samoměření v národních elektrokategoriích

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10492 napsal Jiří Veselovský
Když už se opět oživilo toto téma, tak bych je zopakoval, že samoměření prostě tady je a určitě bude i nadále. Ani nebudu komentovat to, že někdo jako pořadatel nesežene ještě další (téměř určitě cizí, ne klubové) lidi, aby měřili. Chápu to a osobně jsem rád, že pro mne a další kolegy soutěž uspořádal.
A to hlavní, i když jsem to už taky psal. Úplně se hrozím těch dobrovolných časoměřičů (samozřejmě ne všech), kteří k danému tématu nemají žádný vztah a vteřinka (centimetr) sem, vteřinka (centimetr) tam, dyť jsme jen lidi, nebudem to přece hrotit. Pro mne je daleko příjemnější kolega pilot, na té soutěži můj soupeř, protože vím, že jeho měření bude korektní a pro ostatní bude zárukou, že mi určitě nebude "nadržovat". Proč taky, že. :dry:
Takže jako už několikrát, samoměření ano a pokud ho někdo naimplantuje do obecné části pravidel, tak jen dobře. B)
P.S.
A ještě na větší závěr. Jen doufám, že se navrhovaných elektronických udělátek na měření nedožiju. Viz např. kamerové měření přistání. Chci tam normálního chlapa (i když jsem heterosexuál). :)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10493 napsal sgames
Jak píše jiří, kolega je prostě nejlepší...ví o co jde a o tom to je.stejně s pilotem jde pokaždé naseptavac a ten může měřit.

Odesláno z mého GT-I8190 pomocí Tapatalk 4

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10494 napsal Petr Dušek
Včera na soutěži v H.B. pořadatel zajistil časoměřiče, nevím jestli dobrovolné nebo mírně uplacené, ale předpokládám že se jednalo většinou o modeláře kteří soutěž F5J absolvovali poprvé, přesto nebyl žádný problém (proč taky) a hlavně, na soutěži byla báječná pohoda. Tolik asi k otázce samoměření, proti kterému jinak nic nemám, ale když si můžu vybrat, volba je jasná... ;) .

Pokud jde o nějak automatizované měření, tak podle mne nejpřesnější metodou je videozáznam s běžícím pracovním časem, z toho se dá čas letu odečíst na desetinu. To platí samozřejmě pro kategorie, kde se měří od okamžiku startu z ruky. GPS není dostatečně přesné a odečet podle výšky ze záznamu výškoměru je problematický, protože barometrický tlak se mění v čase a tak nulové výška na konci letu bývá často o kousek (až 2m) posunutá.

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10499 napsal Vojtěch Valenta
S tímto jsem se setkal na našich prvních velkých závodech tehdy ještě neoficiálního MS F3J v centru Londýna v roce 1992
tehdy se soutěže účastnilo 169 pilotů a létalo se po 14 a pomocník dostal kartičku zapsal čas a přistání a vše jim fungovalo
výborně soutěž se odlétala .Tehdy jsme bily velmi překvapeni v té době v Čechách nemyslitelná věc .Nyní proč ne je to rozhodně
lepší než různé el. systémy .Navíc každý má sebou nějakého pomocníka a lze rozšířit možnost i pro malé kluby uspořádat soutěž.
Vojta.

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10501 napsal rpapez
Časoměřiči byli dobrovolníci z našich modelářských řad. Soutěž F5J opravdu absolvovali poprvé. Byli mírně uplacení - za stravu a pití. Děkuji Radek

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10502 napsal sgames
Já myslím, že to není na závadu. Každý dělá něco jednou poprvé a příště už budou určitě z toho všeho "divadla" co předvádíme moudřejší :)

Vygenerováno za 0.193 sekund