Motor + vrtule + baterky pro F5J

Více
5 roky 5 měsíce nazpět #23734 napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Celý život je co se učit ... Jeti v manuálu píše

Ložiska motoru i převodovky jsou již z výroby promazána a není je tedy potřeba nikterak dále mazat. Při čištění
převodovky nikdy nepoužívejte tekuté odmašťovací prostředky (typicky benzin nebo aceton). Tato látka by se mohla dostat dovnitř ložisek a znehodnotila tak jejich promazání, což by mohlo vést k rychlému opotřebení převodovky.
Přibližně každou motorovou hodinu nebo vždy na konci letové sezóny proveďte kontrolu promazání převodovky.
Vyšroubujte čtyři imbusové šrouby M2,5 a vytáhněte tělo převodovky. Zkontrolujte náplň maziva – všechny
pohyblivé části musí být pokryty tenkým filmem.
Jestliže je potřeba mazivo doplnit, postupujte následovně:
Otřete pastorek motoru a naneste na něj malé množství maziva. Satelity i s jehlovými klecemi nechejte stále na původních místech, pouze je mírně povytáhněte, setřete hadříkem a vtlačte malé množství maziva. Nikdy převodovku mazivem nepřeplňujte a rovněž nevytahujte výstupní hřídel.

Pokud je motor značně namáhán, doporučujeme provádět kontrolu namazání převodovky častěji. Prosím buďte si vědomi, že motor se během první hodiny provozu zabíhá. V tomto čase je také zapotřebí provádět kontrolu ve zvýšeném intervalu a motor nevystavovat přílišnému zatížení.
Pro dosažení dlouhé životnosti nikdy neměňte směr otáčení motoru s převodovkou. Vždy používejte kvalitní mazivo pro vysokootáčkové převodové ústrojí od firmy Jetimodel.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
5 roky 4 měsíce nazpět - 5 roky 4 měsíce nazpět #23741 napsal Enjoy
Já jsem to říkal ... : - )

"Pavel Svoboda pro téma napsal ... 31. kvě 2013 18:18 12:17 #9777 Dostaneme ... myšlenka je ... c) forma (ale s termínem kolem roku 2020 ... znáš Luboše) "

Příloha nebyla nalezena.

Poslední úprava: 5 roky 4 měsíce nazpět

Více
5 roky 3 měsíce nazpět #23775 napsal zaford
Ahoj všem, snad můj dotaz patří sem. Mohl by jste někdo, prosím, poradit jak správně nastavit regulátor YGE ?

Pro info konfigurace: regulátoru YGE35LVT, motor Tenshock VIPER-CC, 1020-10T 4pol 6400KV, Micro Edition 5:1NL, vrtule 11x5.
cuk vrtule
Vrtule se při startu pouze cuká a neroztočí se plynule. (na videu se cukne jen dvakrát, většinou se ale jen cuká a neroztočí se vůbec, není to pokaždé stejné)

Co pomohlo, bylo vyhodit gumičku stahující listy k trupu (i když používám velice tenkou s minimální silou) a vrtuli roztáhnout - v této poloze se již spolehlivě roztočí.
Působí to dojmem, jakoby regulátor vyhodnotil zvýšený odpor vrtule o trup a po počátečním impulzu ubral, když se vrtule pohne a odpor se sníží tak přidá. Možná v tom hraje roli setrvačný moment vrtule, nevím. Nicméně tření o trup je minimální, s jiným regulátorem není problém. Tento problém jsem měl i s oběžkou, ale tam stačilo změnit v nastavení "Initial torque" z hodnoty Smooth na Normal. Přikládám aktuální nastavení.

Příloha nebyla nalezena.

Příloha nebyla nalezena.

Příloha nebyla nalezena.

Příloha nebyla nalezena.

Předem děkuji z radu.

Více
5 roky 3 měsíce nazpět #23776 napsal Ivan Horejsi
Manual jsem prekladal, tak si to pamatuji. Jestli mate regulator od nas, mate i cesky manual.
Programovani je zbytecne. Staci zadat ze bude ve vetroni.

Více
5 roky 3 měsíce nazpět - 5 roky 3 měsíce nazpět #23777 napsal Enjoy
docplayer.cz/5864831-Regulatory-castle-c...e-v1-51-a-vyssi.html je to na druhé stránce "Autokalibrace pro letadlo"

Hledej "Pevný rozsah řízení plynu pro letadlo ... "
Poslední úprava: 5 roky 3 měsíce nazpět

Více
5 roky 3 měsíce nazpět #23779 napsal Ivan Horejsi
Tak to jsem psal taky ja.
Castle: Verze 1.51 byla nova (a dost odlisna od predchozi) uz pred radou let. Dalsi udrzovani novinek bylo nad lidske sily. Moje.
Pocedura kalibrovani se nezmenila. Ale: doporucuji radeji provest autokalibraci. Kdyz se nastavi pevne body, muze dojit ke kolizi s Altisem. Altis potrebuje k aktivovani signal, mensi nez myslim 1,1. Pokud se regl (v tromto propade vysilac) zkalibruje nesikovne, Altis nemusi fungovat. V autokalibraci mam vsechny, zcela bez problemu. A nespravnou kalibraci na pevne body jsem si take prosel.
YGE se musi kalibrovat. Jako vsechny regly. Pak ale staci nastavit pakou mod 4 a je to. Viz navod. Je volne ke stazeni na nasem webu.
Programovani vetronu je strasne jednoduche a default se da jenom zkazit.
Koho by zajimalo slozitejsi programovani, at se podiva na heliny nebo jeste lip na auticka.

Vygenerováno za 0.233 sekund