Stavba F5j větroně

Více
11 roky 1 měsíc nazpět #14770 napsal Michal Cink
Odpověď od Michal Cink na téma Stavba F5j větroně
Jen pro upřesnění.
Klapky jsou samozřejmě plochou pořád stejné. Maji tedy správnou hloubku, jen jsou ovládány 3mi servy. Jsou tedy jednotlivě kratší-menší. Nevím z čeho by tedy plynula jejich menší účinnost. Díky jejich (jednotlivé nikoli celkové) ploše a hmotnosti jsou méně namáhaná serva. Mimo jiné třeba taky ohybem křídla v ose pantu, či rázovou silou při přistání.
Další výhoda je že se dají odstupňovat výchylky křidélek a naopak vztl. klapek.
P.S. Myslel jsem Tome H. ,"tvůj zmiňovaný Vixen "a dokonce skutečný Nimbus4. Neporovnával jsem, jen odkaz na to, že to jde. Trocha nadsázky, snad už rozumíš i ty.. :)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
11 roky 1 měsíc nazpět #14778 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Stavba F5j větroně
Tak, Alegria má za sebou další sadu testovacích letů.

Musím potvrdit Milanovo varování před flutterem, po rozjetí na - pro tohle letadlo docela nechutnou - rychlost (dive testy) už jsem taky jeden na pravém uchu chytil :) Naštěstí byl dobře viditelný, takže okamžitě ubrat a na zem zkontrolovat stav křídla. Naštěstí bez následků. Takže - hvízdavé průlety se s tímhle křídlem fakt konat nebudou :whistle: :lol:

Letadlo dostalo dalších 30g do čumáku, výškovka se vytrimovala asi 2 mm do natažení a myslím, že máme zalítáno :)

Chová se to moc pěkně, stoupáky to spořádaně krouží i bez hrabání do křidélek, díky ploše směrovky se to dá řídit prakticky jednou rukou :lol: Brzdy fungují, sice si musím zvykat, že zabrzdit 1650g je o něčem jiném než necelé kilo, ale to už je o tréninku.

Dneska jsem ho schválně vytáhl do vzduchu pěkně poránu do klidného vzduchu a i o půl deváté pod zamračenou oblohou v tom minimu teprve probouzející se termiky nezklamalo...

Příloha nebyla nalezena.

Příloha nebyla nalezena.

P.S: - musím si na něj udělat nějaký fešný stojan :D :D

Více
11 roky 1 měsíc nazpět #14787 napsal milan.macinga
Odpověď od milan.macinga na téma Stavba F5j větroně
Krasny graf

Více
11 roky 1 měsíc nazpět #14802 napsal Lomcovák
Odpověď od Lomcovák na téma Stavba F5j větroně

Petr Koláska napsal: Tak, Alegria má za sebou další sadu testovacích letů.
Letadlo dostalo dalších 30g do čumáku, výškovka se vytrimovala asi 2 mm do natažení a myslím, že máme zalítáno :)

Ahoj Petře,
proč si myslíš, že máš zalítáno, když máš nataženo 2mm?

Více
11 roky 1 měsíc nazpět #14804 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Stavba F5j větroně
To je dobrý dotaz :)

Více
11 roky 1 měsíc nazpět #14805 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Stavba F5j větroně
Jestli je výškovka plovoucí, tak nějaké mm na výškovce celkem nic neříkají, když neznáme celkový úhel seřízení. Možná je jenom na gondole křídlo posazeno s malým úhlem a výškovka to dohání??

Vygenerováno za 0.406 sekund