- Obdržená poděkování: 0
Motor + vrtule + baterky pro F5J
- Mirek Kotula
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 5 měsíce nazpět #15994
napsal Mirek Kotula
Odpověď od Mirek Kotula na téma Re:Motor + vrtule + baterky pro F5J
Rozdíl v příkonu u uvedených motorů je 200W. Rozdíl ve výkonu je asi 160W což odpovídá rozdílu hmotnosti modelů o 600 až 800g. Motor 3530 – 1100ot./min. má uváděný příkon 350W tj. asi tak 280W výkonu a bude vhodný pro model o hmotnosti do 1400g. U tohoto motoru bych vyšší hmotnost modelu neriskoval. Pro model o hmotnosti 1700g bych použil motor 3526- 1400ot./min. Někdy je potřeba při startu dolétnout do větší vzdálenosti a proto malá rezerva výkonu není na škodu.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 5 měsíce nazpět - 10 roky 4 měsíce nazpět #16003
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Re:Motor + vrtule + baterky pro F5J
Jednou už to tu jeden moudrý člověk psal... Max výkon motoru jde velmi laicky (ale přitom velmi reálně) odhadnout od samotné hmotnosti motoru...
Ze zkušenosti u oběžek vím, že pro F5J větroň lehouš cca do 1300g stačí motory oběžky o hmotnosti 70-80g, do 1,6kg motor 80-85g, a na ten Alešovo 1,7kg bych určitě dal motor nad 100g, třeba ten 35-36...
Samozřejmě se bavíme o pohonech max. optimalizovaných (baterka, vrtule, motor, vč. KV motoru...) směrem k jejich max. výkonu.
Jak jsem už dřív uváděl, můj optimalizovaný pohon na 3S, s motorem 85g, a vrtulí 10*6 vytáhne za 30s Cirruse 1550g v poho do 300m...
Ze zkušenosti u oběžek vím, že pro F5J větroň lehouš cca do 1300g stačí motory oběžky o hmotnosti 70-80g, do 1,6kg motor 80-85g, a na ten Alešovo 1,7kg bych určitě dal motor nad 100g, třeba ten 35-36...
Samozřejmě se bavíme o pohonech max. optimalizovaných (baterka, vrtule, motor, vč. KV motoru...) směrem k jejich max. výkonu.
Jak jsem už dřív uváděl, můj optimalizovaný pohon na 3S, s motorem 85g, a vrtulí 10*6 vytáhne za 30s Cirruse 1550g v poho do 300m...
Poslední úprava: 10 roky 4 měsíce nazpět
- TomHlavinka
- Skoro bůh
-
Méně
Více
10 roky 5 měsíce nazpět #16004
napsal TomHlavinka
Odpověď od TomHlavinka na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
má elektro Maxa 3,5 (F3J křídlo) hmotnost 1650g, motor NTM 28-36 kv1400, vrtule 10x6, 3S 800mAh, Castle Ice 50. Stoupá to velmi pěkně - do 200m se rozhodně dostanu, na druhou stranu je to vůbec potřeba? Dnes už i první ranní lety, se běžně lítají pod 100m
Motory řady 35-xx bych už asi nepoužíval, nebo pak do těžšího éra do větru
Motory řady 35-xx bych už asi nepoužíval, nebo pak do těžšího éra do větru
10 roky 4 měsíce nazpět #16009
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Děkuji panu Novotnému :-DDD
a ani jsem nemusel studovat ...
a ani jsem nemusel studovat ...
Příloha nebyla nalezena.
10 roky 3 měsíce nazpět #16142
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16143
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Zlí piloti kradou dcerkám gumičky na gumičkování (pletení). Vzhledem k malému průměru vydrží spíš déle než tlustší gumy, holt se občas mění.
Jinak ale tohle se strašně liší podle konkrétního kužele a provedení přepážky, někde vydrží gumička věčně, jinde je problém s úplně vším...
Jinak ale tohle se strašně liší podle konkrétního kužele a provedení přepážky, někde vydrží gumička věčně, jinde je problém s úplně vším...
Vygenerováno za 0.236 sekund