Magic

Více
15 roky 3 týdny nazpět #4047 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Magic
Jinak takhle to vypadá:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 1 týden nazpět #4323 napsal Zbyněk Smola
Odpověď od Zbyněk Smola na téma Magic
Tak jsem neodolal a stal se též vlastníkem Magica. Je to první eroplán, když nepočítám nějaké houby na blbnutí, který jsem koupil a tak nevím jestli se mám nazvat hrdým vlastníkem. Mám křídlo vcelku a zespodu potaženo žlutou průhlednou folií. Krabice přišla jako hrom a celé je to bytelně zabaleno. Vše jsem zvážil a tady je výsledek.
Křídlo -194g
Gondola -31g
Trubka -16
Směrovka -5
Výškovka -11
Sáček s doplňky cca 20g
Snad to někomu pomůže s výběrem. ZS

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4377 napsal Zbyněk Smola
Tak dnes u nás trochu fouklo tak jsem to byl zkusit. Vítr 5-8m/s, v nárazech přes 10m/s. Létání s Magicem mi přijde smysluplné do max 5m/s, pak je to už boj. Rozhodně jsou pronikavější modely. Váhu v provedení Rcej mám 565g.
Ovšem v klidu lítá jak volňásek, stačí dát trochu směrovky a pak se kochat. V přibrždění na přistání jsem neměl hodnější éro. Jaké jsou vaše zkušenosti s větrem?

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4379 napsal jiri kotrba
Odpověď od jiri kotrba na téma Magic
Zřejmě je to dané profilem křídla , od 4,5m/s výše (Anemometr Tgy) je to o stání a couvání za letu.
Připravil jsem si PEGAS 2M (2m), má jiný profil, tak uvidíme, zatím ještě neletěl.

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4380 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Magic
Já tedy nevím, ale do cca 6 m/s můj Magic létá celkem normálně. Při větším větru už je to horší, už tak od 5m/s ho třeba Ambrosie překoná (nad 6 m/s už celkem jednoznačně), ale tvrzení, že při 4,5m/s couvá je nesmysl. Buď blbě ukazoval měřák a fučelo víc, nebo třeba i 4,5m/s na zemi sedí, ale ve výšce to výrazně narostlo (to se občas děje, zažil jsem).

Osobně si myslím, že limit Magicu jako výkonného soutěžního letadla je tak 4m/s, obecný limit pak vidím zhruba na 7m/s, v tomto větru by měl ještě bezpečně létat, ale už nebude špičkový. Nad 7 m/s už se chová opravdu poměrně blbě :(

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4392 napsal Zbyněk Smola
Ano naprosto souhlasím, rychlost větru měřena na zemi(5-8m/s v nárazech to šlo přes 10). U nás když se otevře Moravská brána docela foukne takže ve výšce může být i více. Do 5ti.m/s metrů naprosto pohodový éro. Lítal jsem s L.V., který má svého vyladěného Pike, a opadání v klidu bylo tak nějak stejné. No asi musím hledat dál. Přece nekoupím Daidalose, to má každej. ZS

Vygenerováno za 0.357 sekund