Eurocup pravidla 2013 - ČR RCEK Pravidla 2013

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7842 napsal sgames
tome ja to nazval "male vyskomery" ale nikde jsem nenapsal ANI prd o nejakem HW-vyskomeru, jelikoz vysku dost dobre omezis i chodem motoru (a o tom se tady vsichni bavime) tak je treba prave ty super motory nejak omezit. o tom to cele je co jsem ti psal.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7843 napsal Tomas Hruby
No a máme jasno - prostě to motá Aleš :D Tomuhle bych opravdu výškoměry neříkal, to je totálně zavádějící za situace, kdy se opravdu uvažuje o nějaké kategorii "F5J 100", která by si označení "malé výškoměry" zasloužila.
Tak fajn, psal jsi o řekněme "vylepšení RCEK/outrunnerů", to chápu a hned mi to dává smysl stejně jako u Radka ;) Osobně bych ty motory tolik neprožíval, ale to už je OK, to už jsme u běžné výměny názorů a ne "zmatení" jako před chvílí.

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7844 napsal Petr Dušek

Tomas Hruby napsal: Petře, dovolím si nesouhlasit - koncept RCEJ má ve své podstatě relativně blízko k ALES, tedy k výškovým spínačům, kdy všichni letí do stejné nastavené výšky. Ale princip F5J FAI je naopak v principu blízký spíš k RCEK, tedy penalizace za výšku...

Při srovnání F5J a RCEJ vycházím z toho, že u obou se měří čas od startu, u obou je nějaké maximum chodu motoru ale soutěžící může vypnout dřív, až dosud je to stejné, v F5J je za to dřívější vypnutí navíc "bonus" za výšku.
Ale tenhle spor je malicherný, jen mi přijde nesmyslné udržovat skoro mrtvou kategorii a zakládat vedle ní novou.

Ještě je tu další varianta. Do Sportovního řádu zahrnout nějaké "národní" odchylky z pravidel F5J (příklad už tam je u jiných kategorií), jednou z nich by bylo, že pořadatel může vyhlásit samostatné hodnocení soutěžících s modelem do 2,5m rozpětí. Létala by se jedna soutěž, netříštily by se síly pořadatelů a soutěžících, a ti s "malým" by taky mohli vyhrát a asi klidně i mít svůj žebříček?

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7846 napsal Jiří Veselovský

Petr Dušek napsal: Při srovnání F5J a RCEJ vycházím z toho,

Petře, já bych se vším co jsi napsal i souhlasil, ale pokud se podívám do výčtu kategorií ve SŘ, tak tam vidím vyložené dinosaury, které už pomalu nikdo neřeší a neřeší ani počet eventuálních účastníků na soutěžích v té dané kategorii.
Tím chci jen říct, že opravdu jednodušší vidím vytvořit novou kategorii, než konvertovat nějakou stávající na nové podmínky a technologie.
Samozřejmě tato otázka je až asi 15. v pořadí důležitosti a nechme to, až se na to zeptám.

Pro TH:
Pokud byla řeč o 100" eroplánech, tak jsem psal v souvislosti s HW pochopitelně o výškoměru. Virtuální vlečná šňůra s proměnnou délkou dle podmínek na konkrétní soutěži byl opravdu v dobrém úmyslu příspěvek Aleše. Mohl sis všimnout, že určité nápady se v pravidelných intervalech vrací (vracejí?) a tak je tomu i v tomto případě. Vzpomeň si, kolikrát se diskutovalo zkrácení chodu motoru v plechovkách. "Dnešní" nápad je jen variací na téma.

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7847 napsal sgames
tome staci abys poradne cetl presne to co pisu,a nedoplnoval si svoje mezi-radky. o HW nebyla rec, a cim omezujes vysku je uplne fuk , zkratka jestli nejakym Hw, casem, odberem z baterii , snurou ... ale ok, zkratka jsme kazdy psali v jinem "kodovani" a tim padem se ja omlouvam pokud vzniklo nedorozumeni z me strany !.

takze k veci : ano myslim si, ze kdyz tedy "male F5J styl" tak z RCEJ ktere jsou (a to uprimne) uplne mrtve. ALE jak psal radim, vznikne problem s motory ... 20% vykonu je proste 20% vysky navic, to je fyzika.
peta treba prosazuje metodu "spalis = neletis" coz je fajn,ale tim vyrusis jen pretezovani, miho dle vseho nehori a lita pekelne (kdo byl na EC vi ocem mluvim, zejo kluci?)
ja jsem stale pro fixni tabulku axi, dualsky, neco malo z HK a basta. stejne tu nikdo nic jineho neleta. a mas po problemech.

jinak k puvodnimu bodu 3) a to fixly s vyskomery . i toto je jeden z duvodu proc treba prave v CR nebyl EC s vyskomery : proste tam je technika,ktera se da vzdy nejak "ojebat" (sory za to slovo,ale je to tak) a vzdy se najde nekdo,kdo bude at uz vedomky nebo nevedomky kroutit vyslednou vysku. nechci menovat, ale existuje nekolik konkretnich zcela jasnych pripadu, kdy zobrazena vyska NEBYLA vyska naletena.
imho bod 4) taky za zvazeni vzhledem ktomu ze v "malych f5J" budeme resit to same

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7848 napsal Tomas Hruby

Jiří Veselovský napsal: Pro TH:
Pokud byla řeč o 100" eroplánech, tak jsem psal v souvislosti s HW pochopitelně o výškoměru. Virtuální vlečná šňůra s proměnnou délkou dle podmínek na konkrétní soutěži byl opravdu v dobrém úmyslu příspěvek Aleše. Mohl sis všimnout, že určité nápady se v pravidelných intervalech vrací (vracejí?) a tak je tomu i v tomto případě. Vzpomeň si, kolikrát se diskutovalo zkrácení chodu motoru v plechovkách. "Dnešní" nápad je jen variací na téma.

Jojo, tenhle nápad se mi líbí, jen mě Aleš spletl tím pojmem "výškoměry" v této souvislosti. Limit maximální výšky jen časem motoru ale špatný nápad není, nicméně pár záludností v praktické realizaci v tom vidím ;) Třeba mi trochu není jasná "organizace" při opakovaném startu - to už se pak centrálně neodpočítá a přibyla by práce pro časoměřiče. V běžném letu v kvalifikaci je to asi fuk, tam je opakování taková ztráta, že si klidně může napodruhé letět na motor i déle, ale třeba ve finále už by to roli hrát mohlo a proto by bylo nutné hlídat čas i při opakování... Ale to je na další diskusi.

Vygenerováno za 0.295 sekund