty prochazeji spis po vřazeni nejake stabilizace, to se pak serva nezastavi. Tak klid.
.
Kdysi jsem meril proud na servech vrtulniku (to se dalo na stole) pomoci Eagletree sondy pro mereni proudu do serva, ale moc se jsem toho taky nenameril. Rychlost vzorkovani jsem mel 0,1 sec a to je prej moc ...
Ty proudove spicky jsou obrovske ale velmi kratke a maji je na svedomi hlavne rozbehy a zastaveni servomotoru.
Doporucuji clanky od Ing. Cerneho, ktere mame na webu.
Ja tedy pouzivam obyc metodu - zkousku ohnem: na zemi kvedlam se vsemi servy a osahavam BEC. Klidne se muze hrat, polovodice dnes vydrzi dost. Ale hlavne by nemel vypadnout prijimac.
Kdyz ta serva ridi "jen" clovek, celkem nejsou problemy. Ty prochazeji spis po vřazeni nejake stabilizace, to se pak serva nezastavi. Tak klid.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Milan Chalupník
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 4 měsíce nazpět - 10 roky 4 měsíce nazpět #16085
napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Stavba F5j větroně
Osobně bych ten regulátor bral za 3Ampérový, nějaké špičkové hodnoty bez konkrétního upřesnění jsou jen komerční údaje. Pokud je naměřitelný pokles napětí i tvojí jednoduchou metodou, tak je to další důvod, proč bych s tím nelítal. Měl jsem na stole komerční samostatné spínané BECy s garantovanými 3A a při 2A se silně rozehřál a napětí už padalo. Nabízí se možnost, rozdělit napájení serv na jednu část z reglu a druhá část z extra spínaného BECu, nebo vše z extra BECu, nebo jiný regl se silným BECem (to je varianta nejdražší, ale nejlehčí). Osobně všude na tříčlánek používám spínaný BEC s novým "švábem" vlastní výroby (mohu nabídnout) s trvalým proudem 6A, váha tuším 8-10g, nastavitelné napětí 5V až kolik je libo.
Poslední úprava: 10 roky 4 měsíce nazpět
10 roky 4 měsíce nazpět #16086
napsal hrabacek
Odpověď od hrabacek na téma Stavba F5j větroně
Já bych doporučovak koupit regulátor Castle a nemusíte vůbec nic řešit!!! Létá nás s tím dost pilotů v F5J a o žádném problému nevím!!!! Někteří létají s Sunrise nebo Sunrise YEP a také nic neřeší. Namontují a létají!!
10 roky 4 měsíce nazpět #16103
napsal Wasa
Odpověď od Wasa na téma Stavba F5j větroně
Doplním, treba vyberať typ CASTLE s BEC 5A, sú aj menej.....
10 roky 1 měsíc nazpět #16810
napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma Stavba F5j větroně
Bylo to původně na větroně tak to dám sem.
Dělal jsem si formu na "kozlík" výškovky a blbě jsem si spočítal poloměr rádiusu na nasazení na trubku. Místo R8,75mm jsem ho udělal jenom R8mm. To znamená, že po nalaminování o vrstvě 0,75mm, na mojí 16-ti milimetrovou trubku bych to musel rvát a to nechci. Tato forma mi tu leží a je mi na nanic. Je teda na trubku cca, menší než těch 16mm. Pokud by se někomu hodila, nechám mu ji. Je hluboká 33mm široká 70mm. Nahoře začíná rovnou plochou, která přechází do R5, ten do R35,86 a ten dole navazuje na zmiňovaný R8. Na druhé straně stejně.
Na přiložené fotografii. Kdo jí chce, ozvěte se.
Dělal jsem si formu na "kozlík" výškovky a blbě jsem si spočítal poloměr rádiusu na nasazení na trubku. Místo R8,75mm jsem ho udělal jenom R8mm. To znamená, že po nalaminování o vrstvě 0,75mm, na mojí 16-ti milimetrovou trubku bych to musel rvát a to nechci. Tato forma mi tu leží a je mi na nanic. Je teda na trubku cca, menší než těch 16mm. Pokud by se někomu hodila, nechám mu ji. Je hluboká 33mm široká 70mm. Nahoře začíná rovnou plochou, která přechází do R5, ten do R35,86 a ten dole navazuje na zmiňovaný R8. Na druhé straně stejně.
Na přiložené fotografii. Kdo jí chce, ozvěte se.
Příloha nebyla nalezena.
- Bohumil Janák
- Expert
-
Méně
Více
10 roky 1 měsíc nazpět #16811
napsal Bohumil Janák
Odpověď od Bohumil Janák na téma Stavba F5j větroně
Ahoj,nechci ti do toho kecat,ale proč to nepřebrousíš?
Boban
Boban
Vygenerováno za 0.276 sekund