Motor + vrtule + baterky pro F5J

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16303 napsal Tomas Hruby
Vyprosil bych si ty poznámky o spekulativních úvahách, mám toho nalétáno až dost.
Když to chceš konkrétně, tak pohon u mě v Perfectionu s Hyperion HV 900mAh váží 195g (komplet) a spolehlivě stačí na dva kompletní lety s rezervou. Výška 215m s modelem něco přes 1400g (tento model se u mě posunul do pozice spíš do větru).

V lehkém Storku mi stačí i 3s350mAh, pak je celková hmotnost 167g, maximální výška podobná (ale je to spíš hypotetické, tato sada se nikdy nenasadí v počasí, kdy by člověk reálně chtěl letět k 200m) a soutěžní let to s rezervou zvládá také.

A pořád mám výhody možnosti nacpat baterky až na doraz na motor a menšího odporu sklopené vrtule a ještě jako bonus je to tišší... Tohle jsou holá fakta, ostatní naši piloti jsou na tom velmi podobně, docela by mne zajímalo, co na tom chceš rozporovat.

A teď ryze osobní názor, na který už mohou být různé pohledy... Mě na RedFox jednoznačně nejvíc vadí ta oběžka, aktuálně nemám model, kde by to nekomplikovalo montáž a navíc tu vždy je riziko, že se něco dotkne pláště atd. Co by stálo za pokus by byla kombinace této převodovky s něčím jako Mega 16/7/3, tím by vznikla přímá alternativa toho výše odkázaného Reisenaura či o trochu většího Leomotion 3007. Vůbec nepochybuji, že by to pan Hendrych bez problémů spasoval a fungovalo by to, sám mám ale momentálně pohonných jednotek dost, tak nemám tu správnou motivaci to domlouvat.
Hlavní smysl jednotky s převodovkou v F5J je z mého pohledu lepší chování při napájení dvoučlánkem, což umožňuje vyhodit BEC atd. U inrunneru napřímo je to s dvoučlánkem dost všelijaké, tam jsem s Megou spokojen moc nebyl (funguje, ale není to ono). Naproti tomu u tříčlánku s inrunnery problémy opravdu nejsou a výhoda praktičnosti montáže se nedá popřít.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16304 napsal mab
Odpověď od mab na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Jaké Tome vlastně létáš komplet pohonné setupy?(bat, regl, motor, vrtule, letovka)
Proběhl jsem tohle téma dozadu a nenašel jsem.

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16306 napsal bohuslav majercik
Prispejem aj ja trocha mojimi pohonmi:

a. motor MEGA 16/15/4ce , talon 35 , akku 3s850mAh , vrtula 11x6 super pohon až na bec ktorý mne osobne vadí , dostup 200m
b. motor MGE 16/15/5ce , YEP 30 , akku 2s850mAh , vrtula 11x6 super pohon , možnosť použiť HV servá otestované v Supre ,dostup 200m výhoda lahkej 2s baterky a neprítomnosť BEC

c. set up na tento rok do tažkého lietadla na 2s , prevodovka reisenaur 4:1 , motor tenshock 4400kv , YEP 40-60, baterka 2s1300mAh , výhoda no bec riešenia je použitie lacného regulátoru bez BEC a použitie HV serv

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16307 napsal Petr Dušek

bohuslav majercik napsal: Prispejem aj ja trocha mojimi pohonmi:

a. motor MEGA 16/15/4ce , talon 35 , akku 3s850mAh ...
b. motor MGE 16/15/5ce , YEP 30 , akku 2s850mAh...

Sorry, nepřehodil jsi náhodou tyto dva motory? MEGA 4ce má vyšší KV (2100) a hodila by se logicky k baterii 2S ??

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16308 napsal Petr Dušek

Tomas Hruby napsal: ...Co by stálo za pokus by byla kombinace této převodovky s něčím jako Mega 16/7/3...

Tomáši tuto sestavu Mega na svých stránkách už nějaký čas nabízí, ale na 2S to má podle mě nízké výsledné KV a na 3S mi to ve srovnání s osvědčenou 16/15/5CE nedává moc smysl. Jó když jsem s Honzou lítali Autonomy, to by byl super pohon, ale na F5J se mi ta komplikace s převodovkou zdá zbytečná.

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16309 napsal bohuslav majercik

Petr Dušek napsal:

bohuslav majercik napsal: Prispejem aj ja trocha mojimi pohonmi:

a. motor MEGA 16/15/4ce , talon 35 , akku 3s850mAh ...
b. motor MGE 16/15/5ce , YEP 30 , akku 2s850mAh...

Sorry, nepřehodil jsi náhodou tyto dva motory? MEGA 4ce má vyšší KV (2100) a hodila by se logicky k baterii 2S ??

Ano má to byť naopak :)

Vygenerováno za 0.277 sekund