F5J

Více
15 roky 1 měsíc nazpět #3875 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma F5J
Ten Robbe box je dobrý, jak to jen urobit, aby tu odpadla ne-vždy bezpečná domácí výroba, kde horní limit teploty může být-i-nebýt...

S těma 16m/s jsem o tom slyšel, ale bral jsem to jako aprílový vtip... No co, aspoň se zase něco vyvíjí... Údajně to měl být scorpion motor, ale Scorpion dělají ve vyšších otáčkák jen s devítipólovým statorem, a šesti magnetama, a velkým vnitřním odporem vinutí, takže bych to viděl buď na apríl, a nebo domácí výroba ze Scorpion stavebnice motoru, a to je snad taky mimo pravidla Eurocupu,...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 1 měsíc nazpět #3876 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma F5J
Ještě k ničení baterek provozem za studena při EuroCupu, tak to doufám nebude tak horký, teď přemýšlím, že se EuroCup v zimě vlastně nikde nelítá... :ugeek:

Více
15 roky 1 měsíc nazpět #3877 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma F5J

Radek Novotny napsal: Ještě k ničení baterek provozem za studena při EuroCupu, tak to doufám nebude tak horký, teď přemýšlím, že se EuroCup v zimě vlastně nikde nelítá... :ugeek:

no tak toasi ne,ale kdyz vemu to ze v mesicich kdy jsou teploty pod nulou (zhruba 4 mesice v roce) nalitam ke 50ti hodinam, tak 7 startu na eurocupu v zime mi ty baterie fakt nezahrani :-D

Více
15 roky 1 měsíc nazpět #3878 napsal ludek novotny
Odpověď od ludek novotny na téma F5J
Ještě se vrátím k velkým elektrám....dokáže mi někdo vysvětlit, proč se zažitý název F5J nějak dostal ke spínačům a jestli se podle těch nových schválených pravidel vůbec něco někdy létalo a kde létalo?Vím, že u házedel schvalovací proces trval jistý čas a taky se upravila pravidla a pak se podle nich létalo...tuším asi dva roky.....pořád mi to nějak nejde do hlavy, kde se to vynořilo a kdo to všechno vymyslel a hlavně na FAI prosadil....zná někdo odpověď?

Více
15 roky 1 měsíc nazpět #3879 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma F5J
Schvalovací proces trvá myslím dva roky, a po tu dobu jsou pravidla prozatimní. Kategorie FAI se většinou označují v abecedním pořádku a další volné označení v řadě bylo F5J, proto nevidím důvod proč by ho neměla mít nová kategorie, ať už jde o výškoměry, nebo o cokoli jiného.
To, že si určitá skupina toto označení nelegálně "zažila" ji nedává žádný nárok na další používání (zneužívání) tohoto označení.
A kde se to "najednou" všechno vynořilo??
Už to tady bylo několikrát napsáno, ta diskuze trvala zhruba dva roky, stačí se podívat zde: f5j.eu/w/index.php?title=Unified_F5J_Rules&action=history , první záznam je z 3. ledna 2009.
Hlavní administrátor této diskuze je Jure Pečar, což rozhodně není člověk, který by neznal problematiku "F5J-EURO".

Více
15 roky 1 týden nazpět #4170 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma F5J
Dneska se v Děčíně stavoval Petr, tak jsme vyzkoušeli FAI čtečku. Jednoduché jak kramle, po přistání se displejík připojí k výškoměru a ukáže příslušnou výšku podle pravidel. H.

[attachment=0:2gcdzv2s]<!-- ia0 -->altiF5J.jpg<!-- ia0 -->[/attachment:2gcdzv2s]

Vygenerováno za 0.276 sekund