RCEK - zapnutí motoru před startem?

Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5088 napsal Tomas Hruby

Zbyněk Smola napsal: No když v tom tápou ostřílení závodníci, jak se mají v tom jednom okamžiku rozhodnout rozhodčí, a nebo časoměřiči kteří jsou často jen proškoleni. A kolik bylo podaných a zaplacených protestů za poslední dobu?
Po boji každý generál.

Tady jde právě o vyjasnění situace - podobný případ s mizivým vlivem na celkový výsledek je k tomu ideální, nejsou v tom žádné velké vášně. Podle mě to za diskusi stojí - vyjasněním se předejde opakování v situaci, kdy už by to bylo podstatné a třeba by vznikl skutečný spor. V praxi je těch problémů naštěstí minimum (proto ani nejsou protesty), podle mě je absolutní většina situací už docela usazená a tedy "bezkonfliktní", tohle je něco nejasného po docela dost dlouhé době...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5089 napsal Petr Dušek

Jiří Veselovský napsal: A poznámka na konec. EC pravidla 2011, pokud jim dobře rozumím, tuto situaci neřeší vůbec (pokud se pletu, tak mě opravte). Proto bych držel naši národní linii, která je víc polopatičtější.

Jirko, už to psal Radek, zopakuji ještě jednou. Podle EC 2011 pravidel, za zapnutí motoru v 20 sec. intervalu před začátkem pracovního času je penalizace -30 bodů, při předčasném startu modelu musí závodník urychleně přistát a může odstartovat k druhému pokusu. V originále jsou to odstavce 8.2. a 11.4.

Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5090 napsal Tomas Hruby

Aleš Krátký napsal: tak kazdy general, to zase ne ... kdyby se to stalo u me na soutezi,tak rozhdonu tak jak pisu od zacatku,protoze to podle me je logicke a jasne :)
potvrdil to i radim a defacto i jiri.

No já s tebou až tak moc nesouhlasím - bereš totiž v úvahu jen bod 9.6.7.9 odstavec c), ale máme tu ještě zmíněný odstavec e)... Ten jasně říká, že pro druhý pokus můžeš motor zapnout "kdykoli v rámci pracovního času" - pokud jsi ale spustil motor předem a nechal zaplý, tak jsi ho prostě nezapnul "v rámci pracovního času"... Ale pokud se takto dohodneme a posvětíme výklad, že nad bodem e) pro danou situaci mávneme rukou, tak to beru a příště se podle toho zařídím - o nic jiného než o nějaký jasný výklad tu nejde ;)

Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5091 napsal Zbyněk Smola
Ano, rozumím ti, a máš pravdu. Mě osobně nesedí upřesnění motoru, ale zádné protesty zatím nebyly tak co.

Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5092 napsal sgames
tak je pravdou,ze pokud nekdo zapne motor drive,vesmes se lekne a vypne ho ...
nikdy jsem jeste nevidel frajera ktery v 5-4-3 zapne motor 2-1-gong-hodi ero.

v tom pripade bych asi opravdu pozadoval vypnout a zapnout motor.

Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5093 napsal Tomas Hruby
No to tu právě napsal Radim, že to už viděl v praxi víckrát a docela mě tím zaskočil...
Jinak v Lomnici byla situace zhruba 5-4-3-2-na jedna omylem zapnut motor-a pak start správně na gong. Výhrada byla proti roztočení vrtule už na "jedna", okamžik odhozu nikdo nerozporoval.

Vygenerováno za 0.245 sekund