- Obdržená poděkování: 0
Cumulus Reichard
- Milan Chalupník
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13873
napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Cumulus Reichard
Pomůcka pro změření malých úhlů seřízení bez použití cos, tan, úhloměru apod, stačí jen pravítko nebo šuplera:
úhel = X * 57,3 / Y
X je velikost "nadzvednutí" náběžky (v mm) oproti srovnané výškovce do roviny
Y je hloubka křídla (také v mm)
Např: při hloubce 185mm, chtěném úhlu 1,5°, je to:
185 * 1,5 / 57,3 = 4,84mm
Často je lepší mít odtokovku a náběžku křídla v rovině (s podložkou) a měřit nadzvednutí odtokovky od náběžky u výškovky. Tam se logicky bere v úvahu hloubka výškovky.
úhel = X * 57,3 / Y
X je velikost "nadzvednutí" náběžky (v mm) oproti srovnané výškovce do roviny
Y je hloubka křídla (také v mm)
Např: při hloubce 185mm, chtěném úhlu 1,5°, je to:
185 * 1,5 / 57,3 = 4,84mm
Často je lepší mít odtokovku a náběžku křídla v rovině (s podložkou) a měřit nadzvednutí odtokovky od náběžky u výškovky. Tam se logicky bere v úvahu hloubka výškovky.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Bohuslav Reichard
- Expert
-
Méně
Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13874
napsal Bohuslav Reichard
Odpověď od Bohuslav Reichard na téma Cumulus Reichard
To jsou opravdu hezký obrázky,ale ten pán popletl páčky které ke stavebnici dodáváme. Platí pravidlo,že táhlo by mělo být umístěné v ose otáčení klapky.V uspořádání které je na RC group se klapka nebude otáčet symetricky .Páčka kterou ten pán použil patří na brzdy.
11 roky 7 měsíce nazpět #13875
napsal paegas123
Odpověď od paegas123 na téma Cumulus Reichard
To jsem si taky říkal ze to ma jinak než to máte v návodu ale mě spíš šlo o to sedýlko že kdyš je vyšší tak bovden bude rovnější.
- Bohuslav Reichard
- Expert
-
Méně
Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13876
napsal Bohuslav Reichard
Odpověď od Bohuslav Reichard na téma Cumulus Reichard
Trubku musíš na konci šikmo seříznout (viz foto v návodu),při použití správné páčky se lanovod nebude vůbec prohýbat (viz foto v návodu).Když použiješ balzovou podložku tak si zaděláváš na další problémy.Při každé montáži výškovky bude záležet jenom na tvé momentální fyzické kondici ,každé utažení šroubu výškovky- stačí o půl otočky šroubu- ti pěkně rozhodí úhel seřízení.Ona ta balzová podložka se ochotně poddá.
11 roky 7 měsíce nazpět #13878
napsal kope
Koupil jsem před časem Aeolian velikosti 28-26 jen s kV1900 a vodiče od motoru se lámaly i když jsem se na ně jen podíval. Takže já už bych do Aeolianu nešel.
Odpověď od kope na téma Cumulus Reichard
Tomáš napsal: Chtěl bych asi nejraději použít 3S aku 1100mAh co mám doma 2 kusy takže k němu bych mohl použít třeba tento motor respektive tento nebo jemu podobný? aukro.cz/aeolian-revolution-c28-30-1300kv-i4763984643.html a nebo raději menší aukro.cz/aeolian-revolution-c28-26-1350kv-i4763984825.html
Koupil jsem před časem Aeolian velikosti 28-26 jen s kV1900 a vodiče od motoru se lámaly i když jsem se na ně jen podíval. Takže já už bych do Aeolianu nešel.
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 7 měsíce nazpět - 11 roky 7 měsíce nazpět #13880
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Cumulus Reichard
28-30, tedy stator 22mm*12mm je naprosto optimální... Větší údaj otáčky/volt kV=menší vrtule=menší čelní odpor... Já mám 2čl., motor 28-30, kV 1800 a vrtuli 9*5 až 10*6, hmotnost 2.5m modelu cca. 650g
Poslední úprava: 11 roky 7 měsíce nazpět
Vygenerováno za 0.298 sekund