- Obdržená poděkování: 1
samoměření v národních elektrokategoriích
13 roky 3 měsíce nazpět #9078
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: samoměření v národních elektrokategoriích
musím souhlasit Tome. nucené časoměření by mne taký odradilo bohužel.
Zato kamarádovi (kterému stejně našeptávam a I TAK MĚŘÍM ČAS !) pomohu rád a dobrovolně
Zato kamarádovi (kterému stejně našeptávam a I TAK MĚŘÍM ČAS !) pomohu rád a dobrovolně
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
13 roky 3 měsíce nazpět #9079
napsal Tomas Hruby
Ano, přesně takto jsem to myslel - varianta, kdy se prolne pomocník a časoměřič funguje celkem v pohodě, lidi by si "pomocníkovali" tak jako tak, jen navíc ještě měří čas. Ale pokud by byla snaha při samoměření určovat opravdu "čisté časoměřiče", tak to by už byl trochu problém.
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: samoměření v národních elektrokategoriích
Aleš Krátký napsal: Zato kamarádovi (kterému stejně našeptávam a I TAK MĚŘÍM ČAS !) pomohu rád a dobrovolně
Ano, přesně takto jsem to myslel - varianta, kdy se prolne pomocník a časoměřič funguje celkem v pohodě, lidi by si "pomocníkovali" tak jako tak, jen navíc ještě měří čas. Ale pokud by byla snaha při samoměření určovat opravdu "čisté časoměřiče", tak to by už byl trochu problém.
- Jaroslav Nezhyba
- Expert
-
Méně
Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9255
napsal Jaroslav Nezhyba
Odpověď od Jaroslav Nezhyba na téma Re: samoměření v národních elektrokategoriích
Poněvadž se začíná rozjíždět kolotoč soutěží dovoluji si upozornit pořadatele na možnost použití aplikace samoměření místo časoměřičů,pokud je pořadatel není schopen zajistit.Ale propozicích musí být uvedeno,že se používá samoměření,pomocníka si zajistí soutěžící sám.RCEK v Hořicích 20.4.už tohle realizují v praxi.Soutěžící si tak může svobodně vybrat soutěž,na kterou pojede-zda s časoměřičí,nebo samoměřením.
12 roky 9 měsíce nazpět #10487
napsal Láďa
Odpověď od Láďa na téma Re: samoměření v národních elektrokategoriích
Ač "služebně " patřím k nejmladším v kategorii F5J (bohužel věkem už ne) a zatím jsem absolvoval pouze 5 soutěží, v tom i Trnavu, což beru jako vrchol v této kategorii, všude jsem se setkal s problémem kvalitního měření. Naprosto chápu, že je problém obecně sehnat lidi, ochotné strávit na letišti víkend. A i když je seženete a dělají časoměřiče dokonce s radostí, stejně jsou po celém dnu, zejména když je teplo, unaveni a možnost chyb je velká. Otázka tedy zní, zda lze toto nějak rozumně eliminovat. Domnívám se že ano a dokonce s využitím standardní techniky velmi snadno. Zde je tedy můj návrh k diskuzi.
Na soutěži by byly umístěny stoly vysoké 0,8 až 1 m na kterých by závodníci aktivovali svoje výškoměry. Čas letu by se měřil od okamžiku
zapnutí motoru do protnutí "nulové" výšky. Tedy výšky stolu, na kterém by byl aktivován výškoměr. Samozřejmě celkový pracovní čas, tedy včetně přistání by zůstal stejný.
Druhá alternativa, v tuto chvíli nákladnější by bylo použití GPS systému, který by měřil čas od uvedení do pohybu (aktivace zapnutím motoru) do uvedení letadla do klidu po přistání.
Pak už jen stačí jeden PC s obsluhou, která bude stahovat data z výškoměrů. Ostatně PC a jeho obsluha je zde pokaždé, takže by to neměl být problém..
Zajímal by mne názor zkušenějších na takto pojaté měření.
Na soutěži by byly umístěny stoly vysoké 0,8 až 1 m na kterých by závodníci aktivovali svoje výškoměry. Čas letu by se měřil od okamžiku
zapnutí motoru do protnutí "nulové" výšky. Tedy výšky stolu, na kterém by byl aktivován výškoměr. Samozřejmě celkový pracovní čas, tedy včetně přistání by zůstal stejný.
Druhá alternativa, v tuto chvíli nákladnější by bylo použití GPS systému, který by měřil čas od uvedení do pohybu (aktivace zapnutím motoru) do uvedení letadla do klidu po přistání.
Pak už jen stačí jeden PC s obsluhou, která bude stahovat data z výškoměrů. Ostatně PC a jeho obsluha je zde pokaždé, takže by to neměl být problém..
Zajímal by mne názor zkušenějších na takto pojaté měření.
- Palo Lišhák
- Expert
-
Méně
Více
12 roky 9 měsíce nazpět - 12 roky 9 měsíce nazpět #10488
napsal Palo Lišhák
. Problém však nastane, keď model pristane (dosadne na plochu) ešte v pracovnom čase, ale zastaví sa o nejaké 2-3 sekundy neskôr). Počítačom nameraný čas by v takomto prípade mohol presiahnuť 10 minút, resp. doba kĺzania by v rozpore s pravidlami "vylepšila" letový čas ...
Lepší a aj lacnejší by zrejme bol vhodný dotykový sensor na spodnej strane trupu (?).
Odpověď od Palo Lišhák na téma Re: samoměření v národních elektrokategoriích
Příloha nebyla nalezena.
V praxi by to vyzeralo asi tak ako na pripojenom obrázku (?)Ladislav Jareš napsal: ... alternativa, v tuto chvíli nákladnější by bylo použití GPS systému, který by měřil čas od uvedení do pohybu (aktivace zapnutím motoru) do uvedení letadla do klidu po přistání.
Lepší a aj lacnejší by zrejme bol vhodný dotykový sensor na spodnej strane trupu (?).
Poslední úprava: 12 roky 9 měsíce nazpět
12 roky 9 měsíce nazpět #10490
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: samoměření v národních elektrokategoriích
problem je samozrejmne v mnoha moznostech pristani (na zada, pomalu a citlive, rychle zapichnuti atd)
start je vicemene velije jednoduse detekovany, ale to pristani .. nevim nevim.
s GPS nedokazes moc presne urcit vysku bohuzel.
start je vicemene velije jednoduse detekovany, ale to pristani .. nevim nevim.
s GPS nedokazes moc presne urcit vysku bohuzel.
Vygenerováno za 0.231 sekund