- Obdržená poděkování: 0
Cumulus Reichard
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13864
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Cumulus Reichard
Sedýlko pod výškovku stačí udělat až po zafixování výškovky, máznout ho z mikrobalónu do škvíry mezi trubku a výškovku. Nezapomeň v tom místě trubku trochu ošmirglovat, ať to drží. A na výškovce v tom místě samozřejmě sundej fólii. Zafixování výškovky dělej až po pořádném usazení křídla, tak aby mezi křídlem a výškovkou bylo cca 1,5 sttupně.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
11 roky 7 měsíce nazpět #13865
napsal paegas123
Odpověď od paegas123 na téma Cumulus Reichard
Tak teď přesně nevím jestli jsme si rozuměli. Výškovka je odnímatelná ,takže tam asi folii odrezavat nemůžu. Hlavně nevím kde mám hledat toho jedna a půl stupně. Jak jsem psal nejsem moc dobrý stavitel.
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13866
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Cumulus Reichard
Já odnímatelnou nikdy nedělám, nepotřebuju to, a tak odpadne kritický místo možných vůlí... Cumuluse mám taky, výškovka přijde tutově na pevno, a určitě špagát a U pružina na obě kormidla.
Těch 1.5 stupně si nějak musíš spočítat dle pravoúhlýho trojúhelníku, protáhni závity a vzpomeň si jak to bylo ve škole
svírá se to mezi osou křídla (špička náběžky a špička odtokovky) a osou výškovky.
Těch 1.5 stupně si nějak musíš spočítat dle pravoúhlýho trojúhelníku, protáhni závity a vzpomeň si jak to bylo ve škole
- Bohuslav Reichard
- Expert
-
Méně
Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13867
napsal Bohuslav Reichard
Odpověď od Bohuslav Reichard na téma Cumulus Reichard
Když přilepíš sedlo výškovky bez různých podložek,tak bude nastavení výškovky vůči vrchní hraně trubky(trupu) v nule.Když potom přilepíš trubku ke gondolce tak budeš mít úhel seřízení přesně 1,5 stupňů.Čelní přepážku zalep podle zabroušení trupu,úhel je cca 2st. doprava a4 st. dolů (po směru letu).Nezkoušej dělat nějaké svoje úpravy-není proč.
- Bohuslav Reichard
- Expert
-
Méně
Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13868
napsal Bohuslav Reichard
Odpověď od Bohuslav Reichard na téma Cumulus Reichard
Špagáty můžeš dát,jeto bez problému,ale na výškovku musíš dát dvě pružiny (pravou a levou) a maximálně dlouhou 4cm.Kratší pružina je tvrdší ,používám kytarovou strunu "H". Sám mám ale bovdeny.
11 roky 7 měsíce nazpět #13872
napsal paegas123
Odpověď od paegas123 na téma Cumulus Reichard
OK děkuji pane Reichard. Tuhle odpověď jsem přesně potřeboval. Jednoduchou a přesnou. Přepážku teda nalepím přesně podle zbroušení teda cca 2-3 mm za hranou, ale hranu budu kopírovat.
Šňůry bych asi použil nejradši protože jsem to měl na F3K a bylo to super ale pár lidí tu tvrdí dát bovdeny a někdo zase šňůry. Ovšem asi teda dám bovdeny když to uvádí výrobce tak to snad bude OK.
Doufám teda že když jsem na sedýlku přidal tloušťku na 4mm tak to nevadí. V podstatě jsem tuto informaci získal odsud (skoro uplně dole) www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1554503
Šňůry bych asi použil nejradši protože jsem to měl na F3K a bylo to super ale pár lidí tu tvrdí dát bovdeny a někdo zase šňůry. Ovšem asi teda dám bovdeny když to uvádí výrobce tak to snad bude OK.
Doufám teda že když jsem na sedýlku přidal tloušťku na 4mm tak to nevadí. V podstatě jsem tuto informaci získal odsud (skoro uplně dole) www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1554503
Vygenerováno za 0.360 sekund