Motor + vrtule + baterky pro F5J

Více
6 roky 6 měsíce nazpět #22520 napsal Martin Veleba
Lojzo, Ivan Hořejší prodává originální vazelínu
www.horejsi.cz/Pages/DetailProdukt.aspx?objcislo=3546

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
6 roky 6 měsíce nazpět #22521 napsal Tomas Hruby
Existuje přímo vazelína na planetovky - něco jako tohle: www.topmodelcz.cz/index.php?&desktop_bac...bozi_detail&id=38382
Já mám něco takového pro změnu od MPJet, teoreticky ideální přirozeně "originál" od Reisenaura - www.reisenauer.de/aid-1135-High-performa...ar-grease-2-5ml.html , ale mám dojem, že MPJet je v podstatě to samé.

Tohle je na převody a satelity, do klasických kuličkových ložisek existuje přímo určený řídký olej, užívají hodně automodeláři, viz třeba toto z HK (pro Pavla S. - nejde o Hradec Králové :-) ): hobbyking.com/en_us/trackstar-high-speed...-lubricant-15ml.html , u nás to bude ke koupi v modelářských obchodech víc cílených na RC auta.

Více
6 roky 6 měsíce nazpět #22522 napsal Ivan Horejsi
Zkusim to sepsat to hlavni na jedno misto. GS Reisenauer.
- Resienauer dodava motor s centrovanou prirubou a prilepenym patsorkem. Hlavni duvod je ten, aby zakaznici nehledali v sestave nejake zazraky. Montaz se MUSI provest se specialnimi klici, jinak muze dojit k rozhozeni souososti a havarii prevodovky!
- Dulezity je venec. Pro F5J je z duralu s tvrdym eloxem. Max. vykon do 500W, Tady je to na strankach Reisenauera trochu nejasne, ale podle osobniho sdeleni je to tak. Pro vyssi vykon do 1000W je ocelovy venec. Je o 6,5 gramu tezsi. Pro jeste vyssi vykony 4 pastorkova sestva.
My to mame na webu uz spravne.
Vazelina, kterou mame a kterou R. pouziva, je ridsi - pro snizeni treni. Existuje dokonalejsi, ale hustejsi a zvysuje udajne treni.
Prevodovka se musi obcas primazavat pomoci otvoru v hrideli. Jednou za cas rozebrat a poradne vycistit a namazat. Servisni interval popisuje R. dost vagne, takze spis asi "citem".

Více
6 roky 6 měsíce nazpět - 6 roky 6 měsíce nazpět #22523 napsal Tomas Hruby
Upřímně jsem k tomu mazání "dírou" trochu rozpačitý - absolutně není šance takhle něco dostat do satelitů k ložiskům "zvenku" a tím domazáním spíš jen uvolníš bordel, který pak opotřebení s trochou smůly naopak zvedne.
Hlavně to ale může vzbuzovat falešný pocit "já to přece mažu, tak proč bych se s tím rozdělával" a to už vidím vyloženě jako problém, ono to fakt chce po sezóně rozebrat a vyčistit a pak namazat "čistě". Pokud to člověk udělá a pak třeba v půlce sezóny ještě navíc "přimázne" dírou, tak je asi vše správné, pokud by ale to "externí mazání" vedlo k podcenění větší údrždy, tak to by už tak nevinné nebylo...
Poslední úprava: 6 roky 6 měsíce nazpět

Více
6 roky 6 měsíce nazpět #22525 napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Nebudu říkat co je správně, ale po konzultacích s odborníky to vidím já takto.
olej :
- na ložiska OK
- na převodovku špatně - je řídký a odstřikuje ze satelitů
vazelína:
- verze Reisenauer jsou dvě zelená a žluto/hnědá za mne jasná volba zelená
- " autíčkářská" několik verzí ... teflonová a grafitová špatně " obsahují pevné částečky a ty poškozujií převodovku " - bavíme se o cca 50.000 otáčkách na pastorku motoru Leoparda !

Další verzí (asi správnou) je ta co říká trenér MPjet nicméně já používám toto SÁDLO .. vzhledově to je to co prodává MPjet.

Více
6 roky 6 měsíce nazpět - 6 roky 6 měsíce nazpět #22526 napsal Tomas Hruby
Tak ona vazelína MPJET (a určitě i Reisenauer) je jen a pouze o tom, že se to dodává jen v průmyslovém balení od kila či spíš deseti kil nahoru v ceně v tisících a MPJ i další to jen dělí a prodávají v menším množství. Sice by pak v přepočtu základní jednotka vyšla místo tisíců na destitisíce, ale modelář toho potřebuje tak málo, že se mu to pořád velmi vyplatí takhle v malém i přes růst "ceny za objem"...
Takže je úplně klidně možné, že to SKF je zase úplně to samé, jen tentokrát v jiném balení...

Mám mimochodem matný dojem, že někde na Rcmanii Milan Porkristl naprosto otevřeně napsal, jaká vazelína je to, co pak prodává v malém jako MPJ, určitě nebudu trávit čas hledáním, ale pokud je někdo zvídavý, tak tohle info prakticky jistě publikováno bylo a mělo by se to dát najít...
Poslední úprava: 6 roky 6 měsíce nazpět

Vygenerováno za 0.328 sekund