Motor + vrtule + baterky pro F5J

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16360 napsal martin horák
Tak asi takhle :woohoo:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16361 napsal Milan Chalupník
Do "samostatného diodového balanceru" se také nebudu pouštět, ale vidím v těch 3,15V na článku, naprázdno velký problém. Ve vzduchu se snažím LiPolky nedostat pod 3V, pokud vidím, že při tréninku na tříčlánek jsem po několika startech vystoupal ještě další start a telemetrie mě zahlásila minimum během motoru něco jako 9,0V nebo méně, tak dolítám deset minut a jdu nabíjet. Kdybych ji změřil před nabíjením naprázdno, tak bude mít třeba 11V. Ale nikdy ne těch 3,15V. Tam se šlo na motor asi hodně pod těch nastavených 3,1V hlídaných. Ono to stejně hlídalo 6,2V jako celek, a když je jeden článek špatnější, tak 6,2 = 3,5+2,7 (třeba). Balancer to musí pěkně dorovnat s nabíjením, zkus nabíjet jen malým proudem, klidně menším než tím, kterým rovná balancer (běžně 0,5A), například 0,2A a dát jí pár cyklů při šetrném vybíjení, třeba nabíječem.

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16362 napsal Milan Chalupník
Aha, chápu, ten mám taky. Zkus vyčistit, vystříkat balanční konektory. Něbo je vyměnit za pozlacené, ty originál po pár deštích korodují.

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16418 napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J

Petr Dušek napsal:

Tomas Hruby napsal: Kde na jejich stránkách jsi to našel?

Je to tady

na www.hendrychtechnik.eu/ jsem TU "červenou lišku" nenašel ...
ale TADY ano

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16474 napsal Beseda
Je nějaký jednoduchý způsob, jak zjistit odběr sestavy bez nutnosti použití klěšťového multimetru (nemám)? Jde mi o orientační hodnotu.
- motor: www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_vie....asp?idProduct=25077
- vrtule 8/6
- baterka 3čl.

Více
10 roky 2 měsíce nazpět - 10 roky 2 měsíce nazpět #16476 napsal draceq
Jen tak hooodně nahrubo:
1. Dobij baterku doplna
2. Napíchni obyčejný multimetr na kontakty baterky
3. Zapni motor naplno na přesně určenou dobu (např. 30 vteřin) a zapiš průměrnou hodnotu na napětí (V) za běhu
4. Dobij baterku opět doplna a zapiš si dobité mA

S tímhle se už poté dá spočítat výkon na základě vzorce napětíxproud=příkon a příkon x 0,8 (teoretická účinnost)=cca výkon

Pomůcka: dobiješ-li po 30 vteřinách běhu motoru např 200mA (0,2A), znamená to, že do soustavy tekl proud 24A (0,2*3600/30)
Bude-li na baterce napětí 11,5V za běhu, pak bude výkon sestavy přibližně 220W.

Doufám, že jsem se v těch úvahách někde nesekl, když tak mě opravte, fyziku jsem měl ve škole naposledy před skoro 20 lety :) Já na tohle mám měřák z Hobbykingu :)
Poslední úprava: 10 roky 2 měsíce nazpět

Vygenerováno za 0.207 sekund