- Obdržená poděkování: 0
Magic
- jiri kotrba
- Skoro bůh
-
Méně
Více
15 roky 3 týdny nazpět #4035
napsal jiri kotrba
Odpověď od jiri kotrba na téma Magic
Jaký byl vítr na záletu? Tento týden jsem byl s Elanem prakticky každý den na letišti od 9.00 -14.00hod. a
bylo to v rozsahu 2,5 až 3,8 m/s,(Jsem v penzi - mohu kdykoliv).Nemohu totiž pochopit , že někdo lítá
s Magic-em (hmotnost cca 500g) ve větru 8m/s ! Profil Kř. s max. prohnutím cca 5-6 % pro termiku
ve větru 4,5m/s --proti větru téměř stojí a proti větru 8m/s prakticky couvá.
Mám dotaz ohledně vzepětí:
U Q11 je vzepětí na nákresu modelu.Ví někdo jaké je vzepětí Kř. u Magic-a a Daidala v porovnání s Q11?
bylo to v rozsahu 2,5 až 3,8 m/s,(Jsem v penzi - mohu kdykoliv).Nemohu totiž pochopit , že někdo lítá
s Magic-em (hmotnost cca 500g) ve větru 8m/s ! Profil Kř. s max. prohnutím cca 5-6 % pro termiku
ve větru 4,5m/s --proti větru téměř stojí a proti větru 8m/s prakticky couvá.
Mám dotaz ohledně vzepětí:
U Q11 je vzepětí na nákresu modelu.Ví někdo jaké je vzepětí Kř. u Magic-a a Daidala v porovnání s Q11?
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
15 roky 3 týdny nazpět #4036
napsal sgames
jak to tady tak ctu,tak to skoro vypada ze se s magicama roztrhl pytel ... jich nakonecb bude vice nez daidalu ne ? ![:-D :-D]()
chapu,je to nove ero,vazi malo ale nejake brutalnejsi srovnani daidalos, q11, magic nebylo a tak nevim zde je toto "nadseni" ma miste ne ?

chapu,je to nove ero,vazi malo ale nejake brutalnejsi srovnani daidalos, q11, magic nebylo a tak nevim zde je toto "nadseni" ma miste ne ?
- pavol polonec
- Expert
-
Méně
Více
15 roky 3 týdny nazpět #4037
napsal pavol polonec
Odpověď od pavol polonec na téma Magic
reagujem na profil Magiča
neviem odkial ste zobrali ze ma prehnutie strednej krivky 5-6%
taketo profily sa pouzivaju na volnych modeloch ,moj odhad je cca 2%
minuly vikend sa odlietala sutaz v Šuranoch za vetra 8-10m/s na zemi a nerobilo to evidentne 500g eram vyrazny problem
neviem odkial ste zobrali ze ma prehnutie strednej krivky 5-6%
taketo profily sa pouzivaju na volnych modeloch ,moj odhad je cca 2%
minuly vikend sa odlietala sutaz v Šuranoch za vetra 8-10m/s na zemi a nerobilo to evidentne 500g eram vyrazny problem
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
15 roky 3 týdny nazpět #4038
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Magic
Podobně jako Pavel taky moc nechápu, kde se bere názor, že má Magic nějak tlustý a klenutý profil - v reálu je to křídlo naopak dost tenké (na technologii PS/balsa je to tenké opravdu hodně!). Profil má ostatně tloušťku jen cca 6%, tedy značně méně, než třeba zde zmíněný Elan!
Pro Aleše - hele, létal jsem toho docela dost, takže ber jako fakt, že když řeknu, že Magic létá dobře, tak asi vím, co tvrdím
Nějaké exaktní srovnání stejně neuděláš, na této úrovni už rozhoduje pilot, ne model a pochybuji, že bys něco prokazatelného zjistil. Pomalu bude důležitější, jak komu které letadlo sedne...
