Motor + vrtule + baterky pro F5J

Více
13 roky 1 týden nazpět - 13 roky 1 týden nazpět #9805 napsal Enjoy
tak naši "finalisté" pro pohon F5J
a)NTM Prop Drive Series 35-36A 1400Kv / 550W

Příloha nebyla nalezena.

výpočet

Příloha nebyla nalezena.

b)Turnigy SK 35-36 1400kv 550W

Příloha nebyla nalezena.

výpočet

Příloha nebyla nalezena.

Software pro výpočet optimalizace pohonu (mnozí asi znáte , ale pro nás ostatní :-)
eCal v češtině
Poslední úprava: 13 roky 1 týden nazpět

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 3 týdny nazpět #12508 napsal Beseda
Čtu a hledám již několik týdnů a zjišťuji, že se v tom absolutně nevyznám a neorientuji. Potřeboval bych poradit jaký pohon (bez převodovky) pro větroně o rozpětí 3300mm a hmotnosti cca 2,5 - 3 kg. Letadlo stavím a konečnou hmotnost zatím neznám. Chtěl bych aby to letělo svižně nahoru, ale ne jak F5B. Trup bude předělaný z původního F3B, protože ho mám doma nevyužitý.
Je někdo ochotný mi s tím pomoct?

Více
12 roky 3 týdny nazpět #12513 napsal Tomas Hruby
On ten dotaz ale až tak přímo nesouvisí s F5J - ty jednak mají o kilo méně a hlavně v poslední době nejenže nikdo neřeší svižnost, ale ještě se většinu letu pod motorem jede na půl plynu, ať to drží horizont a hledá se termika.

Obecně ale záleží na tom, zda je v trupu místo nebo ne. Pokud ano, tak v podstatě jakákoli oběžka, mohu ti případně nabídnou nějaké nevyužité Hyperiony GS, které jsou hodně dobré (detaily kdyžtak soukromě).
Pokud v trupu místo není, tak chybu neuděláš s převodovkou Kontronik 5.2:1, ať už jako komplet Kontroniku s Kirou anebo s nějakou Megou. Alternativou pak může být o něco větší Mega napřímo, třeba je ověřená Mega 16/30/3E. S převodovkou stačí menší 16/15, pro lehké F5J i 16/7, ale u tebe spíš ta 16/15.

Více
12 roky 3 týdny nazpět #12515 napsal kope
Odpověď od kope na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J

Martin napsal: Čtu a hledám již několik týdnů a zjišťuji, že se v tom absolutně nevyznám a neorientuji. Potřeboval bych poradit jaký pohon (bez převodovky) pro větroně o rozpětí 3300mm a hmotnosti cca 2,5 - 3 kg. Letadlo stavím a konečnou hmotnost zatím neznám. Chtěl bych aby to letělo svižně nahoru, ale ne jak F5B. Trup bude předělaný z původního F3B, protože ho mám doma nevyužitý.
Je někdo ochotný mi s tím pomoct?

Já mám v podobně velkém (3m rozpětí) a hmotném (2,53 kg) větroni tenhle pohon:

motor: NTM Prop Drive Series 35-48 900Kv /815W
regulátor: YEP80A
vrtule: 13x6,5
a napájím to ze čtyřčlánku 3000mAh

Hotliner to není, ale těch 10-13m/s to podle varia stoupá.

Více
12 roky 2 týdny nazpět #12562 napsal Beseda

Tomas Hruby napsal: On ten dotaz ale až tak přímo nesouvisí s F5J - ty jednak mají o kilo méně a hlavně v poslední době nejenže nikdo neřeší svižnost, ale ještě se většinu letu pod motorem jede na půl plynu, ať to drží horizont a hledá se termika.

Obecně ale záleží na tom, zda je v trupu místo nebo ne. Pokud ano, tak v podstatě jakákoli oběžka, mohu ti případně nabídnou nějaké nevyužité Hyperiony GS, které jsou hodně dobré (detaily kdyžtak soukromě).
Pokud v trupu místo není, tak chybu neuděláš s převodovkou Kontronik 5.2:1, ať už jako komplet Kontroniku s Kirou anebo s nějakou Megou. Alternativou pak může být o něco větší Mega napřímo, třeba je ověřená Mega 16/30/3E. S převodovkou stačí menší 16/15, pro lehké F5J i 16/7, ale u tebe spíš ta 16/15.

Ten Kontronik by se mi líbil. Ale nato, že si půjdu zalítat několikrát ročně, mimo moje možnosti. S čím se lítá na soutěžích? Všichni používate takhle dokonalé a tudíž i drahé motory?

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13065 napsal Beseda
Tak už několik týdnů lítám. Tady malá ukázka (asi v půlce videa):

A nedá mi to, chci si postavit něco lehčího, než ta moje cihla. 2,5 kilo je do ruky opravdu hodně. Ve vzduchu to ale letí parádně i termiku suprově. Má pomalejší reakce (to jsem nečekal, Ellipse byla živější, ale to je už spoustu let).
Chci dělat vlastní trup. Laminátovou gondolu s uhlíkovou trubkou 20/15mm. Tu už jsem udělal a přemýšlím nad trupem a formou. Jde mi o to, že chci model napájet zase baterkou Life, ale jenom 1100mAh. No a k tomu mám zase problémy s motorem. Aby byl malý v průměru, netočil se plášť a neměl odběr jak ten co mám v "Qilldu 2e". Špice by měla mít 36mm v průměru (kužel) a k tomu ten motor co do takového trupu nacpu. Jaké mám možnosti, když nechci utratit za další letadlo na občasné polétání šílené peníze?

Vygenerováno za 0.257 sekund