Magic

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4397 napsal jiri kotrba
Odpověď od jiri kotrba na téma Magic
To s měřením pomocí anemometru TGY vzniklo tak, že jsem na letišti sám, --- změřím --- hodím a letím.
Pak už za letu nepoznám tak přesně jak se síla větru mění.Já jsem přeci napsal , že mám problém od
4,5 a VÝŠE.Ještě chci dodat jak to při takovém větru řeším: mám tři pytlíčky s broky po 20gr. a ty tam
před baterku postupně mohu přidávat.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4398 napsal Vladimír Čermák
Odpověď od Vladimír Čermák na téma Magic

jiri kotrba napsal: tři pytlíčky s broky po 20gr. a ty tam

Broky musíš dávat za baterky, těžiště posouvat dozadu. Posunutí těžiště dopředu musíš kompenzovat přitažením VOP ( tím pádem zvětšuješ úhel seřízení ) a pronikavost ve větru naopak zhoršíš. ;)

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4400 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Magic

Vladimír Čermák napsal:

jiri kotrba napsal: tři pytlíčky s broky po 20gr. a ty tam

Broky musíš dávat za baterky, těžiště posouvat dozadu. Posunutí těžiště dopředu musíš kompenzovat přitažením VOP ( tím pádem zvětšuješ úhel seřízení ) a pronikavost ve větru naopak zhoršíš. ;)

Určitě PŘED baterku, posouvat do větru těžiště dozadu je ještě více o ústa než za bezvětří.

a) těžší model sám o sobě (pro stejnou míru stability) potřebuje těžiště posunout dopředu
b) ve větru je potřeba větší stabilita

H.

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4401 napsal Vladimír Čermák

Jan Kubica napsal: b) ve větru je potřeba větší stabilita

Co je to prosím za teorii ? Proč potřebuješ ve větru větší podélnou stabilitu??
Tady šlo o pronikavost Magice proti větru. Když mu přidáním závaží posuneš těžiště dopředu a de fakto zvětšíš úhel náběhu na křídle, tak bude couvat ne při 4,5m/s ale již při 3 m/s. Když do větru dovažovat, tak zásadně do těžiště. ( zvětšit plošné zatížení )

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4402 napsal ludek novotny
Odpověď od ludek novotny na téma Magic
Já osobně jsem nikdy do těžiště nedovažoval....už z házedel mám vyzkoušené, že sice model o trošku víc proniká, ale těžší letadlo taky rychleji padá k zemi....pokud nestačilo mírně potlačit výškovku posunul jsem ještě dopředu těžiště, ale jen max. o dva-tři mm.....každý má na to svůj názor, já takhle létám a naprosto mi to vyhovuje....

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4404 napsal Vladimír Čermák
Polohu těžiště zkouším tak, že 1)model vytrimuji ve vodorovném letu ( aby letěl sám ). 2) Nastoupám cca 150 m a model potlačením rozjedu proti větru pod úhlem 45 ° k zemi.3) Po 50 metrech sestupu pustím ovladač VOP .
Když model sám začne prudce vybírat, je těžiště moc vpředu. Pokud vybírá mírným obloukem, je to O.K. Jestliže pokračuje pod úhlem 45° dále k zemi ( nevybírá ) je těžiště moc vzadu.

Vygenerováno za 0.330 sekund