Re: Altis V4

Více
12 roky 2 dní nazpět #12666 napsal Petr Kurjan
Odpověď od Petr Kurjan na téma Re: Nový výškoměr
Hele Aleši, zkus to vidět z druhé strany jako majitelé V3. Odbýt je hned po ohlášení nového terminálu obnovením malé série těch starých, tomu neříkám podpora ale výsměch! A vidím, že to není jen můj názor... Pan Rodina by se měl opravdu zamyslet nad přístupem k zákazníkům, kteří už mu pomohli něco vydělat.

A vzpomeň si Ty sám Aleši, z jakého důvodu jsem já vlastně kupoval ten V3 - bylo to pro Tebe, aby sis mohl vyzkoušet v Holíči létání s F5J... Tehdy jsem si ho nechal pro nově navrhovanou kategorii a za půl roku se objevil nový typ. Kdybych už tehdy věděl, že to je slepá ulička jejich vývoje, nic bych nekupoval (nepotřeboval jsem to...). Létal bych dnes s V4 a možná bych tady nic neřešil...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 2 dní nazpět #12667 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Nový výškoměr
ale ON POŘÁD FUNGUJE. nic se nemění, je použitelný jak pro F5J tak pro RCEV a jiné. celá tato diskuse je o tom, že Nejnovější výrobek není kompatibilní s nejstarším.
V3 = stará čtečka
MICRO = Nová čtečka
co je na tom ?

Tady nejde ani tak o výrobek nějakého AerobTecu, ale o samotnou logiku nekonečného supportu nějakého výrobku.

Počítače, mobily, auta, tablety, aplikace (16bit, 32, 64bit) vše je zpětně kompatibilní ? ty Petře moc dobře víš, že ani jedna ze zde zmiňovaných věcí nemá zpětnou podporu ! moc dobře to víš....

Více
12 roky 2 dní nazpět #12668 napsal Mirek Kotula
Odpověď od Mirek Kotula na téma Re: Nový výškoměr
Alešku, netvrď mě, že si každý rok kupuješ nový telefon. Já jsem měl V-trojku přesně jeden rok.

Více
12 roky 2 dní nazpět #12669 napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Re: Nový výškoměr
Chápu to dobře? V roce x je na trhu výškoměr a terminál, já se můžu rozhodnout, zda se spokojím s vyblikáváním, nebo si zakoupím i terminál. Jsem spokojený s vyblikáváním. Poté se výroba obou ukončí. Doprodají se staré zásoby a já si vzpomenu, že by se mi zobrazovač přece jen hodil. Výrobce tedy několik kusů starých čteček dovyrobí.
Mezitím vznikne nový výrobek, který už není se starým kompatibilní, můj starý výškoměr je však stále plně funkční a dělá přesně to, co v době zakoupení.
Opravdu nezodpovědný přístup! :unsure:

Více
12 roky 2 dní nazpět - 12 roky 2 dní nazpět #12670 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Nový výškoměr

Mirek Kotula napsal: Alešku, netvrď mě, že si každý rok kupuješ nový telefon. Já jsem měl V-trojku přesně jeden rok.

tak ji používej dál, ona přece funguje pořád ne ? nevidím problém. Nikdo ti nenutí novou čtečku. a DOKONCE ti výrobce vyrobil výrobek, který se už rok neprodává jen proto,aby jste nebyli ochuzeni.

btw. koupil jsem si telefon před půl rokem, a už nepodporuje HSPA+ a už vůbec ne LTE. a co jako ? používám ho denně, stejně jako vy svoje V3 přece.

jak píše Radim (konečně rozumný názor) "Opravdu nezodpovědný přístup!" (doufám, že cítíte tu ironii)
Poslední úprava: 12 roky 2 dní nazpět

Více
12 roky 2 dní nazpět #12672 napsal Petr Kurjan
Odpověď od Petr Kurjan na téma Re: Nový výškoměr
Radime, ono je to trochu jinak - v době kdy začala výroba V4, byly na trhu ještě obě varianty a nikdo netušil, že tu starou už brzy vůbec nekoupí a nová je s ní úplně nekompatibilní. Byly ještě dokonce i terminály, ale finančně nad mé možnosti. Nová verze byla o něco dražší a já nechci utrácet. Logicky tedy koupím levnější V3 a o chvíli později třeba ještě jednou. Stále ještě nevím, že jsem vlastně koupil zboží z výprodeje - jeho cena neklesá, o budoucích plánech výrobce mlčí. Předpokládám tedy, že podpora bude trvat ještě několik dalších let (není to jen sezonní zboží...).

Ale ouha! Za půl roku je prodej V3 ukončen a na trhu zůstal jen drahý model V4 s displejem. A terminály ke starému typu už se taky nedělají. Pro načtení dat a nastavení sice mohu použít PC, ale i ten program po několika aktualizacích přestane s mojí verzí výškoměru fungovat - ještě že mám na disku schovaný i ten starý program... OK, asi je to jen chyba programu, ale i to ukazuje na přístup výrobce. Potom se s velkou slávou objeví terminál nový, s vice funkcemi. Má jen jedinou vadu - i když ho všichni s nadějí očekávali, nedá se tento nový super špica cool terminál použít se starším typem výškoměru, byť je to stejný výrobce a není to zase tak stará věc... Pokud chci novou krabičku plně využívat, měl bych si k ni koupit i nový výškoměr, je přece tak cool... Ale protože je výrobce chytrý a vidí zoufalé a neuspokojené zájemce, chce je uklidnit a nabídne současně omezenou sérii starých terminálů. Tak co teď? Mám rozbít prasátko, spočítat drobné a honem koupit poměrně drahý terminál ke starým verzím, který ale umí jen zlomek funkcí toho nového a V4 neumí vůbec? Nebo si mám koupit nový, cool přívěšek na krk s hromadou vychytávek, ale k výškoměru stále vozit na letiště notebook? Nebo to staré zahodit a koupit všechno znovu? No jo, ale na to teď nemám! OK, koupím třeba jen nový terminál a snad někdy později i nové výškoměry. Ale co když se bude historie za rok opakovat, V4 už zase nebudou a novější budou zas úplně jiné, nekompatibilní? Můžu ještě výrobci věřit?

Takže závěr: Jde mi hlavně o to, že nová věc měla být opravdu univerzální a pokrýt potřeby VŠECH majitelů výškoměrů Altis bez rozdílu jejich verze. To by byl skutečně správný krok, ne tohle dělení a na staré a nové! Pokud už mám za takový, jinak jistě užitečný, doplněk platit, chci co největší užitnou hodnotu! Kupovat terminál pouze pro starý V3 je v takovém případě velký krok zpět... :(

Vygenerováno za 0.237 sekund