- Obdržená poděkování: 2
Technika RCEK v sezóně 2011 (a výhled na 2012 - modely)
- Radim Barč
-
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5327
napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Technika RCEK v sezóně 2011 (a výhled na 2012 - modely)
Co se letového projevu týká, je na tom z mého pohledu, Scorpion velice dobře. Má k vlastnostem F3x podstatně blíže než Daidal. Jeho pilotáž je však nesrovnatelně složitější a na tom jsem třeba já pohořel. Taky jsem slyšel, že v současnosti je letovka Scorpíka 580g a to může být velice zajímavé polétání.Aleš Krátký napsal: nejde o hodiny.
ja mluvim o ciste letovem projevu.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
14 roky 9 měsíce nazpět #5328
napsal Tomas Hruby
No já mám "baťovských" 599g ještě s tím "starým", taky proto jsem se ve stoupavosti dostal poměrně vysoko.
Jinak ale potvrzuji tvůj názor - Scorpion je pěkná mrcha. Létá dobře až výborně, ale využití klapek o řád důležitější než u jiného F3K, souhra směrovky/motýla a křidélek taky. K tomu problémy s neskladností při přepravě, montáž až na startovišti (vkládání baterky pod křídlem) atd. - člověk si říká, zda to má zapotřebí
Nicméně jsem docela rád, že jsem ho do chodu uvedl, i kdybych rezignoval na RCEK, tak tu je možnost osadit 2217 pro RCE7 (případně i F5J Euro), takže "v bojovém stavu" mi zůstane.
Odpověď od Tomas Hruby na téma Technika RCEK v sezóně 2011 (a výhled na 2012 - modely)
Radim Barč napsal: Co se letového projevu týká, je na tom z mého pohledu, Scorpion velice dobře. Má k vlastnostem F3x podstatně blíže než Daidal. Jeho pilotáž je však nesrovnatelně složitější a na tom jsem třeba já pohořel. Taky jsem slyšel, že v současnosti je letovka Scorpíka 580g a to může být velice zajímavé polétání.
No já mám "baťovských" 599g ještě s tím "starým", taky proto jsem se ve stoupavosti dostal poměrně vysoko.
Jinak ale potvrzuji tvůj názor - Scorpion je pěkná mrcha. Létá dobře až výborně, ale využití klapek o řád důležitější než u jiného F3K, souhra směrovky/motýla a křidélek taky. K tomu problémy s neskladností při přepravě, montáž až na startovišti (vkládání baterky pod křídlem) atd. - člověk si říká, zda to má zapotřebí
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5329
napsal Jiří Veselovský
Odpověď od Jiří Veselovský na téma Technika RCEK v sezóně 2011 (a výhled na 2012 - modely)
Jako bývalý majitel Scorpíka přidám také svou zkušenost. Když jsem s tím poprvé vylezl na louku, tak jsem myslel, že mě z toho klepne - v dobrém. To lítalo jak blázen (zrovna byl hustej vzduch) a stoupavost jsemv tu chvíli ještě neřešil. Neskutečné bylo, z jak velké dálky se byl schopný vrátit, pronikavost proti větru jsem zatím takovou nezažil. No, a pak jsem začal "ladit" za pomoci Michala V. diferenciaci motejla, křidýlek a najednou jsem zjistil, že to fakt není taková sranda. Na to, jaký jsem průměrný pilot, tak i přesto jsem cejtil, že to stále není ono. Velmi rádo to padalo do zatáčky, zadek se tak divně sunul a tak po pár měsících trápení jsem zjistil, že si prostě nerozumíme, resp. na něho nemám. Výsledkem byla jen jedna účast ve finále v Lomnici. Potřeboval jsem hodnější éro, ne tak náročné na seřízení.
Závěr byl jednoduchý. Poslal jsem do světa hodně krásný eroplán, který byl o hodně lepší než já, ale už jsem neměl chuť se s ním dál trápit co se týče soutěžního seřízení. Letovku jsem měl 630g.
Závěr byl jednoduchý. Poslal jsem do světa hodně krásný eroplán, který byl o hodně lepší než já, ale už jsem neměl chuť se s ním dál trápit co se týče soutěžního seřízení. Letovku jsem měl 630g.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5330
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Technika RCEK v sezóně 2011 (a výhled na 2012 - modely)
Je to jak píše Jirka - zrovna s motýlem jsem si hrál v Chomutově (tam jsem létal s Magicem, se Scorpionem bylo jen pár cvičných letů právě pro ladění).
Trochu jsem zahýbal parametry motýla (v podstatě změna poměru výchylek jako SOP a jako VOP) a to letadlo se velmi podstatně změnilo, chování v zatáčce výrazně jiné (v tomto případě lepší). Prostě ladění spousta, tohle u Ambrosie či Magicu nezažijete, u těch je dopad podobných změn sice také cítit, ale neporovnatelně méně výrazně...
Trochu jsem zahýbal parametry motýla (v podstatě změna poměru výchylek jako SOP a jako VOP) a to letadlo se velmi podstatně změnilo, chování v zatáčce výrazně jiné (v tomto případě lepší). Prostě ladění spousta, tohle u Ambrosie či Magicu nezažijete, u těch je dopad podobných změn sice také cítit, ale neporovnatelně méně výrazně...
14 roky 9 měsíce nazpět #5332
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Technika RCEK v sezóně 2011 (a výhled na 2012 - modely)
praxe ukaze .. zatim ve stavu v jakem to je (cili vaha okolo 600) je proste nejlepsi daidal. za tim si stojim bohuzel.
a jedine co me presvedci je to,az bude mit proste v letu navic jine ero.
nemusi se vam to libit,nemusite s tim souhlasit ale to je tak jedine co s tim muzete delat
a jedine co me presvedci je to,az bude mit proste v letu navic jine ero.
nemusi se vam to libit,nemusite s tim souhlasit ale to je tak jedine co s tim muzete delat
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5347
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Technika RCEK v sezóně 2011 (a výhled na 2012 - modely)
Má praxe ukazuje, že v klidu je můj foliovník Pichus v kluzu lepší než Daidal, Ambrosia, a jiné kompozity... a to mám potvrzené z mnoha srovnání v letu...
A taky je potvrzené, že brácha po jarních špatných výsledcích s Daidalem šáhnul znova po Ambrosii, a zase nás začal čadit...
Hodně je to ale i o pilotovi, jak si éro vyladí, a jak mu éro sedne do ruky... Třeba ten nový větší Daidal prý už sedí dobře, ale je to fakt individuální, a co pilot to názor... Radek Malčík teď lítá přece s Daidalem s 2,5m rozpětím, i když trochu pofukuje,´takže zase je to úplně jiné éro...
Nikdo nemůže říct, že je nějaký éro nejlepší, a nebo dokonce nejlepší za všech podmínek... To je úplný nesmysl... :ugeek:
A taky je potvrzené, že brácha po jarních špatných výsledcích s Daidalem šáhnul znova po Ambrosii, a zase nás začal čadit...
Hodně je to ale i o pilotovi, jak si éro vyladí, a jak mu éro sedne do ruky... Třeba ten nový větší Daidal prý už sedí dobře, ale je to fakt individuální, a co pilot to názor... Radek Malčík teď lítá přece s Daidalem s 2,5m rozpětím, i když trochu pofukuje,´takže zase je to úplně jiné éro...
Nikdo nemůže říct, že je nějaký éro nejlepší, a nebo dokonce nejlepší za všech podmínek... To je úplný nesmysl... :ugeek:
Vygenerováno za 0.208 sekund