- Obdržená poděkování: 0
Re: Jaký model na F5j - kompozit
- Hurda Martin
- Autor
- Začátečník
-
Méně
Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10368
napsal Hurda Martin
Odpověď od Hurda Martin na téma Re: Jaký model na F5j - kompozit
Díky všem za odpovědi.
Létané éro nechci.
Favoritem je Pike Perfect e.t F5j.
Vami uvedena cena je víc než příjemná !
Děla se ve dvou velikostech kridla.
Co myslíte?
Jo a někde jsem četl, že je Pike křehký, to mě jediné znervózňuje. Nebo to je fáma?
Děkuju
Létané éro nechci.
Favoritem je Pike Perfect e.t F5j.
Vami uvedena cena je víc než příjemná !
Děla se ve dvou velikostech kridla.
Co myslíte?
Jo a někde jsem četl, že je Pike křehký, to mě jediné znervózňuje. Nebo to je fáma?
Děkuju
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10369
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Re: Jaký model na F5j - kompozit
Bezmála 4m kompozit s letovkou pod 2 kila křehký bude už z principu, ale myslím že není žádný důvod, proč by na tom měl být Pike hůře než ostatní konkurence.
12 roky 9 měsíce nazpět #10373
napsal Láďa
Odpověď od Láďa na téma Re: Jaký model na F5j - kompozit
Stejnou věc jsme řešili s kolegou letos v dubnu. Jeli jsme se podívat na závody do Hořic a následně vybírali. Původně jsme chtěli koupit XRay od pana Valenty, ale jeho letový projev se nám nelíbil. Nakonec jsme skončili u Storka a Maxy. Já létám se Storkem a kolega s Maxou. Moje Maxa čeká na nového "ženicha".
Asi tě bude zajímat, proč jsme se rozhodli právě takto. Takže Maxa - naprosto bezkonkurenční řemeslo. velice dobrá čitelnost - ukáže každou termickou bublinku, výborný dokluz a stabilita, robustnost zděděná z F3J.(Kolega s ní skončil na krásném 32. místě teď v Trnavě, což byl jeho 6. závod v životě!) Pro někoho může být nevýhodou, že se chová trochu jako autobus a pro někoho hmotnost. Ta moje Maxa má bez aku a výškoměru necelých 1840 g. Stork má velice zajímavou cenu, špičkový servis (když jsem si cestou do Bořetic v autě zničil střední díl křídla, tak jsem za týden měl nový dle mých požadavků - a za moji blbost fakt ani éro, ani výrobce nemůže). Navíc na stránkách výrobce je i informace o základním nastavení, za které éro dobře "funguje". Oproti Maxe není takový autobus, je agilnější, na druhou stranu pro mne není tak čitelné (ale jsem začátečník, létám od dubna t.r. a byl jsem na 4 soutěžích). Další výhodou je, že se dále vyvíjí, nyní v Trnavě byly předvedeny nové delší "uši", které v současné době testuje J. Adámek a připravují se další vylepšení. Nezanedbatelnou výhodou Storka je, že lze použít levný velký motor bez převodovky a s dostatečným výkonem. O kvalitě svědčí i výsledky, kterých jeho majitelé na soutěžích dosahují.
A na závěr ještě jednou o panu Valentovi - myslím si, vzhledem k tomu, jakým způsobem a s jakou intenzitou probíhá vývoj jeho X Raye, že brzy bude i tento stroj více než konkurenceschopný a příští sezóna už může vypadat úplně jinak.
Doufám, že i tento můj začátečnický pohled ti dá nějakou užitečnou informaci pro tvé rozhodování.
Asi tě bude zajímat, proč jsme se rozhodli právě takto. Takže Maxa - naprosto bezkonkurenční řemeslo. velice dobrá čitelnost - ukáže každou termickou bublinku, výborný dokluz a stabilita, robustnost zděděná z F3J.(Kolega s ní skončil na krásném 32. místě teď v Trnavě, což byl jeho 6. závod v životě!) Pro někoho může být nevýhodou, že se chová trochu jako autobus a pro někoho hmotnost. Ta moje Maxa má bez aku a výškoměru necelých 1840 g. Stork má velice zajímavou cenu, špičkový servis (když jsem si cestou do Bořetic v autě zničil střední díl křídla, tak jsem za týden měl nový dle mých požadavků - a za moji blbost fakt ani éro, ani výrobce nemůže). Navíc na stránkách výrobce je i informace o základním nastavení, za které éro dobře "funguje". Oproti Maxe není takový autobus, je agilnější, na druhou stranu pro mne není tak čitelné (ale jsem začátečník, létám od dubna t.r. a byl jsem na 4 soutěžích). Další výhodou je, že se dále vyvíjí, nyní v Trnavě byly předvedeny nové delší "uši", které v současné době testuje J. Adámek a připravují se další vylepšení. Nezanedbatelnou výhodou Storka je, že lze použít levný velký motor bez převodovky a s dostatečným výkonem. O kvalitě svědčí i výsledky, kterých jeho majitelé na soutěžích dosahují.
A na závěr ještě jednou o panu Valentovi - myslím si, vzhledem k tomu, jakým způsobem a s jakou intenzitou probíhá vývoj jeho X Raye, že brzy bude i tento stroj více než konkurenceschopný a příští sezóna už může vypadat úplně jinak.
Doufám, že i tento můj začátečnický pohled ti dá nějakou užitečnou informaci pro tvé rozhodování.
- Hurda Martin
- Autor
- Začátečník
-
Méně
Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10382
napsal Hurda Martin
Děkuji za vyčerpávající odpověď.
Samozřejmě Maxa je bez debat, ale cca 70 000!!!???
Nechci na f5j ptákovi šetřit , ale to je moc.
Stork je určitě zajímavé letadélko, ovšem jeho cenu jsem nenašel.
Ale zeptám se proč jste si nevybrali zrovna mnou v tuto chvíli upřednostňovaného Pike Perfect f5j?
Dík za odveď.
Co myslíte vy ostatní?
Samozřejmě Maxa je bez debat, ale cca 70 000!!!???
Nechci na f5j ptákovi šetřit , ale to je moc.
Stork je určitě zajímavé letadélko, ovšem jeho cenu jsem nenašel.
Ale zeptám se proč jste si nevybrali zrovna mnou v tuto chvíli upřednostňovaného Pike Perfect f5j?
Dík za odveď.
Co myslíte vy ostatní?
12 roky 9 měsíce nazpět #10383
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Jaký model na F5j - kompozit
ja si myslim,ze pike je rozhodne aktualne lepsi nez stork.
nevim teda jak s novyma usima (stork) ale aktualne si myslim to co jsem napsal.
nevim teda jak s novyma usima (stork) ale aktualne si myslim to co jsem napsal.
- Hurda Martin
- Autor
- Začátečník
-
Méně
Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10384
napsal Hurda Martin
Pane Aleši díky ,
Písně té mi prosím proč?
Písně té mi prosím proč?
Vygenerováno za 0.287 sekund