- Obdržená poděkování: 2
Motor + vrtule + baterky pro F5J
- Radim Barč
-
- Malý bůh
-
Méně
Více
5 roky 8 měsíce nazpět #23510
napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Čirou náhodou jsem zrovna porovnal dva motory, opláštěné oběžky Dualsky a XPower. XPower mám odzkoušený celou sezónu v Explorer 1550g. Funguje výborně.
Dualsky je znatelně větší a musel jsem dělat na Exploreru větší přepážku, aby vešel na místo kde v pohodě fungoval XPower.
Dualsky je znatelně větší a musel jsem dělat na Exploreru větší přepážku, aby vešel na místo kde v pohodě fungoval XPower.
Příloha nebyla nalezena.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Milan Chalupník
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
5 roky 8 měsíce nazpět - 5 roky 8 měsíce nazpět #23511
napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Pod 1500g bez váhání oběžka, ale tento případ je poslední dobou hodně diskutabilní. Panuje zde více názorů, a opodstatněných. Z oběžky se dá více vyždímat při použití 4S a zůstat na podobných listech i proudech jako u 3S, ale najednou tam jsou zase strašidelné otáčky na vrtuli, navíc dnešní výrobci čtyřčlánků nás nějak neberou jako cílovou skupinu a často je problém s prostorem v trupu. Sice radši slyším lahodný zvuk oběžky, ale převodovka v tomto případě vyřeší její nevýhodu a otevře se přepestrá výkonová hitparáda, holt to stojí peníz navíc a jednou za rok údržba. Nakonec zde využiji se veřejně zeptat, zda byla již někde zaznamenána destrukce převodovky Reisenauer ?
Poslední úprava: 5 roky 8 měsíce nazpět
5 roky 8 měsíce nazpět - 5 roky 7 měsíce nazpět #23512
napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
U nás v partě byla destrukce pouze jednou. O lámání a praskání duté hřídele nemůže být řeč ... satelity také přežili .
Příloha nebyla nalezena.
Příloha nebyla nalezena.
Poslední úprava: 5 roky 7 měsíce nazpět
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
5 roky 8 měsíce nazpět #23514
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Destrukce převodovky Reisenauer se řešila před časem na RC manii. Milane, napsal jsi tehdy komentář.
Očesaný věnec.
Podle mne k tomu dojde v případě, kdy uživatel nepoužije pro montáž oba speciální klíče. Při dotahování pak vznikne radiální síla a naruší se souosost.
Očesaný věnec.
Podle mne k tomu dojde v případě, kdy uživatel nepoužije pro montáž oba speciální klíče. Při dotahování pak vznikne radiální síla a naruší se souosost.
5 roky 7 měsíce nazpět #23515
napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Odkaz na
RCmánii
Docela zajímavé čtení ...
Docela zajímavé čtení ...
- Milan Chalupník
- Malý bůh
-
Méně
Více
5 roky 7 měsíce nazpět - 5 roky 7 měsíce nazpět #23516
napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Jasně Ivane, o té diskuzi vím, (ikdyž se sklerózou si tykáme), chtěl jsem vědět, zda někomu vybouchla Reisenauerka během letu, ikdyž byla správně udržována, zde by se to určitě stalo, ale na vině by byla špatná kompletace a u Pavla zřejmě došlo k destrukci vinou špatné dráhy letu, pokud se nepletu
. Vlastním tři F5J pohonové jednotky, oběžku, Reisenauerku s duralovým věncem a s ocelovým věncem. Ten duralový se opotřebovává více, ale děje se to po obvodu stejnoměrně, takže výbuch snad brzy nehrozí. V žádném případě nechci být propagátor převodovek, a ani firmy Reisenauer, ale když tak nad tím často debatujeme, tak se vždycky zarazím, že jsem ještě neměl tu čest být u jejího výbuchu. O Kontronikových se to ví, že pokud mají správného majitele, tak je to držák, akorát ta váha je vyšší. Používat jen oběžky, není špatná cesta, jen je potřeba při váze modelu nad 1800g včas kalkulovat během motorového letu, aby někam doletěl a vystoupal, u převodovky je to naopak, ta se musí někdy držet hodně zkrátka, aby z toho nebyl škrták ve stratosféře, ale obletí toho více. Každému vyhovuje něco.
Poslední úprava: 5 roky 7 měsíce nazpět
Vygenerováno za 0.300 sekund