RCEN změna pravidel na rok 2010

Více
16 roky 5 měsíce nazpět #1099 napsal Jiří Veselý
Zdravím.

Tak já to také zkusím. Je to poprvé, tak mi promiňte případné nedostatky. Než jsem se stal pisatelem, tak jsem byl odkázán na pouhé čtení v Lomcováku.
Teď se situace změnila a zde je moje vyjádření. RCEN je náročná kategorie, stejně jako ostatní. Ještě těžší je pro ty, kteří si modely staví. Pokud si někdo
myslí. že je to jinak, tak proč nevyhrává. To proto, že je to velice obtížné, obzvlášť za nevlídného počasí. Jaképak diskuse o modelu, motoru, stoupáku,
výkonua pod. Vždyť je to úplně jednoduché. Příjdu se svým modelem, stoupnu na start, odlétám své úlohy, vyhraji, případně vezmu cenu a pochlubím se
doma že jsem vyhrál. Jak znám pořadatele, tak každého umístní dle vítězství do žebříčku. A to už by mělo být pro opravdové modeláře vyznamenání.
V republlice je asi 10 mil. lidí a všichni ostatní na to nemají,tak proč nějaké chmury, že některá disciplína upadá. Je to vývoj. Já na to jdu od lesa. Nebylo
už kde soutěžit,tak jsem si 13dní před MR RCH navrhl model, udělal gumicuk, naučil se vystřelovat, taky stím přistávat a vyrazil jsem na Hořín. Rád bych
řekl jak jsem dopad, ale to už bych se vytahoval. Tím chci říci, že pokud RCEN bude váznout k vůli různým pochybnostem, návrhům, protestům a pod. já
jsem na situaci připraven a mám již hotové modely na RCEN,RCH, F3F a nyní kreslím RCEJ. Zatím nevím co s tím, protože také probíhají různé návrhy
a nápady. To je to samé. Létat na čtyřstovku, nebo na stříďák? Jak si mám postavit model, když ani nevím co smím. Dokonce jsem četl, že někdo přemotal
stíďák a ostatní ohromil. Kde to jme. RCEJ je přeci kategorie a vývoj ukázal nový materiál Lipo, tak tomu se dá rozumět. Američané nemontují převodovky,
asi ví proč. Čtyřstavka je plnohodnotný motor a umí utáhnout určitou vrtuli. A vo tom to je. Pokud ještě mohu, připojuji se k tomu pánovi, kterému jaksi
přistáváni na čáru nějak nesedí. Mě také ne. To proto, že je obtížnější vykolíkování a nastavení na směr větru. Děkuji všem pořadatelům, že se o nás tak
starají a dávají nám možnost si zasoutěžit. Mnoho naděje Jirka.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 1 měsíc nazpět #1721 napsal Jan Kubica
Včera jsme měli v ModelParku Suché soutěž RCEN. Měl jsem tam na ukázku CAM výškový spínač a většina účastníků by souhlasila s tím, kdyby se výškový spínač v RCEN mohl/musel použít.

Určitě by se omezily lety "do stratosféry", přitom těch 6 minut z 200 m ještě nepředstavuje tak velké omezení, aby se to nedalo odlétat s většinou obyčejných (nespeciálních) modelů. Co vy na to? H.

Více
16 roky 1 měsíc nazpět #1722 napsal Tomas Hruby

Jan Kubica napsal: Včera jsme měli v ModelParku Suché soutěž RCEN. Měl jsem tam na ukázku CAM výškový spínač a většina účastníků by souhlasila s tím, kdyby se výškový spínač v RCEN mohl/musel použít.

Určitě by se omezily lety "do stratosféry", přitom těch 6 minut z 200 m ještě nepředstavuje tak velké omezení, aby se to nedalo odlétat s většinou obyčejných (nespeciálních) modelů. Co vy na to? H.

Nevěřím, že se s IONem a podobnými modely bude běžně létat 6 minut z 200m :-( Pro mě by to obvykle problém nebyl, stejně jako pro ostatní lidi zvyklé na RCEJ/K s patřičnými modely, ale "eNka" jsou i o jiných modelech...

Více
16 roky 1 měsíc nazpět #1768 napsal Jan Kubica
Narazil jsem na německá pravidla F5B-J: viz www.lvbay.de/download_usr/F5B_J_ ... eibung.pdf

Je zajímavé, že se to dost podobá návrhu Míry Kučery výše: stoupání, 3 minuty kluz, průlet brankou 10x30 m (výška x šířka), další stoupání, 3 minuty kluz a potom přistání na čáru a to včetně 1/2 bodů za otočení. H.

Vygenerováno za 0.230 sekund