Motor + vrtule + baterky pro F5J

Více
8 roky 1 měsíc nazpět #20213 napsal Beseda
Proč se ptám. Protože všichni uvádějí u nových i starších baterek hodnoty vnitřního odporu v řádech mOhm-ech. Já se ale pod 10 nikdy, ani u nových nedostal. Teď mi to lítá od 15 až po 30mOhm / článek. A to klidně i na jedné nové sadě, používané jenom cca měsíc.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
8 roky 1 měsíc nazpět - 8 roky 1 měsíc nazpět #20228 napsal Jurej
Odpověď od Jurej na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Tak po dlhéj dobe (cca. 3 mesiace) a rôznych trampotach (zavinených aj mňou) my dorazil konečne motor z Megamotor.cz, Mega Acn 16/15/2,5R* 3500 KV s prevodovkov Reisenauer Micro Edition 5: 1 Light. Je to môj prvý motor s prevodovkou a potrebujem doporučiť vrtulu Aeronaut na 4S LiHv 1200 mAh 70/140C. Motor v eCalc nieje, ale mám potrebné údaje od výrobcu. Tak som ich tam zadal, ale neviem sa rozhodnúť a stále my tam niečo vyhadzuje, že skontrolujte max. napätie na motore a pod. (možno máte iní program). ESC bude 50A (burst 65A, 5A SBEC) Motor: Prúd naprázno: 2,6A @ 8V, Odpor: 0,0115 Ω, max. 40A (500W). Prevod: 5:1 Letová hmotnosť cca. 1800g.
Motor vychádza v tomtom prevedení na cca. 102g. (tá váha má toleranciu 2g)
Poslední úprava: 8 roky 1 měsíc nazpět

Více
8 roky 1 měsíc nazpět - 8 roky 1 měsíc nazpět #20229 napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Tady a čtvrtý příspěvek tady. Vrtule 13x8
Ale pozor ! Jak jsem psal hodně na hraně je oběr ( max 15 vteřin)! Regl Castle Phoenix Edge Lite 50

Více
8 roky 1 měsíc nazpět - 8 roky 1 měsíc nazpět #20230 napsal Jurej

Pavel Svoboda napsal: Tady a čtvrtý příspěvek tady. Vrtule 13x8
Ale pozor ! Jak jsem psal hodně na hraně je oběr ! Regl Castle Phoenix Edge Lite 50

Ja lietam iba rekreačne a nechcel by som motor za 200eur hneď usmažiť. S 13x8 my to vychádza nad 40A. Skôr som rozmýšla nad 12,5x7,5 alebo 13x6,5. Ktorú, keby si sa mal rozhodnúť z tíchto dvoch by si doporučil?
A ešte dôležité, kužel 34 PL turbo na 6mm hriadeľ, klasik nieje. (rozteč kolíku v unašeči: 38 mm)
Taký rozmer my tam pekne vychádza, ale prečo to predchodca odrezal na 34mm netuším. (asi nepresnosť)

Více
8 roky 1 měsíc nazpět - 8 roky 1 měsíc nazpět #20232 napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
S 13x8 bere na zemi 61 A a za letu 56 A (měřeno s MUI 75 ...
Pro první testy jsem požíval 12x6. Kužel 34/6 je problém. Pro testování na starém trupu jsem měl kužel s rozebranou kleštinou.
Nebo zkusit turbo

Více
8 roky 1 měsíc nazpět - 8 roky 1 měsíc nazpět #20234 napsal Jurej

Pavel Svoboda napsal: S 13x8 bere na zemi 61 A a za letu 56 A (měřeno s MUI 75 ...
Pro první testy jsem požíval 12x6. Kužel 34/6 je problém. Pro testování na starém trupu jsem měl kužel s rozebranou kleštinou.
Nebo zkusit turbo

Mám už ten Turbo kužel PL 34mm. Rozchod čapov je o 2mm viac oproti kuželu 32mm, tak to nieje až tak moc rozdieľ.
Ale mám otázku na mot. prepážku, ako rozumne vymerať do nej otvory pre tú prevodovku? V trupe ju mám zalepenú s dvoma otvormi, ktoré budú nepoužitelné. Prevodovka má 3 otvori s rozostupovou kružnicou 14mm pposunuté o 120 stup. Keby som ju mal nastole (mot. prepážku), tak to nieako narysujem, ale poraďte ako keď je zalepená a stred má otvor 10mm.

Vygenerováno za 0.232 sekund