- Obdržená poděkování: 0
Daidalos - dotazy ke stavbě
12 roky 4 měsíce nazpět #11748
napsal kope
![:-) :-)]()
O pár příspěvků výše byl zmíněný "FAI kužel", tj kužel, který má poloměr špičky podle pravidel. Splňují tohle ty nejsnadněji sehnatelné "neturbo" kužely, jako např. MP-JET a Pohodalet?
Odpověď od kope na téma Re: Daidalos - dotazy ke stavbě
Tak to můžu potvrdit, když jsem přistával s Daidalem poprvé, tak mi byla louka maláPetr Koláska napsal: A přistát s Daidalem bez klapek, resp. bez butterfly mixu s křidélky, je taky docela sranda - to letadlo dokáže za bezvětří přeletět 100m přistávací dráhu v metrové výšce...
Takže opravdu se hodí tam ty klapky mít....
O pár příspěvků výše byl zmíněný "FAI kužel", tj kužel, který má poloměr špičky podle pravidel. Splňují tohle ty nejsnadněji sehnatelné "neturbo" kužely, jako např. MP-JET a Pohodalet?
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
12 roky 4 měsíce nazpět - 12 roky 4 měsíce nazpět #11749
napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Re: Daidalos - dotazy ke stavbě
Hmm, bohužel obvykle ne
Pravidla říkají, že poloměr zakřivení špičky má být větší než 5mm.... Řešení jsou prakticky 3:
1 - koupě kuželu odpovídajícího FAI předpisům (má je třeba Ivan Hořejší )
2 - použití turbokuželu
3 - koupě jiného šroubku a stočení klasického kuželu doma svépomocí
1 - koupě kuželu odpovídajícího FAI předpisům (má je třeba Ivan Hořejší )
2 - použití turbokuželu
3 - koupě jiného šroubku a stočení klasického kuželu doma svépomocí
Poslední úprava: 12 roky 4 měsíce nazpět
12 roky 4 měsíce nazpět - 12 roky 4 měsíce nazpět #11760
napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Re: Daidalos - dotazy ke stavbě
Protože problematika začínala být příliš rozsáhlá, bylo téma bylo rozděleno a vyčištěno...
Příspěvky týkající se větrání a chlazení u Daidala byly přesunuty do samostatného tématu, kde mohou být nadále probírány a rozvíjeny:
stoupak.cz/forum/technika/11722-daidalos...ani-a-chlazeni#11722
Příspěvky týkající se větrání a chlazení u Daidala byly přesunuty do samostatného tématu, kde mohou být nadále probírány a rozvíjeny:
stoupak.cz/forum/technika/11722-daidalos...ani-a-chlazeni#11722
Poslední úprava: 12 roky 4 měsíce nazpět
- Bohumil Belan
- Pokročilý
-
Méně
Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11917
napsal Bohumil Belan
Odpověď od Bohumil Belan na téma Re: Daidalos - dotazy ke stavbě
Mám ďalšiu otázku - ako nastavujete u Daidala klapky na krúženie a preskok? Koľko milimetrov dole/hore? Oplatí sa na nastaviť na trojpolohovom vypínači dve polohy smerom nadol na krúženie, napr 2mm, 4 mm?
- Milan Chalupník
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11921
napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Re: Daidalos - dotazy ke stavbě
Toto je věc velice individuální jak s pohledu pilota, tak i s pohledu nastavení těžiště Daidalose. Zkoušet pokud to jde nastavitelnou výchylkou na vysílači a pak si to pevně uložit, třeba i na vícepolohový přepínač. Rozumná velikost je asi 1mm na rychlost a těch aspoň 2 mm termika, případně více (kořen křídla), a pak korigovat mixem do výškovky. Někdo jenom přepíná přepínačem, někdo má termiku na kniplu plynulou. Vyzkoušet v praxi a najít si nejvíce efektivní řízení pro pilota i pro éro. Jednoduchá odpověď podle mě není.
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11922
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Re: Daidalos - dotazy ke stavbě
Ahoj Bohuši, na Virovi to mám asi 1 mm nahoru a 1.5 mm dolů, zejména dolů už je víc nepříjemné. Jinak mám klapky na šoupáku a potom i na třípolohovém přepínači nahoru-neutrál-dolů, teď už používám jenom přepínač (letových fází). H.
Vygenerováno za 0.288 sekund