- Obdržená poděkování: 0
Motor + vrtule + baterky pro F5J
10 roky 3 měsíce nazpět - 10 roky 3 měsíce nazpět #16229
napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Jak psal Tomáš výše ... správá volba je
TADY
Poslední úprava: 10 roky 3 měsíce nazpět Důvod: oprava Y
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 3 měsíce nazpět - 10 roky 3 měsíce nazpět #16230
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Martine, no, když jsi se rozhodl jít cestou pokusů s LiFe, namísto osvědčených LiPol, tak se to holt může někdy celé aj prodražit... ![B) B)]()
Ten druhý motor dle diskuzí táhne s 3článkem LiPol a vrtulí 10x6 naprosto skvěle s odběrem nějakých 37A. Takže jestli máš odběr jen 20A, tak vyhoď ty baterky a dej tam LiPolky, a nebo tam zkus LiFe 4článek. Jinak se ti to asi nerozjede. Jinak ty LiFe 1100 jsou mnohem měkčí (větší vnitřní odpor) než srovnatelné LiPolky, takže ti ten proud při stejném počtu článků nikdy nedají tak, jako LiPolky.
A nebo mě pak napadá už snad jen parní stroj, ale to je asi v rozporu s pravidly...
Ten druhý motor dle diskuzí táhne s 3článkem LiPol a vrtulí 10x6 naprosto skvěle s odběrem nějakých 37A. Takže jestli máš odběr jen 20A, tak vyhoď ty baterky a dej tam LiPolky, a nebo tam zkus LiFe 4článek. Jinak se ti to asi nerozjede. Jinak ty LiFe 1100 jsou mnohem měkčí (větší vnitřní odpor) než srovnatelné LiPolky, takže ti ten proud při stejném počtu článků nikdy nedají tak, jako LiPolky.
A nebo mě pak napadá už snad jen parní stroj, ale to je asi v rozporu s pravidly...
Poslední úprava: 10 roky 3 měsíce nazpět
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 3 měsíce nazpět - 10 roky 3 měsíce nazpět #16231
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
...a tady mám vlastní pohon pro svůj nový 3.8m XPLORER od NAN Models. Hmotnost kompletu je 83g.
Je to běžný číňan se statorem 2217, a hřídelkou 4mm.
Takže použití duralovýho nástavce s ložiskem od Ivana Hořejšího jsem nemusel řešit prodlužováním hřídelky dalším nástavcem na červíky, ale místo toho jsem tam dal komplet novou delší 4mm hřídel v celku. Motor má Kv 1600 a táhne jako ďas
Vrtule 10x6, 3-článek 850mAh, kužel 30mm. LiPol, samozřejmě...
Pro těžší éro do větru mám připravené to samé, akorát s motorem se statorem 2220, a hmotností kompletu 92g.
Je to běžný číňan se statorem 2217, a hřídelkou 4mm.
Takže použití duralovýho nástavce s ložiskem od Ivana Hořejšího jsem nemusel řešit prodlužováním hřídelky dalším nástavcem na červíky, ale místo toho jsem tam dal komplet novou delší 4mm hřídel v celku. Motor má Kv 1600 a táhne jako ďas
Příloha nebyla nalezena.
Pro těžší éro do větru mám připravené to samé, akorát s motorem se statorem 2220, a hmotností kompletu 92g.
Poslední úprava: 10 roky 3 měsíce nazpět
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16232
napsal Tomas Hruby
Už ti to bylo napsané x-krát - vyjašli se na svou LiPOL fóbii a máš po starostech. Přesně motor 3530/1400 jsme měli v Mandarinu a do výšky to šlo jako jako raketa (přes 200m bez potíží). A pokud to s 3s LiFe padlo do takového extrému, jako výšky 80m a 30s, tak se vůbec nebojím napsat, že ta baterka je totální sračka, tohle je opravdu strašně málo, samotný rozdíl základního napětí by to o tolik nezhoršil, ale zřejmě ještě padá dále dolů.
Pak je tu ještě hypotetická možnost vadného reglu, už jsem zažil situaci, kdy vše zdánlivě chodilo, regulátor ale velmi limitoval maximální výkon.
Tohle prostě chce vzít jedny ověřené LiPOL (třeba zapůjčené) a zkusit chování... Pokud to bude jen nepatrně lepší, tak je možné dát LiFe ještě šanci a začít zkoumat regl či jinou chybu. Je ale zcela možné, že to dramaticky ožije a nebudeš se stačit divit - pak si ovšem budeš muset důsledky ujasnit sám
Odpověď od Tomas Hruby na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Martin Beseda napsal: Prodražuje se mi to a výsledky nic moc. Co bych měl udělat? Baterii nechci měnit.
Už ti to bylo napsané x-krát - vyjašli se na svou LiPOL fóbii a máš po starostech. Přesně motor 3530/1400 jsme měli v Mandarinu a do výšky to šlo jako jako raketa (přes 200m bez potíží). A pokud to s 3s LiFe padlo do takového extrému, jako výšky 80m a 30s, tak se vůbec nebojím napsat, že ta baterka je totální sračka, tohle je opravdu strašně málo, samotný rozdíl základního napětí by to o tolik nezhoršil, ale zřejmě ještě padá dále dolů.
Pak je tu ještě hypotetická možnost vadného reglu, už jsem zažil situaci, kdy vše zdánlivě chodilo, regulátor ale velmi limitoval maximální výkon.
Tohle prostě chce vzít jedny ověřené LiPOL (třeba zapůjčené) a zkusit chování... Pokud to bude jen nepatrně lepší, tak je možné dát LiFe ještě šanci a začít zkoumat regl či jinou chybu. Je ale zcela možné, že to dramaticky ožije a nebudeš se stačit divit - pak si ovšem budeš muset důsledky ujasnit sám
10 roky 3 měsíce nazpět #16234
napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Parní stroj použít nemůžu, tak teda jdu do lipolek. Dostali jste mě. Koupím si jedny, abych mohl zkoušet a seřizovat dál. Teď mi, pokud jsem vás moc nenas... poraďte jaké. Můžou mít cca 140 - 150g. Na rozměru nezáleží. Nejlíp nehořlavé
- Bohumil Janák
- Expert
-
Méně
Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16235
napsal Bohumil Janák
Odpověď od Bohumil Janák na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Nechci dělat reklamu,ale tady:
www.bighobby.cz/
jsou výborné LiPol
vybereš si.
používám ty PowerX5 a max. spokojennost
www.bighobby.cz/
jsou výborné LiPol
vybereš si.
používám ty PowerX5 a max. spokojennost
Vygenerováno za 0.256 sekund