- Obdržená poděkování: 0
"Velké" elektrolety
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Jaroslav Nezhyba napsal: Současný stav měření v RCE7- kdysi před asi 7 léty nechal Valda Kostka vyvinout jednoduché elektronické měření,kde lze měřit jak motorový čas v úloze B-což jsou vlastně RCE7 a zároveň měřit 10 min.letu.Toto měření se používá doposud a osvědčilo se.
Naprosto faktický dotaz - existuje od tohoto veřejně dostupná dokumentace, určitě tam bude nějaký kód do PICu atd.? A případně nějaký reálný odhad ceny?
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Jaroslav Nezhyba
- Expert
-
obrať se na Valdu.Cena vychází kolem 2.5OO Kč.Jeden měřák mám a požívám na trenink F5F.Kamarádi ,co létají RCE7 je mají většinou také.Jinak to vyráběl někdo z Jihlavy.
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Pleteš - viz ta moje poznámka - je to podle konkrétního systému na 2,4GHz. Některé jdou, některé ne...Můžeš si to zkusit sám - pokud můžeš svým vysílače ovládat dva přijímače najednou (aniž by byly jakkoli propojené), tak to jde, pokud ne, tak bohuželPetr Dušek napsal: Už to tady dnes Tomáš zmiňoval - elektronické měření s "kontrolním přijímačem" jistě funguje na FM, ale už z principu nemůže být kompatibilní s 2,4G. Nebo se snad pletu?
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Ovšem kolik pořadatelů bude mít chuť si takový měřící systém pořídit a udržovat? Řešením by bylo mít jeden "putovní" systém pro organizaci soutěže. Tak to praktikují třeba v F3B, ale taky mají jen pár soutěží za rok...
- Jan Kubica
- Autor
- Malý bůh
-
- jak to dělají ve fajkách, vždyť ten problém s 2.4 GHz už musejí nějak řešit
- nebylo by lepší signál tahat z vysílače
A nakonec, podle mě je věcí pořadatele, jak měření času zajistí, jestli časoměřiči, samoměřením, elektronikou, přes časovače ve vysílačích, atd. Alespoň budou kratší pravidla

H.