- Obdržená poděkování: 0
RCEP a nebo něco podobného
10 roky 2 měsíce nazpět #16481
napsal Rada
Živě si vzpomínám na debatu (spíše při) s Radkem N. někdy před dvěma lety, kdy se s velkou slávou u RCEV rušila min. hmotnost (tuším 500g) jako stejně nedosažitelná a tudíž zbytečná. Netrvalo to ani moc dlouho a ta hmotnost je na dosah. Nechtěl bych být špatným prorokem ale mám obavu, že na tohle RCEV časem dojede.
Podle mého by u národní "termické" kategorie měla být stanovena taková min. hmotnost aby umožňovala soutěžení téměř všech běžně dostupných konstrukcí.
Odpověď od Rada na téma RCEP a nebo něco podobného
Každý na to může (a musí) mít svůj názor, ale tohle je přesně to, co mě osobně začíná u národní kategorie celkem vadit. V podstatě nutnost pořízení speciálu v ceně 10 a více tisíc za prázdné éro (Geronimo 12, slovenská éra po přepočtu mnohdy násobně více, Daidalos nesehnatelný a nedělám si iluze že Tilia po zahájení oficiální, tj. zdaněné, výroby bude stát méně). Hmotnostní limit pak dává u takovéhle "domácí" kategorie čím dál větší smysl.Miroslav Rišo napsal: Neviem ako u Vas s RCEV ale u nas pri F5J-400 co je podobna kategoria sa odlahcuje resp prichadzaju nove lietadla s lepsimi profilmi. A ak nie tento rok na nabuduci sa zacnu modely tejto kategorie pohybovat velmi blizko hmotnostnemu limitu 500g.
Živě si vzpomínám na debatu (spíše při) s Radkem N. někdy před dvěma lety, kdy se s velkou slávou u RCEV rušila min. hmotnost (tuším 500g) jako stejně nedosažitelná a tudíž zbytečná. Netrvalo to ani moc dlouho a ta hmotnost je na dosah. Nechtěl bych být špatným prorokem ale mám obavu, že na tohle RCEV časem dojede.
Podle mého by u národní "termické" kategorie měla být stanovena taková min. hmotnost aby umožňovala soutěžení téměř všech běžně dostupných konstrukcí.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
10 roky 2 měsíce nazpět - 10 roky 2 měsíce nazpět #16482
napsal kope
Odpověď od kope na téma RCEP a nebo něco podobného
Rudo, v tomhle s tebou naprosto souhlasím a už jsem tady něco podobného jednou psal.
Poslední úprava: 10 roky 2 měsíce nazpět
10 roky 2 měsíce nazpět #16483
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma RCEP a nebo něco podobného
Ale přece ta hmotnostní hranice není důležitá.... Letadla pod 500 gr tady jsou již léta. Poslední 3 roky jsem musel dovažovat abych byl nad 500gr. a s nástupem RCEV jsem začal letadlo dosypávat na 750 gr, protože to prostě letá lépe pokud chci lítat takticky. Tady už nejde o RCEK kde se stálo na místě z výšky (tudíž mi stačilo lehké letadlo) ale musí se oblítat velikánská plocha,a to s lehoušem jde docela blbě.
Ano jsou chvíle, kdy to hraje roli (ráno, večer) ale to se u RCEV moc často neděje "díky" jednodenním akcím, které končí max ve 3 hodiny
Ano jsou chvíle, kdy to hraje roli (ráno, večer) ale to se u RCEV moc často neděje "díky" jednodenním akcím, které končí max ve 3 hodiny
10 roky 2 měsíce nazpět #16484
napsal Rada
Odpověď od Rada na téma RCEP a nebo něco podobného
Aleši, z duše bych si přál abys měl pravdu.
Bohužel mě zkušenosti z 2 sezon RCEV přesvědčují o naprostém opaku.
Bohužel mě zkušenosti z 2 sezon RCEV přesvědčují o naprostém opaku.
10 roky 2 měsíce nazpět #16485
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma RCEP a nebo něco podobného
Asi je to region od regionu. Dost záleží na soupeřích, kteří tě nutí
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
10 roky 2 měsíce nazpět #16486
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma RCEP a nebo něco podobného
K tomu slouží jednaci rad komise.
Podejte někdo oficialni navrh, komise se jim bude muset zabývat.
Osobne bych konzultoval s Jurajem Bačiakem a Laszlem Marko. Jejich stanovisko samozrejme není pro nas zavazne, ale muze byt zajimave a dohodli jsme se spolu, ze se budeme o změnách (u nas RCEV) informovat a pokud možno "harmonizovat".
Podejte někdo oficialni navrh, komise se jim bude muset zabývat.
Osobne bych konzultoval s Jurajem Bačiakem a Laszlem Marko. Jejich stanovisko samozrejme není pro nas zavazne, ale muze byt zajimave a dohodli jsme se spolu, ze se budeme o změnách (u nas RCEV) informovat a pokud možno "harmonizovat".
Vygenerováno za 0.205 sekund