Cumulus Reichard

Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13808 napsal paegas123
Ahoj. Koupil jsem novou stavebnici modelu Cumulus od p.Reicharda. Ještě mi teda nepřišel ale už pomalu začínám shánět nějaké informace. Má někdo tento model ,případně třeba fotky ze stavby a nějaké důležité rady pro stavbu? Nejsem zase až tak dokonalý stavitel tak nevím jestli bez pomoci model zvládnu postavit. Někde na RCGroup jsem četl že návody od Reichardu nejsou moc podrobné.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13830 napsal paegas123
Odpověď od paegas123 na téma Cumulus Reichard
K zeptám se teda konkrétně. Chtěl bych na modelu udělat ovládání vop+sop pomocí torzních pružin a náhon nití jak se to dělá na F3Kčkách. Je to na tak velkém modelu možné? Na RCGroup jsem tuto možnost viděl ale nevím jestli to není blbost.
www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1554503&page=12

Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13833 napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Cumulus Reichard
Aby ti aspoň někdo odpověděl. Jsou tací, kteří mají torzní pružiny i na dvaapůlmetrovce, ale když se to neošetří dostatečně spolehlivě, je pak často v krizové situaci pilot bezradným divákem. já osobně používám jen bowdeny pokud možno co nejrovněji a uvnitř s 1mm uhlíkem, pokud je tam nějaký radius, tak 0,8mm.

Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13834 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Cumulus Reichard
já to používám, ale na novém éru už udělám táhla...

Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13835 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Cumulus Reichard
Já právě na Cumulusu pružinky měl, ale předělal jsem je na táhla. Problém nebyl až tak ve funkčnosti i když i tam jsem na drobné komplikace narazil (hlavně u směrovky, kde je úhel, ve kterém to tahá, dost problematický a tak se odlepuje izolepa závěsu). Hlavně to ale v podstatě nedávalo smysl - model mi vyšel spíše těžký na čumák a dokonce jsem musel dát trochu zátěže dozadu, tak pak bylo lepší použít klasická táhla s lepšími vlastnostmi a na hmotnosti jsem tím nic moc netratil...

Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13851 napsal paegas123
Odpověď od paegas123 na téma Cumulus Reichard
OK dám tedy dodávané bovdeny co jsou ve stavebnici a nebudu vymýšlet vymyšlené.
Dále bych se chtěl zeptat. Osazení servy dle manuálu by teda měly být VOP+SOP+ klapky osazeny dymondy D60 a křidélka Dymondy D47 to bych asi tak nechal a nic nevymýšlel nebo máte někdo lepší doporučení?
A pak motor , co mám dát za motor a jakou k němu vrtuli . CHtěl bych jen upozornit že model mám pouze na rekreační lítání čili žádné závody. Nemusí to být zrovna AXI.

Děkuji moc

Vygenerováno za 0.275 sekund