- Obdržená poděkování: 0
RCEN změna pravidel na rok 2010
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Jan Kubica napsal: Nehledě na to, že ve výsledkovkách RCEN ty 2-3 body rozdílu nevidno (za Kukačkou je vždy propast :lol: ). Souhlas, ENka jsou soutěží v přistávání, ale také se jako nic jiného netváří.
Podle mě problém RCEN je v tom, že nikdo kromě Kukaček není ochoten trávit čas jejich tréningem... Prostě kategorie byla postupně víc a víc braná jako příjemný pokec s přáteli no a kluci se do toho najednou vrhli s nasazením jak kdyby šlo o FAI kategorii, kde se létá i MS. Dovolím si tvrdit, že jsem třeba loni (letos na to kašlu) nalétal v RCEJ tréningových startů možná srovnatelně s Kukačkovic, ale podstatné je to "v RCEJ" - prostě jsem ochoten trávit čas poznáváním modelu s cílem najít termiku a dostat z maximum i "ze sraček", vynaložím čas na vymýšlení optimální pohonné jednotky atd., rozhodně ale nejsem ochoten pořád do zblbnutí drilovat dvě zatáčky a srovnání do lajny :roll: A asi v tomto nebudu ani v nejmenším výjimkou, spíš bude můj přístup dost typický.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Tomas Hruby napsal: podstatné je to "v RCEJ" - prostě jsem ochoten trávit čas poznáváním modelu s cílem najít termiku a dostat z maximum i "ze sraček", vynaložím čas na vymýšlení optimální pohonné jednotky atd., rozhodně ale nejsem ochoten pořád do zblbnutí drilovat dvě zatáčky a srovnání do lajny :roll: A asi v tomto nebudu ani v nejmenším výjimkou, spíš bude můj přístup dost typický.
Tomáši, naprostý souhlas, ale mně se opravdu zdá, že RCEK jsou bohužel postavená na ty dvě zatáčky a .. bod. Ale to se uvidí touto dobou příští rok, budeme-li živí a bude-li nás to ještě zajímat. H.
- Fanda Kašpárek
- Pokročilý
-
nejezdí stovky kilometrů na soutěž si jen tak pokecat(to mužu i po telefonu),ale hlavně někoho vyčadit.
A je jedno jestli to je RCEN nebo RCEK.RCEK určite nebude padací.Vypnout ve 20té sekunde v hladine
vleku F3J tak to vo padání určitě nebude.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Fanda Kašpárek napsal: A co budeme dělat ,až kluci začnou lítat RCEK.Taky jsem se dřív snažil trénovat.Vono člověk
nejezdí stovky kilometrů na soutěž si jen tak pokecat(to mužu i po telefonu),ale hlavně někoho vyčadit.
A je jedno jestli to je RCEN nebo RCEK.RCEK určite nebude padací.Vypnout ve 20té sekunde v hladine
vleku F3J tak to vo padání určitě nebude.
No přesně jak říkáš - bude to o tréningu. Vtip je ale v tom, že najdeš rozhodně víc lidí, které bude bavit tréning F3J,F3K,RCEK než RCEN - prostě kategorie musí mít v sobě i nějaký prvek taktiky, atraktivity, atd. A nesmějte se, ale já bych možná použil i pojem fantazie - u termického létání to bez ní prostě nejde...
Ať se na mě nikdo nezlobí, ale problém RCEN (ať se držíme tématu tohoto threadu) je právě v tom, že se celé soustředilo na jediný bod drilu :roll:
- Zbyněk Smola
- Expert
-
Nebo jsou všechny stejné? Jo a přiďte si popadat do Valašských Klobouků.ZS