Re: Jaký model na F5j - kompozit

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10394 napsal sgames
ja bych rekl ze takovy problem ma kazdy kompozit.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10395 napsal Láďa
Tak pan Heinrich začíná zítra dovolenou, bude ji mít 14 dní.

Ano více méně havárie, tedy zakopnutí o nohu je u kompozitů podobná. Ale ne u všech s tak velkými následky. Bohužel jsem taky měl stejnou situaci. S nejlehčím provedení křídla u Storka to dopadlo viz fota. U křídla F3J (celouhlík) se nic nestalo...
Subjektivně u Maxy je pevnost křídel ve všech směrech větší..

Příloha nebyla nalezena.

Příloha nebyla nalezena.

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10398 napsal Hurda Martin
Jde o barbarskou myšlenku mít Pike perfect F5j s celouhlíkovím křídlem.
O kolik by byl nárůst hmotnosti?
Nejsem žádný začátečník, ale chtěl bych letadlo co mi něco vydrží.
Přece jen jde o cca 35000 za model.

Více
12 roky 9 měsíce nazpět - 12 roky 9 měsíce nazpět #10399 napsal TomHlavinka
Ahoj myslím, že k tomu můžu také něco říct, roky 2011 a 2012 jsem lítal s Pikem Perfectem ET F3J i F5J a RCV2 - stovky hodin ve vzduchu. Pak po příchodu Perfectiona jsem o něm také uvažoval, když jsem se pak dověděl, že je čekačka více jak rok, tak mě rychle přešla chuť. Oslovil jsem pana Heinricha a měl nového Storka za 14 dní doma. Servis, komunikace o 300% lepší než u samby. Bohužel kvůli stavbě domu nemám na lítání letos moc čas, takže mám nalétáno méně.

Letové vlastnosti: pronikavost mnohem větší než perfect - i přesto že můj Perfect měl 2100g a Stork 1900g tak stork se vrací lépe. Návrat z dálky proti větru je asi nejdůležitější vlastnost. Pronikavost jde sledovat také při výstřelu. Na stejném navijáku a silonu jsem o 10-20m výš. Kroužení v úzkém komínu také lepší. To co píše aleš, že padá po uchu vůbec není pravda!! Ba naopak šavle to v zatáčce drží!!! Mám vyzkoušené spojky 4 a 5,5st. Používám 5,5 asi 90% letů. 4 st nasazuju večer, když už není žádná termika a je to jenom o padání. Samotný kluz moc porovnávat nejde, málo kdy jsou podmínky, kdy to jde objektivně srovnat. Jinak zkoušeli jsme s Lubošem Vaňurou porovnání s jeho 4m F5J s váhou snad 1,5kg. Bylo to někdy v červenci snad o půl 10 večer. Lítali jsem 300m kruhy okolo letiště z výšky cca 50m a když on už byl na zemi já měl ještě asi 15m k dobru.... Vedení stopy na silonu je oproti Perfectu také mnohem lepší už se nebojím hromadných startů s větrem do boku. Teď ovšem nejzajímavější vlastnost: Ve stejném komínu dovede Stork stoupat rychleji než Perfect a jiné podobná éra. Myslím, že je to velkým středem (oproti uším) a spojkama 5,5 - z toho plyne velká stabilita v zatáčce, takže nemusím šahat do křidélek - tím nekazím profil křídla a i odpor je menší.... Prostě stoupá líp.
Poslední úprava: 12 roky 9 měsíce nazpět

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10411 napsal Petr Dušek
To co píše Tomáš jsou jistě pádné argumenty, ale přesto se domnívám, že mezi několika špičkovými éry není objektivně měřitelný rozdíl, aby se dalo říct který je nejlepší. Každý pilot má trochu jiný styl, neexistuje univerzální seřízení ani poloha těžiště. Co vyhovuje jednomu se naopak druhému líbit nemusí.
Právě proto mi jako začátek mezi velkými kompozity připadá nákup bazarovky jako ideální řešení. Člověk si to trochu osahá, případný karambol, který zcela jistě přijde, nebolí tolik peněženku a pak, při volbě druhého éra, je již to rozhodování na čem stavět... Vlastní zkušenost se dá v tomhle dost obtížně něčím nahradit.

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10415 napsal TomHlavinka
mezi TOP éry současné doby (Perfection, Prestige, Stork, Maxa, Egida,) Může být rozdíl max do 10%, mnohem větší rozdíl člověk nažene na správném seřízení a zalítání. Nejlepší možné nastavení je často větší problém, než výběr a koupě samotného éra.

Setup vždy probírám s více piloty, půjčím jim to, vyslechnu názor a zkouším různé varianty nastavení.
Dovolím si tvrdit, že to může trvat klidně sezonu. Je to vše o zkoušení a porovnávání, navíc často některé věci ani objektivně porovnat nejde. Patrik Heinrich má webu základní seřízení (Gaĺa/Adámek), které opravdu funguje a není potřeba už tak moc laborovat. Koupě lítaného éra je určitě dobré řešení, problém je najít vhodné. Za sebe doporučuju Stork4 nebo Enjoy3.

Vygenerováno za 0.438 sekund