Stopalcovka

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #10934 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: Stopalce
Asi takhle - není to nic kritického, nicméně hloupý návrh to není. Ona je to možná blbost ve spojení s ALES 200m, ale právě ve spojení s výškoměrem a penalizací výšky se zajímavost zachová. Do extrému (což Petr nenavrhuje) by mohla být velká legrace i při maximu třeba jen tři minuty - to by se najednou vypínalo zatraceně nízko :-)
Tohle už by samozřejmě měnilo charakter akce a tak to píšu spíš jen pro ilustraci, naproti tomu ale přiměřené zkrácení maxima (minimum 6-7 minut) asi smysl dává.

Doporučuji kritikům se opravdu zamyslet nad tím, co napsal Petr Dušek... On to totiž vystihl dost přesně - tento návrh nemá význam v tom, aby každý naletěl maximum. Smysl to má spíš naopak při akcích za nevalného počasí, kdy se maxima vesměs nenaletí a při požadavku na 10 minut se z toho do jisté míry stane taktická akce v tom, kdo lépe trefí co nejvyšší výšku ještě bez velké penalizace, což úplně nejšťastnější není.
Akce samozřejmě porovnatelné budou - přepočítává se na 1000b a charakter létání to tolik nezmění. Při akci se zkráceným maximem, by možná byly rozdíly menší, ale zase asi ne o tolik.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #10936 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Stopalce
1) je pozde, uz bylo odesláno na svaz ve finalni podobe.
2) budeme mit opet nejaky "paskvil" ktery nikde jinde neni
3) letos jsem byl na +- 20ti akcich a vylozene padaci byly pokud dobre pocitam jen 3 ? kdyby to bylo naopak tak mozna...
4) jestli si chcete zkracovat cas tak si to udelejte v RCEK :-D. a nebo rovnou litejte RCEO (coz je RCEK na 6 minut kdyz to tak vemete)

samozrejmne chapu a rozumim tomu (a dava to obcas smysl), ale jak jsem napsal....

Více
12 roky 8 měsíce nazpět - 12 roky 8 měsíce nazpět #10937 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Re: Stopalce
Ve své podstatě Petra chápu, co ho k tomuhle nápadu asi vedlo, ale na druhou stranu má pravdu i Aleš. Ono totiž pokud už je fakt "padací akce", je úplně šumák, jestli se vypíná ve 100 metrech nebo ve 200... V případě splachovacího kola nestačí těch 200m ani na 6 minut. O nalétání maxima se samozřejmě snaží při soutěžích všichni, ale čím dál tím víc zjišťuju, že sednout v sedmé ve stopalcích nemusí vůbec znamenat katastrofu. O tom je právě ta volba taktiky, to je to, co mě na tom baví. Ta nepřímočarost.

A obava, že se ze soutěže bez termiky stane soutěž o trefení se do 200 m - když to vezmem do extrému: no, aspoň že tak ;) ..... v RCEK to v tomhle případě je o tom, kdo má jakou raketu, osoba pilota v ten moment má vliv 0 - 0 - nic. Takhle se aspoň bude muset trefit do výšky a pak se sakra snažit :)

A srovnání soutěží mezi sebou by potom asi opravdu byl trochu problém.... Sice se výsledky přepočítávají na 1000, ale ...:

Vemte si hypotetickou situaci: mám soutěžní kolo. Na severní polovině letiště létají 4 piloti na 10 minut, na jižní 4 piloti na 6 minut. Ve stejnou chvíli. Seveřani nalítají maximum dva, jižani všichni. Všichni ze stejné výšky. Tak a teď mi řekněte - kdo je lepší? Seveřani, nebo jižani?.... V tomhle bude problém - že by nebylo exaktně dáno, kdy už se maximum má zkracovat a kdy ještě ne... A tak by třeba mohla nastat situace, že v Horní dolní budou lítat soutěž za horších podmínek na 10 minut než ti v Dolní horní, kteří si i v lehké termice dají 6 minut.... K eliminaci tohoto zkreslujícího faktoru by museli být všichni piloti v žebříčku na všech akcích, pak by to vliv nemělo - jenže to je nereálné. Možná se pletu, ale mě to přijde, že by v tom potom byl docela solidní guláš.
Poslední úprava: 12 roky 8 měsíce nazpět

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #10938 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: Stopalce
Jak jsem psal - není to nic kritického a je určitě lépe, aby pravidla prošla bez toho, než aby se kvůli podobné změně něco zaseklo. V tomto ohledu jsem naprosto v klidu :-)
Jen jsem se nemohl zbavit pocitu, že reakce tvoje a Radimova působila dojmem, že jste se nad podstatou námětu od Petra příliš nezamysleli a odmítnutí bylo až bezmyšlenkovité :-(

Jinak ale jedna poznámka k bodu 2 - já bych si u RCEV fakt nedělal s okolními státy těžkou hlavu. Tohle je prostě národní kategorie, reálně to v zahraničí poletí pár lidí z Moravy na akci na Slovensku, ale nikdy to nebude vyloženě mezinárodní. Pokud by se u nás objevil nějaký opravdu dobrý nápad kolem pravidel, tak bych se ho vůbec nebál přijmout a odlišnost třeba od SK bych zase tolik neřešil...

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #10939 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Stopalce
Neboj Tome, ten návrh o zkrácení času tady padl už před pár týdny (možna i měsíci) a s Radimem jsme o tom diskutovali. Došli jsme ale k závěru, že to má být opravdu těžké nalítat a zkrácením času by se toho určitě nedosáhlo. Koneckonců ostatńí nezanedbatelné důvody jsem tu vypsal já i Petr.

Neboj, probíráme opravdu vše... na pozadí celé tvorby pravidel je SPOUSTA, ale SPOUSTA práce a věř(te), že to není tak jednoduché.

Vygenerováno za 0.272 sekund