Cumulus Reichard

Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13852 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Cumulus Reichard
Kombinace D60/D47 je naprosto vyhovující.
Motor v podstatě jakýkoli velikosti 2208 (jako RCEK) nebo 2212, nic většího nemá smysl. Já létám Cumulus s vyloženě RCEK pohonem s Megou 1945kV, ale baterka jen 2s850mAh (u RCEV není nutno honit maximální stoupavost, tak o trochu menší tvrdost baterky s malou kapacitou naprosto nevadí).

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13853 napsal psulc
Odpověď od psulc na téma Cumulus Reichard
Zdravím,Cumulus Reichard je perfektní model a dobře létá.Používal jsem též bovdeny a serva Dymondy, tak jak píšeš.U modelu mne šokoval zlatý potah spodní části křídel,který jsem musel přelepit tenkou černou folií(pruhy).Model již nemám,přenechal jsem jej k plné spokojenosti kolegovi.Nyní jsem postavil Cirruse,asi ve staré verzi (SOP a VOP bez laminátu) a s lanovody.Model jsem osadil MVVS 2,5/1120,ale let je poněkud liný.Váha vyšla s baterií 1000 mAh (FOXY) 1 680 gramů.První let byl překrásný.Po dvou startech spadlo napětí baterie na 11,6 V.Uvažuji o jiném motoru,který jsem našel na stoupáku za což děkuji.MVVS dám do již rozdělané Tilie 25.
Zdraví začátečník Petr z Modelparku Suché.

Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13854 napsal Wasa
Odpověď od Wasa na téma Cumulus Reichard
Ja som teraz na skúšku kúpil KST: KS-Servo HD 47MG, 5,6g a 1,1kg/cm, 9€

www.tatramodel.sk/zakladna-ponuka/serva/...H2536-servo-hd-47mg/
Dal som to zatiaľ do polomakety Pilatus na krídelká, uvidíme.....

Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13855 napsal paegas123
Odpověď od paegas123 na téma Cumulus Reichard
Chtěl bych asi nejraději použít 3S aku 1100mAh co mám doma 2 kusy takže k němu bych mohl použít třeba tento motor respektive tento nebo jemu podobný? aukro.cz/aeolian-revolution-c28-30-1300kv-i4763984643.html a nebo raději menší aukro.cz/aeolian-revolution-c28-26-1350kv-i4763984825.html

Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13860 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Cumulus Reichard
Tomáši, určitě velikost 2830 ať je tam trochu rezerva, ale Aeolian je podle minulých zkušeností z RCEK ta nejnižší kvalita co se dá v motorech koupit (pokud se to nezměnilo). Vybral bych s podobnými parametry (tzn. 2830/KV 1100-1300) něco kvalitnějšího. Osobně mám dobrou zkušenost s motory Power HD
www.kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?ka...tranka=0&polozek=288
z trochu dražších pak samozřejmě Dualsky
www.horejsi.cz/Pages/DetailProdukt.aspx?objcislo=1638
a nebo zalovit v Hobbykingu, třeba Turnigy SK3
www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_vie....asp?idProduct=36400

Více
11 roky 7 měsíce nazpět #13863 napsal paegas123
Odpověď od paegas123 na téma Cumulus Reichard
Ahoj tak jsem tu s dalším dotazem.
Stavebnici už mám doma a započal jsem stavbu. Začal jsem přípravou sedýlka pod VOP kterou jsem zvýšil na 4mm aby táhlo šlo pěkně rovně na páku VOP. Teď bych chtěl sedýlko nalepit na trubku. Jen se chci ujistit že se trubka nijak nezkracuje , nebo zkracuje? Ptám se proto že u každého modelu F3K co jsem stavěl tak se trubka zkracovala na nějakou délku. A ještě jeden detajl. Trubka je konická takže když nalepím sedýlko na tupo na trubku tak pak asi nebude uplně přesně s osou trubky. Mám to na konci nějak podložit a nebo ne?
Díky za odpověď

PS: Psal jsem kuli tomu výrobci ale nějak se mi zatím neozval. Promiňte mi možná hloupé dotazy ale manuál skutečně není moc podrobný.
Děkuji

Vygenerováno za 0.277 sekund