- Obdržená poděkování: 0
Magic
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
15 roky 3 týdny nazpět #4047
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Magic
Jinak takhle to vypadá:
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Zbyněk Smola
- Expert
-
Méně
Více
15 roky 1 týden nazpět #4323
napsal Zbyněk Smola
Odpověď od Zbyněk Smola na téma Magic
Tak jsem neodolal a stal se též vlastníkem Magica. Je to první eroplán, když nepočítám nějaké houby na blbnutí, který jsem koupil a tak nevím jestli se mám nazvat hrdým vlastníkem. Mám křídlo vcelku a zespodu potaženo žlutou průhlednou folií. Krabice přišla jako hrom a celé je to bytelně zabaleno. Vše jsem zvážil a tady je výsledek.
Křídlo -194g
Gondola -31g
Trubka -16
Směrovka -5
Výškovka -11
Sáček s doplňky cca 20g
Snad to někomu pomůže s výběrem. ZS
Křídlo -194g
Gondola -31g
Trubka -16
Směrovka -5
Výškovka -11
Sáček s doplňky cca 20g
Snad to někomu pomůže s výběrem. ZS
- Zbyněk Smola
- Expert
-
Méně
Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4377
napsal Zbyněk Smola
Tak dnes u nás trochu fouklo tak jsem to byl zkusit. Vítr 5-8m/s, v nárazech přes 10m/s. Létání s Magicem mi přijde smysluplné do max 5m/s, pak je to už boj. Rozhodně jsou pronikavější modely. Váhu v provedení Rcej mám 565g.
Ovšem v klidu lítá jak volňásek, stačí dát trochu směrovky a pak se kochat. V přibrždění na přistání jsem neměl hodnější éro. Jaké jsou vaše zkušenosti s větrem?
Ovšem v klidu lítá jak volňásek, stačí dát trochu směrovky a pak se kochat. V přibrždění na přistání jsem neměl hodnější éro. Jaké jsou vaše zkušenosti s větrem?
- jiri kotrba
- Skoro bůh
-
Méně
Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4379
napsal jiri kotrba
Odpověď od jiri kotrba na téma Magic
Zřejmě je to dané profilem křídla , od 4,5m/s výše (Anemometr Tgy) je to o stání a couvání za letu.
Připravil jsem si PEGAS 2M (2m), má jiný profil, tak uvidíme, zatím ještě neletěl.
Připravil jsem si PEGAS 2M (2m), má jiný profil, tak uvidíme, zatím ještě neletěl.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4380
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Magic
Já tedy nevím, ale do cca 6 m/s můj Magic létá celkem normálně. Při větším větru už je to horší, už tak od 5m/s ho třeba Ambrosie překoná (nad 6 m/s už celkem jednoznačně), ale tvrzení, že při 4,5m/s couvá je nesmysl. Buď blbě ukazoval měřák a fučelo víc, nebo třeba i 4,5m/s na zemi sedí, ale ve výšce to výrazně narostlo (to se občas děje, zažil jsem).
Osobně si myslím, že limit Magicu jako výkonného soutěžního letadla je tak 4m/s, obecný limit pak vidím zhruba na 7m/s, v tomto větru by měl ještě bezpečně létat, ale už nebude špičkový. Nad 7 m/s už se chová opravdu poměrně blbě
Osobně si myslím, že limit Magicu jako výkonného soutěžního letadla je tak 4m/s, obecný limit pak vidím zhruba na 7m/s, v tomto větru by měl ještě bezpečně létat, ale už nebude špičkový. Nad 7 m/s už se chová opravdu poměrně blbě
- Zbyněk Smola
- Expert
-
Méně
Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4392
napsal Zbyněk Smola
Ano naprosto souhlasím, rychlost větru měřena na zemi(5-8m/s v nárazech to šlo přes 10). U nás když se otevře Moravská brána docela foukne takže ve výšce může být i více. Do 5ti.m/s metrů naprosto pohodový éro. Lítal jsem s L.V., který má svého vyladěného Pike, a opadání v klidu bylo tak nějak stejné. No asi musím hledat dál. Přece nekoupím Daidalose, to má každej. ZS
Vygenerováno za 0.357 sekund