Stavba F5j větroně

Více
11 roky 6 měsíce nazpět #14091 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Stavba F5j větroně
tak tak, prvně otestovat a pokud odlehčit můžeš vždy ! pořád lepší než vozit olovo :)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
11 roky 6 měsíce nazpět #14109 napsal kope
Odpověď od kope na téma Stavba F5j větroně
Teda sleduju sérii článků ze stavby a zůstávám s otevřenou pusou nad rychlostí stavby. Když si vezmu, že na své 2,5 metrovce už půl roku šmudlám centroplán a teď jsem slavnostně nalepil na trup kozlík výškovky a směrovku... Můžu se zeptat, jak "se chová" táhlo z 2 mm uhlíkové trubičky, když je potřeba ho lehce přiohnout ? Chtěl bych to použít, ale je mi jasné, že v místě, kde půjde ven z trupu ke směrovce, bude lehký ohyb, trochu se bojím, aby to nedrhlo.

Více
11 roky 6 měsíce nazpět #14112 napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Stavba F5j větroně
Neverim, ze samotne by drhlo. Nikdy v proste dire v trubce nedrhnuly ani ocelova lanka, ani Dyneema.

Stojim pred stejnym problemem, budu stehovat serva z ocasu za motor.

Samotne tahlo bych si radeji netroufl, kvuli (asi) nedostatcne tuhosti pri prenosu tlakove sily. Radeji pujde do plastove trubky.
Inspiraci jsem nasel na www.fvk.de/Supra.html

Více
11 roky 6 měsíce nazpět - 11 roky 6 měsíce nazpět #14113 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Stavba F5j větroně
Já mám táhla uložená v "obalu" z vnitřní trubičky bowdenu po celé délce, tedy i v oblasti výstupu z trubky. Bovden je tady zalepen směsí epoxidu, mikrobalonů a uhlíkového prachu, a ještě přetažen 50g sklem. Nedrhne to téměř vůbec - váha samotné výškovky je schopná pohnout táhlem - takže chodí dostatečně volně. Je tedy fakt, že výstupní drážky mají délku okolo 10cm, aby nedocházelo k přílišnému ohybu táhla, mírný radius mu nedělá problémy, ale zásadnějším ohybům je potřeba se vyhnout.

Angličani (Hyperflight) prodávají i speciální 1,5 uhlíkové táhla v bovdenech, které mají zevnitř teflonovou vrstvu . Tam to bude s ohybem ve vztahu k tření asi o něco veselejší. Ale dá se to v pohodě zvládnout i s běžnými materiály ;)

Příloha nebyla nalezena.

Příloha nebyla nalezena.

Poslední úprava: 11 roky 6 měsíce nazpět

Více
11 roky 6 měsíce nazpět - 11 roky 6 měsíce nazpět #14116 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Stavba F5j větroně
Tak jsem "dodělal" kabinku :)
Natolik jsem si u Daidala zvykl na "výškoměrové okénko", že jsem si ho zrealizoval i tady - i s uchycením výškoměru pod okénkem, do kterého se pouze volně nasune. Neustále otvírat kabinku jen proto, abych zjistil výšku, zejména při tréningu, je otrava :) Postup výroby stejný jako u Daidala - vyříznout, z vnější strany podlepit páskou 3M Scotch Crystal a vylít L285-kou. Tím pádem je okénko "zasklené" v rovině s povrchem kabinky.
Pro sichr jsem přihodil i pár chladících otvorů (ne že by byly nějak extra potřeba, ale každé chlazení je lepší než žádné a ono je to v tom trupu dost nacpané) a samozřejmě zámek kabinky a-la uhlíková tyčka - manévry s lepící páskou taky moc nemusím ;)

Příloha nebyla nalezena.

Příloha nebyla nalezena.

Příloha nebyla nalezena.

Příloha nebyla nalezena.

Příloha nebyla nalezena.

Příloha nebyla nalezena.

A ještě přihodím umístění antén - fousy jsou v ochranné bužírce a koukají s trupu ven do stran a šikmo dolů hned za kabinkou.

Příloha nebyla nalezena.

Poslední úprava: 11 roky 6 měsíce nazpět

Více
11 roky 6 měsíce nazpět #14117 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Stavba F5j větroně
Když vidím kabely od výškoměru a přijímač ukrytý kdesi v podpalubí... dovolím si krátce ocitovat z pravidel:
"Pro usnadnění počáteční technické přejímky musí být všechny AMRT snadno demontovatelné pro umožnění kontroly.
Připojení AMRT k signálu z přijímače musí být snadno přístupné, aby pořadatel měl kdykoliv během závodu možnost instalace kontrolního AMRT pomocí Y kabelu."

Vygenerováno za 0.489 sekund