- Obdržená poděkování: 0
Větroň K3600
10 roky 2 měsíce nazpět #16594
napsal hrabacek
Odpověď od hrabacek na téma Větroň K3600
Nevím co s tím kdo děláte? Já sestavím a seřídím éro v dílně a jdu létat!! Nikdy za cca 20 let jsem nic neřešil, maximálně ohnuté táhlo ke klapce, nebo zlomený trup při nešetrném přistání. Vždy jsem osazoval tak, aby to fungovalo třeba 5 let. Kdysi jsem používal serva Haitec, v té době asi nejpouživanější. Později a až do dnes JR. U elekter na křidélka a klapky Spektrum , u těžších elekter JR DS181.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- jiri kotrba
- Skoro bůh
-
Méně
Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16595
napsal jiri kotrba
dal Hitec HS - 125 MG a na křidélka jsem dal KST DS 125 MG.
Odpověď od jiri kotrba na téma Větroň K3600
Už blbnu , mám to na křídle zkombinované : na klapky jsemTomas Hruby napsal: No nevím, ale označit DS125MG za to samé jako Hitec HS125MG mi přijde dost divoké.
Hitec je letité analogové servo, navíc má plastovou krabičku - docela výrazně jiné řešení.
Jinak proti HS125MG nic nemám, v minulosti jsem je užíval a přišly mi celkem spolehlivé, byť ne extrémně přesné, funkčnosti bych se nebál, zarazila mě jen ta formulace "prakticky ta samá serva"
dal Hitec HS - 125 MG a na křidélka jsem dal KST DS 125 MG.
- jiri kotrba
- Skoro bůh
-
Méně
Více
10 roky 5 dní nazpět #16941
napsal jiri kotrba
Odpověď od jiri kotrba na téma Větroň K3600
Teď už mi zůstalo z K3000 jen to křídlo : - po startu jsem ve 120m vypnul motor a po druhé zatáčce doleva jem srovnal a najednou
se něco červeného od trupu odděluje a pomalu letí dozadu . Pak vidím, že je to křídlo, které se naplocho otáčí a padá dplů jako list. Samotný trup se zapichuje15cm do půdy na poli Velké Dobré.Dosílám fotky - poměrně tenké hlavy polyamid.šroubů jsou jako ustřižené,
trup a VOP jsou zrušené. Křídlu se kromě dvou prasklin potahu u centroplánu nic nestalo, doplnil jsem střed tvrdší 0,8 balzou a hotovo.
Mám teď potvrzenu objednávku na nový trup K 3000 s plovoucí VOP , ale objednávky jsou do září obsazené..Příště bych měl mít přední
šroub na uchycení křídla z metal slitiny.
se něco červeného od trupu odděluje a pomalu letí dozadu . Pak vidím, že je to křídlo, které se naplocho otáčí a padá dplů jako list. Samotný trup se zapichuje15cm do půdy na poli Velké Dobré.Dosílám fotky - poměrně tenké hlavy polyamid.šroubů jsou jako ustřižené,
trup a VOP jsou zrušené. Křídlu se kromě dvou prasklin potahu u centroplánu nic nestalo, doplnil jsem střed tvrdší 0,8 balzou a hotovo.
Mám teď potvrzenu objednávku na nový trup K 3000 s plovoucí VOP , ale objednávky jsou do září obsazené..Příště bych měl mít přední
šroub na uchycení křídla z metal slitiny.
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 5 dní nazpět #16945
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Větroň K3600
Na takhle velký model PA šrouby nepatří, jestli je k tomu výrobce dává tak je to chyba.
- Petr Slezák
- Odborník
-
Méně
Více
10 roky 4 dní nazpět - 10 roky 4 dní nazpět #16946
napsal Petr Slezák
Odpověď od Petr Slezák na téma Větroň K3600
Tak já mám na svém Zenovi F5J 2xM5 a ještě se mi je nepodařilo ustřihnout ani po hodně tvrdém zápichu,
kdy proběhla generálka motoru . A za normálních letových podmínek by to udržely i šrouby M3.
Takhle vypadá že je problém s přílišným utažením šroubů při kompletaci modelu. Taky záleží na kvalitě povrchu pod hlavou.
Nylonové šrouby se utahují s rozumem, po dobré snídani nebo obědu není vůbec problém je při tom utrhnout :woohoo:
a většinou se to stane právě pod hlavou.
PS: Kovové šrouby bych nedával, už jsem viděl několik neopravitelně vyčesaných středů křídla a to se nevyplatí
kdy proběhla generálka motoru . A za normálních letových podmínek by to udržely i šrouby M3.
Takhle vypadá že je problém s přílišným utažením šroubů při kompletaci modelu. Taky záleží na kvalitě povrchu pod hlavou.
Nylonové šrouby se utahují s rozumem, po dobré snídani nebo obědu není vůbec problém je při tom utrhnout :woohoo:
a většinou se to stane právě pod hlavou.
PS: Kovové šrouby bych nedával, už jsem viděl několik neopravitelně vyčesaných středů křídla a to se nevyplatí
Poslední úprava: 10 roky 4 dní nazpět
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 4 dní nazpět #16947
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Větroň K3600
Vidím to stejně - polyamidový šroub to obecně vydrží v pohodě, malér je ale v možnosti stržení při utahování (může se i postupně horšit) . Chce to občas měnit i jen prventivně a dotahovat s citem.
A poznámka pro J. Kotrbu - nevěřím, že by byl velký problém ten trup opravit, na F5J jsem viděl i podstatně hůř vypadající crashe, které po opravě slouží naprosto v pohodě.
A poznámka pro J. Kotrbu - nevěřím, že by byl velký problém ten trup opravit, na F5J jsem viděl i podstatně hůř vypadající crashe, které po opravě slouží naprosto v pohodě.
Vygenerováno za 0.243 sekund