- Obdržená poděkování: 0
Stopalcovka
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10709
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: 2x RCEK Hranice 8. a 9.6.2013
Mirku, pokud tím "nejmenovaným" myslíš YPSI a Daidalos 250, tak jsi podle mě dost vedle. Pro výrobce tohoto modelu by totiž optimem bylo pojetí podle toho loňského návrhu Slováků s 2208, pak by byla výkonem omezena přirozeně hmotnost, což by lehkým Daidalům sedělo. Tato volná pravidla mu naopak moc neprospějí, protože nutně musí vést k tomu, co jsem už zmiňoval, tedy že se postupem času vyrojí modely s větší plochou a o něco větší hmotností pro pronikavost a Daidalos 250 už tak dominantní asi nebude.
A jinak zcela obecně - podle mě je třeba rozlišit okamžitou výhodu od delší perspektivy. Varianta s maximální hmotností a menším rozpětí by jistě byla krátkodobou výhodou pro přechod z RCEK, ale bude to výhoda i když se na to podíváš s perspektivou dvou let? Podle mě ne, protože to zachová nutnost kupovat (či vyrábět) lehké vakuovky, zatímco bez limitu bude stavba modelů jednodušší a domnívám se, že leckdy i levnější...
A jinak zcela obecně - podle mě je třeba rozlišit okamžitou výhodu od delší perspektivy. Varianta s maximální hmotností a menším rozpětí by jistě byla krátkodobou výhodou pro přechod z RCEK, ale bude to výhoda i když se na to podíváš s perspektivou dvou let? Podle mě ne, protože to zachová nutnost kupovat (či vyrábět) lehké vakuovky, zatímco bez limitu bude stavba modelů jednodušší a domnívám se, že leckdy i levnější...
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 9 měsíce nazpět - 12 roky 9 měsíce nazpět #10710
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Re: 2x RCEK Hranice 8. a 9.6.2013
To je snad každému jasné, že se bude muset pro konkurenceschopnost se špičkou přezbrojit na 2.5m rozpětí. Kdo říká že ne, tak je to nesmysl. Pro klidné podmínky 2.5m co nejlehčí, a do větru a dynamiku opět 2.5m něco kolem 600g-650g, třeba Scorpion, apod... Už jsem slyšel Luďka i Péráka, tvrdí to samé, a už i plánují pro tuto alti kategorii nové 2.5m modely :dry: , hloupí a nebo nezkušení asi nejsou, né...? Nevím, proč se pořád někdo snažíte mystifikovat a chlácholit, že 2metrovky jsou na to v pohodě... nejsou... Jsou samozřejmě horší, i když sem tam to s termikou náhodou vyjde ve prospěch 2m versus 2,5m.
Ohledně letovky, to by jsme tedy měli něco jako stopalcojednacelátřicetvadesetinolibrovky...??? :woohoo:
Ach jo, kdepak jsou naše starý dobrý plechovky s 180cm rozpětím...![:unsure: :unsure:]()
A když jsem se Luďka ptal, jestli něco přes zimu zase něco konstrukčního postaví s 250cm rozpětím, tak mi řekl že ne, že 2.5m už se na špičkové létání s konstrukčními nedá... Fujtajbl, kam ta ne-modelařina spěje...
Ohledně letovky, to by jsme tedy měli něco jako stopalcojednacelátřicetvadesetinolibrovky...??? :woohoo:
Ach jo, kdepak jsou naše starý dobrý plechovky s 180cm rozpětím...
A když jsem se Luďka ptal, jestli něco přes zimu zase něco konstrukčního postaví s 250cm rozpětím, tak mi řekl že ne, že 2.5m už se na špičkové létání s konstrukčními nedá... Fujtajbl, kam ta ne-modelařina spěje...
Poslední úprava: 12 roky 9 měsíce nazpět
12 roky 9 měsíce nazpět - 12 roky 9 měsíce nazpět #10711
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: 2x RCEK Hranice 8. a 9.6.2013
tady to uz fakt jak nekde u blaznu na dvorku tyjo ![:( :(]()
doprkna kazdy rok kupujete nebo stavite nove era ! nechapu co se tak trepete s tim,ze aktualne mate 2m ero ? konecne mate moznost si teda postavit neco, co nebude muset vazit 500gr (coz jste vzdy chteli) a najednou pohromáááá, Ypsi vyrabi 2,5M ero...
Sory kluci, ale ty vyrabel uz i do RCEK a vazili 500gr uplne stejne. nema to nic spolecneho s vyskomerem.
Víte co, budeme se o letadlech bavit až si to zalítate jo ? zatím jen plkáte v teoretické rovině a to je vše. Limit je nastaven tak,aby se do něj vešly všechny stávající RCEK modely. To, že Daidal o rozpětí 2,5M existuje už od roku 2011 nemáte ani tušení že?
jako fakt přestávám chápat názory některých lidí.