Když to srovnám s mou starou Ambrosií (ušatá 2,2m), tak Magic jasně vede ve stoupavosti (hmotnost), je nepatrně horší v opadání v klidu, naopak ale o dost lépe krouží (ušatá Ambrosie je až moc stabilní a tak v zatáčce tolik nesedí). Zatím bych ale byl s Ambrosií lepší a jistější na přistání, Magic je prozatím na brzdách dost neklidný - možná to půjde doladit, možná ne, uvidíme.
Prostě je to všechno jen sportovní nářadí a záleží na tom, jak se kdo dokáže srovnat se soutěžním režimem. Momentálně jsou podle mě z komerčně dostupných modelů na "vrcholové úrovni" tyto: Ambrosie, Daidalos, Magic a Taser (elektro Fireworks XL) určitě, Q11 asi taky (s ní je zatím méně zkušeností). Při souboji těchto letadel by opravdu měl ve většině případů rozhodnout pilot a jeho "strategicko-taktická vyspělost".
Magic ovšem každopádně vede v jedné "maličkosti" - v ceně...
Pro Aleše - hele, létal jsem toho docela dost, takže ber jako fakt, že když řeknu, že Magic létá dobře, tak asi vím, co tvrdím
Když to srovnám s mou starou Ambrosií (ušatá 2,2m), tak Magic jasně vede ve stoupavosti (hmotnost), je nepatrně horší v opadání v klidu, naopak ale o dost lépe krouží (ušatá Ambrosie je až moc stabilní a tak v zatáčce tolik nesedí). Zatím bych ale byl s Ambrosií lepší a jistější na přistání, Magic je prozatím na brzdách dost neklidný - možná to půjde doladit, možná ne, uvidíme.
Prostě je to všechno jen sportovní nářadí a záleží na tom, jak se kdo dokáže srovnat se soutěžním režimem. Momentálně jsou podle mě z komerčně dostupných modelů na "vrcholové úrovni" tyto: Ambrosie, Daidalos, Magic a Taser (elektro Fireworks XL) určitě, Q11 asi taky (s ní je zatím méně zkušeností). Při souboji těchto letadel by opravdu měl ve většině případů rozhodnout pilot a jeho "strategicko-taktická vyspělost".
Magic ovšem každopádně vede v jedné "maličkosti" - v ceně...
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
15 roky 3 týdny nazpět #4043
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Magic
Tomáši, u Maxxe jsem přidal na butterfly křidýlka o trošku víc nahoru, a dobře se celý zpomalil, a ovladatelný je směrově taky dobře. Jen se to nesmí přehnat, ale to ty víš...
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
15 roky 3 týdny nazpět #4044
napsal Tomas Hruby
Zatím jsem v první fázi ladění - křidélka nahoru mám dost, spíš dost ztrácí na ovladatelnost, ale to se dá řešit úpravou mixu. Jinak klapky dostanu dolů skoro na 90%, s tím se taky dá laborovat.
Dobré proti Ambrosii naopak je, že se lépe chová při "odbrždění" - Ambrosie má při uzavření buterfly tendenci k dost velkému prosednutí, Magic tohle snáší lépe.
Ale já už si s přistáním většinou nějak poradím, ono se to prostě na bod vždycky nějak dostane :lol: :lol:
Odpověď od Tomas Hruby na téma Magic
Radek Novotny napsal: Tomáši, u Maxxe jsem přidal na butterfly křidýlka o trošku víc nahoru, a dobře se celý zpomalil, a ovladatelný je směrově taky dobře. Jen se to nesmí přehnat, ale to ty víš...
Zatím jsem v první fázi ladění - křidélka nahoru mám dost, spíš dost ztrácí na ovladatelnost, ale to se dá řešit úpravou mixu. Jinak klapky dostanu dolů skoro na 90%, s tím se taky dá laborovat.
Dobré proti Ambrosii naopak je, že se lépe chová při "odbrždění" - Ambrosie má při uzavření buterfly tendenci k dost velkému prosednutí, Magic tohle snáší lépe.
Ale já už si s přistáním většinou nějak poradím, ono se to prostě na bod vždycky nějak dostane :lol: :lol:
Vygenerováno za 0.337 sekund