Motor + vrtule + baterky pro F5J

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16264 napsal Petr Dušek
Nabídka je to na první pohled zajímavá, ale tak trochu legrační... v F5J o žádnou účinnost pohonu vůbec nejde a nechápu, k čemu by si měl vítěz soutěže dávat do modelu na zkoušku větší a těžší pohon, když to do těch svých 50ti metrů hodí málem z ruky ;) .
Pohon by mohl být možná zajímavý jako cena pro vítěze MČR v kategorii RCEJ, jako impulz pro vstup do větší kategorie.

Na druhou stranu v sadě s pohonem vidím zajímavý kužel, ten by jistě nejednoho F5J pilota zaujal, pokud by ovšem p. Hendrych svojí jistě zajímavou produkci nedržel tak trochu v utajení před okolním světem.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16266 napsal Tomas Hruby
Souhlas s Petrem, pan Hendrych bohužel tak docela nepochopil, o co v F5J jde... Nemám nejmenší problém věřit, že ta jednotka je účinností lepší, ale co z toho?
On motor s převodovkou pro F5J stojí za úvahu pořád, ale měl by vypadat asi takto: www.reisenauer.de/artikeldetails.php5?aid=2078 , tedy 77g i s převodovkou...

Ad LiPOL- já pokračuji v testech HV Hyperion 900mAh. Jsou o poznání lehčí než TP850mAh a výkon je jen o něco horší při nabíjení jako LiPOL, při nabití na HV 4,35V se plně vyrovnají,

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16268 napsal sgames
Vy jste ale tvrdí....

no jde o to, že někdo nechce třeba topit. Málo účinný motor = větší odběr = větší baterie = větší váha.
Neříkám, že se nedá jít i touto cestou, ale je fajn, že existují varianty. Která je lepší ??? to nevím... proto ta nabídka ať se to klidně ověří.

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16269 napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Prosím pěkně ještě jednou.
Jde někde ten kužel koupit ?

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16270 napsal Tomas Hruby
Já ale na něj nejsem tvrdý - jak jsem psal dříve, umím si představit spoustu situací, kdy to smysl dává. Stačí třeba jen případ, kdy někdo bude chtít třeba K3600 pro rekreační létání a na závody bude kašlat - v tu chvíli ho bude velice zajímat, aby baterku třeba 2200mAh vypotřeboval s maximem efektivity. A tady je pro RedFox přesné místo na trhu, ostatně bych se vsadil, že výrazně nadpoloviční většina v zahraničí prodaných kusů se provozuje právě takhle.

Jenže u F5J to je zkrátka trochu o něčem trochu jiném a tady za přidané peníze obdržíš spíše nevýhody :( Podle mě to je v pořádku - každé použití prostě chce něco jiného.

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16274 napsal Beseda

Tomas Hruby napsal: Tohle prostě chce vzít jedny ověřené LiPOL (třeba zapůjčené) a zkusit chování... Pokud to bude jen nepatrně lepší, tak je možné dát LiFe ještě šanci a začít zkoumat regl či jinou chybu. Je ale zcela možné, že to dramaticky ožije a nebudeš se stačit divit - pak si ovšem budeš muset důsledky ujasnit sám :-)

Stalo se. Mám zapůjčenou lipolku, Gens ace 2200mAh. Je to tak. Tah v ruce se neskutečně zvýšil, odběr narostl na 28 - 30A. Takže pokouším se překonat fobii z lipolek a jdu si dvě objednat. K němu ale i protipožární trezor. To není fór. Ten opravdu objednám, aby doma neleželi "jen tak".
A vzhledem k tomu, že budu mít poprvé nové lipolky, potřeboval bych par rad do začátku. Proč nehledám ve fórech? Protože všichni tyto zdroje používáte dlouho a rady pro začátečníky už nejsou k nalezení. Nebo jsou pro mne nesrozumitelné. Vím jak je nabíjet a na kolik vybíjet. Nevím ale jak se třeba chovat k nové baterce, jak v zimě s lítáním. Na toto téma jsem našel několik názorů, ale moc mi nepomohli. Na stránkách pana Hořejšího v článku taky o tom nic není.

Vygenerováno za 0.301 sekund