Re: Altis V4

Více
12 roky 2 měsíce nazpět #12121 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Nový výškoměr
Podotkl bych, že na soutěžích vesměs někdo s čtečkou pro V3 bude a pravidla nijak nezakazují "půjčování", takže se nebojte a klidně přijeďte i v případě, že zatím čtečku nemáte.
Osobně bych navíc minimálně v první části sezóny klidně toleroval i "blikání" při některých letech za předpokladu, že bude výškoměr namátkově zkontrolován displejem, který ukáže i správnou verzi firmwaru - to je totiž jediná věc, kterou "blikání" neplní, ohledně verzí firmwaru bych přitom byl nekompromisní.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12427 napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Re: Nový výškoměr
Nedávno jsem si odletěl "asi" tři tréninkové lety s velkým F5J na nabitý tříčlánek 1100mAh. Po přistání jsem nerozepnul napájení modelu, místo toho jsem se chytil za jazyk s kolegou. Kecali jsme podle záznamu Altise 15minut, když najednou poomaaluu poodjely serva do částečného fail savu a bylo ticho. Doposud nemám vyřešenou telemetrii (stále vyčkávám), takže netuším jaké napětí se během letu vyskytuje na tříčlánku. Altis však nabízí elegantní logování tohoto napětí, protože se může napájet až z 12,6V. Do přijímače však může jít jen černý-zem a oranž-signál, červený se musí vyndat z konektoru a poslat na plus tříčlánku, nebo dvoučlánku v případě RCEK a RCEV, konektor do reglu musí mít také červený vyndaný. Pro mnohé jsem určitě objevil Ameriku.

Více
12 roky 3 týdny nazpět #12528 napsal Martin Veleba
Odpověď od Martin Veleba na téma Re: Nový výškoměr
Tak jsem dnes na soutěži RCVM (větroně se spalovacím motorem) použil Altis V4 pouze pro záznam průběhu letu, tedy připojený do volného kanálu přijímače. Po prvním přistání zobrazil výškoměr výšku 1,1 metrů. Tak nevím, jestli zaznamenával aktuální výšku. Byl nastaven na F5J. Ale to není to podstatné. Po přistání jsem rozpojil plusový konektor (zlacený průměr 2 mm), mínusový zůstal připojený a zavřel kabinu. Při přípravě na další let jsem kabinu otevřel a začal vycházet kouř. Plusový konektor byl položený na mínusovém kabelu přívodu do Altisu a na několika místech byl natavený!!!!!!! Tak hledám logické vysvětlení toho všeho. Nechce se mi věřit, že by přes izolaci došlo ke zkratu. Ale moc proudu tam jít nemohlo, to by izolace vypadala jinak. Soubory z Altisu samozřejmě nejdou otevřít a altis po připojení na baterii svítí slabě a nebo problikává. Provádí Aerobtec servis nebo ho mám rovnou vyhodit??

Více
12 roky 5 dní nazpět #12630 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Nový výškoměr
Servis provádí ...

btw. dnešní aktualizace AFM -

Příloha nebyla nalezena.

a taky je k dispozici firmware pro RCEV

Více
12 roky 3 dní nazpět #12649 napsal sgames

Více
12 roky 3 dní nazpět - 12 roky 3 dní nazpět #12650 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Re: Nový výškoměr
Hezké, malinké... trošku mi osobně ale vadí to, že při každém měření budu muset rozpojovat konektor, abych připojil čtečku, nebo je to jinak? Na obrázku Altisu je vidět, že vývod k reglu je zároveň používaný pro připojení čtečky...
Poslední úprava: 12 roky 3 dní nazpět

Vygenerováno za 0.267 sekund