Radku: Takže postavit 2m model na špičku jde,ale 2,5 metru ne ? blbost. Stejně tam musíš mít dělené křídla, takže povídačky typu "uhlíková trubka je max 2m" si schovejte.
doprkna kazdy rok kupujete nebo stavite nove era ! nechapu co se tak trepete s tim,ze aktualne mate 2m ero ? konecne mate moznost si teda postavit neco, co nebude muset vazit 500gr (coz jste vzdy chteli) a najednou pohromáááá, Ypsi vyrabi 2,5M ero...
Sory kluci, ale ty vyrabel uz i do RCEK a vazili 500gr uplne stejne. nema to nic spolecneho s vyskomerem.
Víte co, budeme se o letadlech bavit až si to zalítate jo ? zatím jen plkáte v teoretické rovině a to je vše. Limit je nastaven tak,aby se do něj vešly všechny stávající RCEK modely. To, že Daidal o rozpětí 2,5M existuje už od roku 2011 nemáte ani tušení že?
jako fakt přestávám chápat názory některých lidí.
Radku: Takže postavit 2m model na špičku jde,ale 2,5 metru ne ? blbost. Stejně tam musíš mít dělené křídla, takže povídačky typu "uhlíková trubka je max 2m" si schovejte.
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 9 měsíce nazpět - 12 roky 9 měsíce nazpět #10712
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Re: 2x RCEK Hranice 8. a 9.6.2013
Aleši, zkus taky jednou něco postavit, ať se nebavíme jen v teoretické rovině... :lol: hihihihihihi...
Já v zimě stavět 100% budu... :evil:
12 roky 9 měsíce nazpět #10713
napsal sgames
Nemám důvod, když matroš výjde více než nové éro ve špičkové kvalitě.
Blba ale ze mně nedělej. Postavit 2M nebo 2,5M je stejný opruz a né že to nejde.
Odpověď od sgames na téma Re: 2x RCEK Hranice 8. a 9.6.2013
Radek Novotny napsal: Aleši, zkus taky jednou něco postavit, ať se nebavíme jen v teoretické rovině... :lol: hihihihihihi...
Nemám důvod, když matroš výjde více než nové éro ve špičkové kvalitě.
Blba ale ze mně nedělej. Postavit 2M nebo 2,5M je stejný opruz a né že to nejde.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10715
napsal Tomas Hruby
No, já mám Radku teď rozdělané vlastně tři modely (ne přímo na 100 palců i když jeden by použít šel), tak o tom snad něco vím. A můj názor je v tomto celkem jednoznačný - velmi dobrou "stopalcovku" udělám ve variantě PS-balza (či dýha), případně i konstrukční rozhodně snáze, než RCEK třeba 220cm, kde se musím dostat na danou hmotnost, ale přitom má být tuhé a pronikavé. Na volbu koncepce by bylo skoro lépe otevřít samostatný thread, může to být zajímavější než hádky o pravidlech. Obecně ale s tvrzením tvého bráchy moc nesouhlasím, ony právě "káčka" na vrcholu svého vývoje jsou pro domácí stavbu dost ožehavé téma a konstrukční provedení je omezovalo možná víc, než to bude u stopalců. Pak se to zase zkomplikuje, když se jde nad tři metry, ale stavba něčeho v třídě 2,5m/700g mi přijde dost v pohodě.
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: 2x RCEK Hranice 8. a 9.6.2013
Radek Novotny napsal: Aleši, zkus taky jednou něco postavit, ať se nebavíme jen v teoretické rovině... :lol: hihihihihihi...
No, já mám Radku teď rozdělané vlastně tři modely (ne přímo na 100 palců i když jeden by použít šel), tak o tom snad něco vím. A můj názor je v tomto celkem jednoznačný - velmi dobrou "stopalcovku" udělám ve variantě PS-balza (či dýha), případně i konstrukční rozhodně snáze, než RCEK třeba 220cm, kde se musím dostat na danou hmotnost, ale přitom má být tuhé a pronikavé. Na volbu koncepce by bylo skoro lépe otevřít samostatný thread, může to být zajímavější než hádky o pravidlech. Obecně ale s tvrzením tvého bráchy moc nesouhlasím, ony právě "káčka" na vrcholu svého vývoje jsou pro domácí stavbu dost ožehavé téma a konstrukční provedení je omezovalo možná víc, než to bude u stopalců. Pak se to zase zkomplikuje, když se jde nad tři metry, ale stavba něčeho v třídě 2,5m/700g mi přijde dost v pohodě.
Vygenerováno za 0.476 sekund